Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Halvårsupdate / Pipeline update Spectrum Pharmaceuticals


65937 investor1989 20/7 2013 12:54
Oversigt

2013 har indtil videre været rimeligt præget af nedjusteringen af Fusilev salget som skete i marts. Herudover opkøbet af Talon i onsdags. Disse to begivenheder vil jeg skrive lidt om, og herudover kommentere på de fremtidige muligheder for Spectrum.
Først omkring nedjusteringen af Fusilev salget. For at kunne forstå er der nogle grundlæggende ting man bør vide. Det første er at Spectrum i slutningen af hvert kvartal, dvs. slutningen af marts, juni, september og december ringer til deres wholesalers (der sælger Fusilev) og spørger dem hvor meget Fusilev de skal bruge til det kommende kvartal, og så sender de denne mængde og booker det som salg. Det der sker i 2012, er at der er en omfattende shortage af Leucovorin der gør at både hospitaler, klinikker 340B hospitals mv. er nødsaget til at købe Fusilev. Det skaber ligesom markedet for Fusilev. Så hvor det underliggende salg stiger i 2011 fra måske 25-30 mio. $ i kvartalet går det i 2012 op til 30-35-40 mio. $ i kvartalet (ifølge IMS DDD recept data). Spectrums wholesalers kan se at shortage af leucovorin er omfattende og at Fusilev salget er stigende, derfor køber de op til lagre (da man også naturligt skal have en runway af sine produkter), de køber altså for omkring 50 mio. $ i kvartalet af Spectrum. Det der så sker i slutningen af 2012 og starten af 2013 er at den shortage af Leucovorin der var dør ud. Alle hospitalerne der er prisreguleret skal købe Leucovorin og ikke Fusilev. Alle klinikkerne herimod er meget sticky omkring Fusilev som de stadig bliver hos. Der underlæggende salg (igen ifølge IMS DDD) falder fra de 35-40 i kvartalet til 20-30 mio. $ i kvartalet. Så står Spectrums wholesalers og tænker, jamen før havde vi et købt et lager på måske 50 mio. $ fordi de forventede at salget ville vokse fra de 35-40 mio. $. I stedet har de så et lager der er for stort til at matche det mindre behov fremadrettet på 20-30 mio. $. Når Spectrum så ringer til dem i marts siger de, ved du hvad, vi har lige noget lager vi skal have bragt ned før vi køber mere Fusilev, så vi køber kun for 10 mio. $ i Q1. Nu har vi ikke fået Q2 tal, men der er forventningen at det bliver omkring 10-15 mio. $ også. Herefter vil wholesalers lagre være nede, så de fra Q3 og frem vil sælge for de 25-30 mio. $ som stadig er end user salg. Så kort hvad der sker, er at en del af det salg Spectrum skal have i 2013 får de indtægtsført i 2012. Derfor får de et dobbeltslag i 2013 når både det underlæggende salg falder 10-20 % og wholesalers oveni skal nedbringe lagre.
Spectrum skulle selvfølgelig have kigget mere på IMS DDD data (noget de ikke gjorde før Ken Keller og Joe Turgeon kom til) og de skulle også have snakket mere løbende med deres wholesalers omkring den underliggende efterspørgsel.

Den næste væsentlige begivenhed for Spectrum i 2013 var købet af Talon Therapeutics. Ved opkøbet af Talon (som gik endeligt igennem i går) har Spectrum fået alle rettighederne til Marqibo, et produkt som faktisk allerede blev godkendt af FDA sidste år. Talon har dog ikke haft de finansielle muskler til at starte markedsføringen, men har lavet en masse vigtig premarkedsføring. Spectrum vil nu lancere Marqibo indenfor de næste par måneder, et produkt der passer perfekt ind i Spectrums nuværende salgsorganisation.
Aftalen er virkelig god for SPPI. De skal kun aflevere 11,3 mio. $ upfront og bruge 3 mio. aktier til at indfrie Talons nuværende kreditter. Herudover er der givet en CVR til at betale op mod 195 mio. $. 190 mio. $ af disse er salgsafhængige i forbindelse med salget af Marqibo, og 5 mio. $ vedrører godkendelsen af et phase II produkt. Disse salgsmilestones er skruet rigtig godt sammen, sådan at Spectrum kun kommer til at betale en stor del af de 195 mio. $ hvis Marqibo bliver en betydelig succes, altså sælger for over 400 mio. $ årligt.
Marqibo er som sagt allerede godkendt mod en mindre form for ALL. Det er herudover pt. i phase III mod frontline ALL samt mod DLBLC som en erstatning for Viscrintine i R-CHOP regimet. Der er altså tale om et dobbelt forsøg indenfor DLBLC, hvor SPPI også kører et phase III forsøg med Zevalin som Z-CHOP. Hvis både Zevalin og Marqibo her demonstrerer signifikant virkning kan det ende med at fremtidens behandling mod DLBLC som front eller second line bliver Z-CHMP i stedet for R-CHOP.
Øvrige væsentlige begivenheder i år har været gode Belinostat data samt indlicensering af Capistol Enabled Melphalan.
Der sker mange ting hos SPPI. Så her følger lige en pipeline update. Det kan give et godt præg om potentialet i SPPI.
Godkendte produkter (min vurdering af markedsstørrelsen i parentes):

- Fusilev (200 mio. $)
- Zevalin (NHL 500 mio. $)
- Folotyn (Second line PTCL 100-150 mio. $)
- Marqibo (refract ALL 50-100 mio. $)

Phase III/NDA klar:

- Marqibo (Frontline ALL 150-350 mio. $)
- Marqibo (Del af DLBLC +500 mio. $)
- Belinostat (second line PTCL 100-150 mio. $)
- Capistol Enabled Melphalan (stam cell mm 150 mio. $)
- Apaziquone (NMIBC 1.000 mio. $+)
- Zevalin (DLBLC 1.000 mio. $+)

Phase II:

- SPI-2012 (neutropenia chemo 5 mia. $)
- SPI-1620 (solid tumors - 3-7 mia. $)
- Orzarelix (hormone prostate cancer 250 mio. $)
- RenaZorb (renal disease 150 mio. $)
- Lucanthone (ikke aktivt mere)
- Menadonine Topical Lotion (100-150 mio. $)

Jeg vil lige gøre opmærksom på, at det er markedspotentialet der star I parentes. Først skal man forstå at ikke alle stofferne godkendes, herudover tager et produkt aldrig 100 % af et marked når der er konkurrence, hvilket der er mod alle stofferne undtagen Apaziquone.
Men det giver for den interesserede et billede af hvilke muligheder der er i SPPI. Et biotekselskab værdiansættes normalt til Price to sales omkring 3-4 gange. SPPI er pt. vurderet til 500 mio. $

Disclaimer: Jeg ejer stadig aktier, finansielle kontrakter og optioner i SPPI og finder stadig selskabet undervurderet.



TRÅDOVERSIGT