Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

G5 Entertainment Q2


65856 Aspekulant 1/7 2013 23:33
Oversigt

Så er det snart tid til foreløbige Q2 tal fra G5, som jeg regner med kommer i denne uge eller starten af næste.

Deres portefølje af spil ser overordnet ud til at have klaret sig en smule dårligere sammenlignet med Q1, men deres nyeste hit Secret Society trækker den anden vej. Den har været placeret omkring rank 50 på listen over mest indtjenende spil på iPad i det vigtige US marked i det meste af perioden, og i den seneste måned nærmere rank 40.

Tilbage i april forsøgte jeg sammen med Nordicinvestor at estimere, hvor stor indtjeningen ville blive for kvartalet med denne rank, og kom frem til et beløb omkring SEK 3,5 mio fra US iPad markedet alene, og ca SEK 10m for hele verden. (minus 30% der går til Apple).

I Juni rapporten fra Distimo kan man dog læse at et spil med rank 50 på US iPad, giver ca $10.200 om dagen, og det rykker min estimering i en positiv retning: ~ SEK 6,2 mio fra US iPad markedet alene, og SEK 17,7m for hele verden. (Regner med US udgør ca 35%). Efter Apple har taget deres del bliver det SEK 12,4 mio.

Det er kun en estimering, og der er mange variabler og ubekendte, men med den store succes Secret Society har haft i kvartalet, tror jeg på et meget pænt regnskab uanset. Hvis jeg skal gætte videre på hvad de lander på af omsætning, vil jeg tro resten af porteføljen lander på omkring 70-75% af Q1, dels pga. sæsonudsving hvor Q2 er dårligere end Q1, og dels pga. at den generelle performance til sammenligning har været dårligere for G5's spil. Jeg ender med et estimat på SEK 31,5-33mio. (Q2-12: 18,7m og Q1-13: 27,5m)

Som sagt er der mange variabler og ubekendte, så bliver overrasket hvis jeg rammer den, men spændende bliver det :)


Jeg følger i øvrigt jævnligt med i placeringen af G5's spil og har udviklet et lille værktøj til at gemme og vise et spil's ranking i samtlige lande. Jeg har vedlagt excel ark med udviklingen for Secret Society på iPad og Google Play fra release til i dag, hvor landene er sorteret efter markedsstørrelse (20 største). De vigtigste Google Play markeder er pt: Japan, Sydkorea, US, Tyskland og UK, mens det er US, UK, Kina, Australien og Canada for iPad.


Link til Distimo's Juni rapport, der indeholder en masse spændende info omkring appstores og rankings etc:
http://www.distimo.com/publications

Link til Nordicinvestor indlægget fra april omkring estimeringen af indtjening:
http://nordicinvestor.net/2013/04/28/g5-entertainment..


(Disclaimer: jeg har aktier i G5)
xlsxSecretSocietyRanks_GP.xlsx
xlsxSecretSocietyRanks_iPad.xlsx8/7 2013 11:05 Aspekulant 065888Det foreløbige resultat var langt ringere end forventet.

"The group has not yet received all Q2 2013 reports from all distribution channels. Based on the information available, for the period of January-June 2013, the management forecasts revenue of 49 MSEK, with operating result of 14 MSEK and earnings per share of 1.48 SEK. This forecast corresponds to achieving 36% revenue growth and 49% operating result growth compared to the same period of 2012."

Det er stadig vækst, men der er langt op til 'historisk vækst' som de har guidet med. Jeg tvivler på omsætningsvæksten kommer højere end 60% for året, men der er nogle F2P titler på vej i H2 og det bliver meget vigtigt at de får succes.
Specielt fordi porteføljen af spil har klaret sig så utrolig dårligt i Q2, med undtagelse af Secret Society.

Jeg solgte, og regner ikke med at købe igen over 45, da jeg mener den skal ned på det dårlige resultat.TRÅDOVERSIGT