Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvor skal Novo-kursen hen?


65180 tumle1969 4/5 2013 10:51
Oversigt

Nu har jeg ligget i Novo i ca. et 1 år, og er på det seneste blevet meget i tvivl om den fortsatte kursudvikling. Dårligt nyt på Tresiba, sendte den forståeligt nok ned, og den har siden da haft meget svært ved at bryde op igennem 1000. End ikke et godt regnskab her d. 1 maj kunne hjælpe, hviket godt kan give mig nogle nervøse trækninger.

Et godt solidt selskab, er jo ikke nødvendigvis = stigende kurser.....bare se hvad der skete med Apple-aktien. Hvilket får mig til at spørge.....skal vi ned og teste kurs 800 igen (på den længere bane)?

Medierne har på det seneste også haft temmelig meget negativ omtale på Novo, og det samtidigt med en større risikovillighed, taler jo heller ikke ligefrem til fordel for en defensiv Aktie som Novo? Ja, ved godt der kan ligge en mega kursdriver i deres fedmemiddel, men tror nu fortsat det har lange udsigter.....virker pt. som om den ligger og siver stille og roligt, og tager nogle ekstra fald på mindre gode nyheder!

Er der måske en venlig TA'er der har lyst til at komme på banen, men selvfølgelig er alle velkommen til at byde ind?



4/5 2013 11:31 Occam 265181



- Lad os høre, hvad TAeren siger.

- Ja, Onkel, hvad troer Du?

- Hmja, - i denne Sag lader sig jo sige en heel Del - baade pro et contra.

NOVO B.CO




4/5 2013 11:39 tumle1969 065182



Hej Occam, meget fint billed du der har tegnet.....men det havde du nu ikke behøvet at spilde din solrige weekend med <span><img src=" title=";−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Hvis jeg forstår citatet korrekt, så er der meget der taler både for og imod, men i hvilken retning hælder du mest?



4/5 2013 11:59 Occam 065183



Jeg ligger langt i Novo, siden 1986 og mange år endnu.

Novo har alle egenskaber ved et guldrandet papir:
- stabilt voksende indtjening,
- solid Egenkapital,
- en hovedaktionær, der tænker langsigtet,
- verdensleder på et voksende marked.

Nu er jeg FAer, så jeg er ikke bekymret over kursusikkerhed på kort og mellemlangt sigt. Det er bare en ekstra (men svært forudsigelig) mulighed for at købe billigt eller sælge dyrt.



4/5 2013 12:45 tumle1969 065186



At det er et guldrandet papir, kan vi 2 hurtig blive enige om, og at der ligger et endog meget stort potentiale på den lange bane <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Men hvis du har ligget i papiret siden 1986, så har du sikkert heller ikke de store bekymringer, hvis den skulle falde tilbage mod kurs 800. Min situation er en lidt anden.....når jeg ligger langt, så er det måske i et par år (med mindre jeg har fanget en Aktie meget langt nede i kurs, hvilket ikke er mit tilfældet med Novo) og vil derfor ikke synes om at vi skal derned igen!
Så med al respekt, så smider jeg den lige ud igen, da jeg vil blive glad hvis en TA'er ville bidrage en smule???

God Weekend Occam, og tak for dit bidrag <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



4/5 2013 17:42 actdk 065189



Der er ingen der kan spå om hvor den er om et år. Og det er heller ikke ideen med Teknisk Analyse.

Ser du på et månedschart kan du se den de seneste måneder har været ret så volatil sammenlignet med tidligere - det må betyde at der er uenighed omkring hvorvidt den skal højere eller lavere. Man kunne også sige den "baser" eller "ranger". Retningen kender vi ikke før den bryder enten op eller ned.

Zoomer du godt ud på månedschartet kan du desuden se den over de sidste 12 måneder er steget pænt over sin gennemsnitlige langsigtede trend (vælg evt. et passende glidende gennemsnit) - og et snapback er derfor ikke usandsynligt, men kan lige så godt være den bare handler sidelæns det næste års tid og så kommer tilbage til gennemsnittet på den måde.



4/5 2013 19:08 tumle1969 065199



Hej actdk,
og tak for din gennemgang <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Ja, man må sige at kursen på det seneste har været ret så volatil, hvilket selvfølgelig også bidrager til en del usikkerhed omkring dens videre udvikling!
Det der bekymre mig, er at den seneste tid hvor den har taget de største fald, har været dage med temmelig stor omsætning. Tidligere har det primært været de udenlandske mægler, der har stået på købersiden, og det fortegn ser nu ud til at været vendt!
Samtidig, ser det også ud som om markedet bevæger sig over i mere og mere risikofyldte aktier, og hvor mange af dem tidligere har underpreformet.....altså måske et argument for at søge væk fra Novo!

Ved ikke om man kan lede noget ud af det, men hvis jeg kigger på de seneste måneders kursudvikling, så siden det store fald i februar, ser det ud som om toppene bliver mindre og mindre.....kunne dette ikke godt tyde på en mere nedadgående trend, eller tager jeg helt fejl?



5/5 2013 00:12 nohope 065212



Hvorfor sælger du ikke bare ? - og køber noget der er bedre :) Lyder som om du nemt kan finde noget du tror mere på.



5/5 2013 02:52 tumle1969 065213



Hej nohope,
helt klart også noget der indgår i mine overvejelser. Men da jeg har haft aktierne i et års tid, ønsker jeg på ingen måde at gøre dette uden grundige overvejelser. Derfor denne tråd, da det kunne være interessant at høre andres vurdering <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Ligger pt med aktier i 10 forskellige selskaber, så har derfor en rimelig spredning. Hvis jeg kigger på mine afkast, så har jeg andre selskaber med langt større afkast <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Men tilbage til Novo, så er det de seneste par mdr. uro omkring firmaet, et godt regnskab (som det faldt på), generelt sivende kurs, større kursfald under stor handel, der alt sammen er nyt for mig ifm. Novo-aktien! Alt dette sætter nogle alarmklokker igang hos mig (måske uberettiget), og får mig til at tro at vi måske skal sydover for en stund. Så kan det selvfølgelig godt være at vi skal ligge og kører sidelæns i et stykke tid. Men på mig kunne det godt virke som om en stadig større del af markedet, bare ligger og venter på den mindste smule dårlige nyheder, bare for at kunne handle aktien ydeligere ned, da den pt tilsyneladende ikke skal stige på gode nyheder!



5/5 2013 13:49 actdk 065217



Har de betingelser du købte den under/grunden til du købte ændret sig?

Ville du købe den nu, hvis du ikke havde den?



6/5 2013 02:06 tumle1969 065218



Novo er set med mine øjne, stadigvæk et bundsolidt firma, og det rokker FDA's afslag i forhold til Tresiba ikke ved!
Er ikke i tvivl om, at der på den lange bane er et stort potentiale i aktien, men mit indlæg / spørgsmål er jo også mere kortsigtet orienteret!
Ville jeg købe den i dag.....ja måske, men det er jo netop her at min indledning kommer ind i billedet, da jeg kunne frygte at trenden er nedadgående!
Mit håb er, at der er en dygtig TA'er som måske vil dele ud af sin viden, og måske har lyst til at slå nogle streger på et chart?
Dette kan måske være med til at af- eller bekræfte mine tanker, og jeg derudfra kan tage beslutning i forhold til et evt. salg!
På forhånd tak <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



6/5 2013 06:57 065219



Jeg synes novo er dyr, derfor solgte jeg i.....550.

P/E 33 som Novo trades til kræver en del vækst i fremtiden og der bliver de nye lægemidler jo rigtigt afgørende. De har fået et ret voldsomt setback, men jeg er dog sikker på at deres klinik har den klasse der skal til for at få det godkendt. Men de mister ihvertfald et par år, nok mere i deres projekterede omsætning.

Jeg må sige at jeg ikke forstår at markedet bliver ved med at handle den op, men jeg har jo ikke har ret hidtil, så det er nok tvivlsomt om jeg kan læse den ordentligt.

Ift. Peers er den også dyr både på P/E, udbyttegrad og PEG. Så hvis du er til medicinalaktier ville jeg da tage et kig på Johnson&Johnson eller GSK.



6/5 2013 09:40 tumle1969 065221



Hej aka,

ja 550 er jo efterhånden lang lang tid siden, og dagens kurs afspejler selvfølgelig også store forventninger til Novo's fremtidige pipelines succes. Så klart, seneste tilbageslag mht. Tresiba, skal der ikke være for mange af!
Mht. GSK (her tænker jeg samarbejde), så har jeg indenfor det seneste år smidt en del flere spareskillinger efter Genmab, og den Aktie kan vi 2 nok ikke blive uenige om.....på bio-siden, har jeg også sat penge i Bavarian Nordic. Derudover har Lundbeck også min interesse
<span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



6/6 2013 20:49 iddev 065560



Håber den snart komme op igen..

NOVO B.CO




7/6 2013 00:34 tumle1969 065564



Hej iddev,

og velkommen til ProInvestor!

Fedt billed, og hvilken slagside.....men helt så galt går det nok ikke for Novo <span><img src=
" title=";−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



TRÅDOVERSIGT