Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Hvad ville I gøre, hvis I pludselig fik 200.000 kr....?


65750 Inderen 22/6 2013 12:43
Oversigt

Hej!

Jeg er ny på PI og kunne godt tænke mig at høre, om der er nogle regler for god opførsel/hvad må man og hvad må man ikke..?

Jeg har nu dagligt fulgt med et par måneder for at følge lidt med andre steder end på børsen.dk. Det lader til, at der er mange kloge hoveder herinde :-) Nogle af jer har virkelig styr på det og kaster rundt med store og flotte ord. Jeg er ikke uddannet inden for dette område, men har haft aktier de sidste 6-7 år. Det er dog først inden for det seneste år, at jeg er blevet rigtig aktiv og har fulgt med på daglig basis og dermed også handlet en del. Mit nytårsfortsæt var at jeg skulle blive bedre til at pleje min formue og indtil videre er det gået godt. Min portefølje består næsten udelukkende af danske aktier og jeg er nu blevet kortsigtet investor (max. ca. 1 år).

Jeg ved ikke om dette er et tilladt spørgsmål, men: hvis I pludselig fik 200.000 kr., hvilke papirer ville I så sætte dem i? Jeg får snart noget tilbage fra en højrentekonto og er ved at lægge en plan, da det ikke kan betale sig for mig at låse dem fast, fx. pga. de lave renter.

Jeg har ikke en masse baggrundsviden osv., men jeg har da en idé om, hvor der er noget at komme efter som markedet ser ud i DK nu. Tror bl.a. at disse papirer er mere værd end den nuværende kurs: novo nordisk, royal unibrew, fls og disse potentielle lottokuponer: nordic shipholders, torm og (østjydsk bank / totalbanken).

Det kunne dog være fint at høre, hvad andre investorer ville skyde pengene i. Så tak på forhånd og god weekend.22/6 2013 13:20 Okonomen 065751Hej og velkommen til PI.

Dine bud på gode aktier er ligeså valide som selv den bedste investors. Efter min mening er investering med kun 1 års horisont lidt ligesom at slå plat og krone. Det er svært at forudsige så kortsigtet en udvikling. Skal vi op eller ned på ét år? Hvem ved.

Du nævner at du kun har danske aktier. Måske du skulle allokere de 200.000 kr. ud på det internationale aktiemarked. Du kunne fx. oprette et depot hos en bank der gav mulighed for dette til en billig pris. Nordnet er bl.a. en mulighed.22/6 2013 13:52 Occam 365753hej Inderen,

Du kalder dig kortsigtet investor (max. ca. 1 år).

Graham siger: "An investment operation is one which, upon thorough analysis, promises safety of principal and an adequate return. Operations not meeting these requirements are speculative."

Hvis hovedstolen med stor sikkerhed skal være intakt om et år, så ville jeg sætte pengene tilbage på højrentekontoen! Det ville jeg gøre, fordi mange index ligger tæt på all-time-high. Dvs downside er mindst lige så stor som upside lige nu. Og på kun et år kan du nå at få en konjunkturel optur med, som kan kompensere for en evt. nedtur.

Under alle omstændigheder ville jeg gemme halvdelen af pengene, så jeg kunne udnytte et evt. kursdyk på 10-20 %.

Hvis jeg skulle købe i dag, så ville jeg vælge aktier, hvor nedturen er begrænset. F.eks. Apple og Novo.

Og jeg ville ikke røre ved Østjydsk Bank, som er midt i en usikker restrukturering. På at se placeringen af de filialer, som AL ikke overtog: Havndal, Gjerlev .. Landsbyer, som er på vej til at blive nedlagt. Tænk på, hvad det betyder for boligpriserne, og for boliglånene!22/6 2013 14:51 cykling 065755VESTAS.:-)22/6 2013 15:00 Hjulmand 165756Hej Inderen,

Først og fremmest velkommen på PI.

Du har fuldstædig ret i, at der er flere herinde med god forstand på aktier. Når du har brugt PI i noget tid, så forstår nu også nemt at sortere.

Dit spørgsmål er naturligvis tilladt, men du skal ikke altid forvente svar, idet alle naturligvis passer på deres rådgiveransvar.

Jeg vil give et par råd med på vejen:
Lad være med at sprede dig over flere aktier, end du kan følge med i. I langt de fleste tilfælde er 10 - 12 aktier, til en til ti mio, mere end rigeligt.
Hvis du ønsker at handle uden for Danmark, så vil jeg først se på Sverige, Norge og Finland.

Hvis jeg skulle investere 200.000 lige nu, så er jeg næste helt på bølgelængde med Occam, med den undtagelse, at jeg ville sætte alle pengene ind på den højrentekonto. Jeg mener, at der er noget større downside end upside på dette tidspunkt. Personligt er jeg kontant, bortset fra Vestas.

Du skriver at du kun har dansk, og dermed går jeg ud fra, at du ikke er til Derivat bull og bear, som man ellers kan have god glæde af, når man lige har sat sig ind i det.

Teknisk gik C20 i køb, december 2011 og i salg i denne måned. Flere af aktierne i C20 er i salg, så selvom det er for tidligt med bearmarked, tyder det på at vi skal den vej.
Det signalsæt jeg bruger, havde et fejlsignal på C20 i 2008, så det kan ske at graferne tager mig ved næsen, men det er sjældent.

Nok for denne gang.

Hjulmand22/6 2013 16:19 Inderen 065758Mange tak for de hurtige svar!

Ja, det er svært at sige hvilken vej markedet går, men der er da flere ting, der kunne tyde på at der er større downside end upside lige nu. Hvem ved om det ændrer sig efter sommer eller om det tager længere tid.... jeg vil overveje at beholde min højrentekonto, men jeg er måske bare lidt for meget gambler til at "nøjes" med et par procent p.a. Men det må jeg lige tænke lidt over for det er da også trist hvis jeg ikke har pengene når de skal bruges. Det vil min mand nok ikke blive glad for. Måske vil jeg satse en mindre del af pengene og håbe på nogle hurtige gevinster :-) Men det er der vel ikke noget nyt i. Det vil alle jo. Egentlig vil jeg så småt begynde at trække mine penge ud af markedet, men tænker at jeg lige vil tage chancen med en del af de penge, der nu kommer ud af højrentekontoen. Jeg skal lige have fastlagt min strategi.

Østjydsk bank er nok lidt for risikabel, ja, men Vestas har jeg allerede. Har købt over flere gange og nu mangler den "kun" at stige ca. 40 kr. for at jeg har mine penge hjemme.

Jeg har også et depot til udenlandske aktier og har tidligere haft nogle norske aktier (Yara) og har for nyligt købt nogle tyske (E.ON), men ja, det var godt nok ikke den billigste handel. Så jeg vil da lige undersøge det Nordnet og se, om det er noget jeg kan bruge.

Mht. bull og bear må jeg nok også hellere undersøge det lidt mere, da jeg ikke helt er inde i det.TRÅDOVERSIGT