Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Status for Topsil


65681 Winsa 18/6 2013 21:55
Oversigt

Hej alle proinvestorer!

Da dette er mit første indlæg, må i bærer over med mig hvis jeg skriver noget der ikke giver meningen eller er forkert.



Jeg vil gerne hører jeres meninger omkring firmaet TPSL.CO og hvorvidt i tror det vil gå for dem. Jeg har været inde på deres hjemmeside og udfra hvad jeg kan læse mig til, specialisere de sig inde for silicium og er i med at udbygge deres position i Japan og Kina.

Grunden til jeg laver dette debatoplæg er kort sagt, at deres aktier ligger meget lavt (0,40 på nuværende tidspunkt), men udfra deres hjemmeside, ser du åbenbart ud til at de har godt styr på de fremtidige mål og lyder som et godt firma at investere i.

Link til deres hjemmeside : http://www.topsil.com/dk.aspx
Link til Topsil på proinvestor : http://www.proinvestor.com/aktier/topsil/TPSL.CO



19/6 2013 00:56 Okonomen 165687



Selskabet lille med en beskeden volume og likviditet. Det er en high risk-return case. HVIS du vælger at investere i den så foreslår jeg at du lader den udgøre en meget lille del af porteføljen som en slags "joker". Man skal have særdeles langsigtede briller på hvis man investerer i Topsil efter min mening.



19/6 2013 10:54 065700



Hej Winsa,

Dejligt med endnu en aktiv skribent. Topsil er en af de aktier der har nydt en del opmærksomhed på diverse debatfora, men glansen er gået lidt af dem.

De har haft en del problemer med deres fabrik, som skal komme online 100% før man rigtigt kan vurdere selskabet.

Selve kursen er altid altid det dårligste nøgletal. Det er mere spændende at tale om deres omsætning, vækst og markedsværdi.

Hvordan får de løftet indtjeningen i et markedet hvor marginerne kun går en vej, nemlig nedad.

Så lad os få deres rigtige nøgletal på bordet <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



19/6 2013 11:12 Okonomen 065701



Ja prisen på aktien er stort set kun relevant i forhold til hvor meget værdi du får andel i per Aktie.



22/6 2013 13:48 cfrimodt 165752



Hej Winsa, jeg har selv tidligere haft Topsil og var så heldig at købe til kurs 0.28 og sælge til omkring kurs 1.8.
Jeg har dog ikke nogle pt, omend jeg holder lidt øje med den og godt kunne finde på at købe igen.

Tilbage før 2006 var deres problem, at de ikke kunne skaffe deres råmateriale (silicium), da der var knaphed på det fordi der kun var ganske få producenter og fordi solcellefabrikanter og andre aftog alt hvad de kunne få fat i. I ca. 2006 indgik Topsil så en aftale med såden en silicium leverandør og pludselig var der overskud og begejstring over alt, og Topsil var noget så stolt over de langtidskontrakter de fik landet med leverandørerne, som strakte sig helt til 2017. Så omkring 2010/2011 kollapsede solcellemarkedet kombineret med at der var blevet opbygget betydelig silicium produktionskapacitet (altså Topsils underleverandører), hvilket i og for sig var positivt for Topsil, da deres råmateriale så var blevet billigere. Dog er det min forståelse, at de der "lækre" langtidskontrakter på silicium, som Topsil indgik da der var knaphed nu gør at de indtil 2017 betaler for meget, (og at nystartede virksomheder derved ville kunne købe siliciummet billigere end Topsil).
Og ja, så valgte Topsil jo for et par års tid siden at bygge en ny fabrik, hvilket var lidt uheldigt, da efterspørgslen kort derefter drattede kraftigt. Desuden skriver de, at deres mål mere er volumen end Margin lige pt.

Man siger i øvrigt, at det kan være skidt hvis en virksomhed vokser for hurtigt. Her er ledelsen i Topsil dog sit ansvar særdeles voksent. Direktøren og salgsdirektøren sørger nemlig for tilsammen at dræne 1.7% af årets overskud PLUS 6.8% af væksten i overskuddet ift. forrige år lige ned i egen lomme sådan at egenkapitalen ikke vokser for stærkt. (Det er dog mindre udtalt end tilbage i 2006-2008, hvor de i gennemsnit ragede 6% af årets resultat til sig). Det betyder dog også at de næppe lader sig deprimere over at der lige kommer et par dårlige år, for hvis overskuddet så igen stiger fra nul til f.eks. 100mio kr, så er der lige mio 8.5mio kr ned i deres lommer (jeg er usikker på om stigningen fra f.eks. minus 24mio kr til 0kr også tælles med i stigningen og derved giver ekstra. Jeg tvivler dog på, at de føler solidaritet i dårlige år og betaler deres andel af underskuddet).
De har i øvrigt et ekstra es i ærmet til at holde indre værdi pr Aktie nede. Nemlig aktieoptioner (warrants), hvoraf mange har særdeles lave exercisekurser, idet Topsils Aktiekurs jo svinger betydeligt (hvem der bare var direktør i et firma med så volatil en kurs). Ultimo 2012 havde direktøren 6.4mio stk udestående Warrants med en exercise kurs på 0.40kr plus 8% pr år med udnyttelse i 2015-2017.

Ledelsens lemfældige omgang med aktionærernes Egenkapital er nok det største problem med at investere i virksomheden. Hvis det ikke var for det kunne man efter min mening godt investere 2-3% af porteføljen i Topsil, omend man selvfølgelig ikke kan vide om der går 1år eller 3år eller 5 år før de er tilbage til god profitabilitet, meeeen jeg tror at det vil være ventetiden værd (med mindre hele virksomheden til den tid ejes af direktøren qua hans betydelige warrant flow).

Mvh Casper



TRÅDOVERSIGT