Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

GEN - hvor er de 5,5% henne og hvad er konsekvensen


65605 Sibelius 12/6 2013 21:13
Oversigt

Jeg kan se der bliver skrevet og gættet meget omkring de 5,5% af Genmab der blev annonceret solgt fra en fond i går.

Som jeg ser det er det foregået nogenlunde sådan her:

1) Fonden har en urealiseret gevinst på måske 100-150 kurspoint - dem vil de gerne have realiseret.
2) Det er ikke nemt at sælge så stor en post over det åbne marked (indenfor en overskuelig tidsramme) - svarer til mere end 2,5 m aktier eller ca 10 dages normal handelsvolumen
3) De hyrer en investeringsbank til at sælge aktierne. Investeringsbanken finder private og institutionelle investorer der ønsker at aftage blokke af GEN aktier. Jeg skal ikke kloge mig på hvordan de har prisat aktierne, men det kunne være et gennemsnit af et antal dages lukkekurs minus en discount for at lokke liebhaverne til og et Spread til investeringsbanken.
4) Mandag er alle ender lukket og aktierne er solgt (måske var det i forrige uge - har ikke indrapporteringsreglerne helt present, men mener man kan trække den nogle dage) og sælger meddeler at man ikke længere har over 5% - at man har solgt hele portionen havde de vel ikke nødvendigvis behøvet at meddele, men de har haft andre grunde må vi formode.
5) Hvem der er køberne kan vi kun gisne om, men jeg gætter på at de fleste er investeringsforeninger, fonde og institutionelle investorer - de ligger med andre ord ret fast i professionelle porteføljer. Der vil IKKE være et overhang af slagspres på grund af dette
6) Man kan håbe at JJ og GSK også har øget sin beholdning
7) Den grundlæggende case er ligeså god i denne uge som den var i sidste - faktisk lidt bedre med gårsdagens meddelelse vedr genoptagelse af det gamle Roche projekt
8) At der opstår panik et par timer i går er måske ikke så underligt, og det kan undre at det salg ikke kommunikationsmæssigt er håndteret bedre. Det havde været høfligt at underrette Genmabs IR afd og det havde været høfligt at oplyse noget mere præcist om hvordan salget var skruet sammen - altså at derer placeret hos institutionelle investorer og ikke skulle sælges over børsen.

Men, helt ærligt, for en uge siden havde Genmab lige haft snuden over 200 og var så gået under igen. Så op i 225 og nu retur til 200. Det er vel ikke så underligt med nogle små korrektioner med tanke på de raketagtige stigninger der har været de senste 4-5 måneder.

Anyways, der ligger fortsat et tykt lag støv på mine Genmab aktier. Fundamentalt er Gen i superposition og jeg tror og håber at se den over 400 indenfor 12-18 måneder - who knows hvis alt flasker sig kan den være i 4 cifre indenfor få år. Det jeg er mest bange for på kort sigt er at der kommer et lowball tilbud fra GSK eller Jansen - f.eks. de 300 der har været fremme rygtevis.

Tag på sommerferie og tænk på noget andet end Genmab:-)TRÅDOVERSIGT