Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Spar Nord' overtagelse af Roskilde Bank filialer


657 Hya 18/12 2008 10:50
Oversigt

I vores lokale sprøjte igår er der en længer artikel omkring Spar Nord's overtagelse af Roskilde Bank filialerne i lokalområdet.

Det viser sig nu at de nægter at overtage 275 lokale erhvervskunder efter at have gennemgået dem enkeltvis

og at man oveni er startet med at gennemgå alle de private kunder for at få sorteret de dårlige fra.

Det kommer til at betyde enormt meget for hele vores lokalområde, hvor Roskilde Bank var meget aggresiv for at kapre kunder i de goe' tider, og ofte lavede brandudsalg for at underbyde de etablerede pengeinstituter og banker - for at opnå markedsandele i deres nyoprettede filialnet.

Så jeg forudser at der kommer mange fimalukninger her efter nytår, når de ikke kan skifte bankforbindelse, og ikke kan få arbejdskapital nogen steder fra.

Derudover skriver de i artiklen at Spar Nord's kreditpolitik er:
" at hvis de opsiger lån, så er det større byggelån eller større vindmølleprojekter i udlandet"

og det kune jo godt være en forklaring til f eks kursniveauet omkring GES aktien - idet man vel kan formode at også her i Vestsjælland - er der pesoner og firmaer, der ejer aktier for lånte penge i sådan nogen projekter.

Så jeg ser ikke så meget lys forude
hverken mht beskæftigelsen i lokalområdet,
firmaers overlevelse
eller privatkunders "pengemængde" til at få tingene til at hænge ordentlig sammen.

VI har nok kun set 1. step af nedturen!

Godmorgen fra

Hya©
18/12 2008 13:42 akademikeren 0658Jeg tror også vi er sat op for en hård vind de næste 2 kvartaler, når moms og skat skal betales næste gang. Markedet tager nogle virkelig ryk ned i blandt andet Amagerbanken, som jo næsten de facto spekuleres til at gå konkurs i 17,5. Danske Bank ser heller ikke for spændende ud lige p.t. dog er der ingen risk for default her.

Så spørgsmålet er hvornår det vender, hvis vi siger markedet er 6 måneder forud for økonomien. Så har vi ihvertfald 3 måneder med nedgang, men jeg ved jo at LE taler om optrend? Men det er vel egentligt mere baseret på teknisk analyse for fundamental regner det ned over os med dårlige nøgletal. Desværre.

Til at bidrage til tingenes almene deprime tilstand fandt jeg i mit depot nogle BAC aktier der var startet ud som countrywide sidste år. Resultatet: Køb 44.000 nu 2.435. Tab på 41.000. Det tror jeg er 90%.TRÅDOVERSIGT