Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Dividender med handelsplatforme?


65985 JackLebek 28/7 2013 16:35
Oversigt

Hej! Jeg har for nyligt sparet en sum penge op, som jeg så har sat i en handelsplatform (plus500, hvis nogen kender den). Det var noget jeg fik anbefalet af en ven, og jeg er som sådan tilfreds med platformen. Den måtte gerne have haft nogle flere index, men lad nu det ligge.

Det jeg vil høre om, er - at når jeg har investeret penge igennem Plus500, i et firma som årligt giver dividender til aktieholdere, hvordan får jeg så fat i mine dividender? For så vidt jeg kan se, så bør det ikke være muligt gennem en platform som Plus500? Er der nogle af jer der har noget feedback på dette - eller eventuelt råd til hvilke andre investeringsformer jeg skal benytte?

Jeg er kunde i Danske Bank, og de har også deres egen handelsplatform, men den virker bare dybt uoverskuelig - og så tager de gebyr for hver handel. :S28/7 2013 22:15 nohope 065986Diverse forskellige finansielle tilgodehavender, f.eks. i form af udbytte, bliver automatisk omregnet til kontanter og krediteres CFD-ejerens konto. Det bør dog indskydes, at en aktieindehavers stemmerettigheder ikke også tilfalder ejere af en tilsvarende CFD.28/7 2013 22:35 JackLebek 065987Det tror jeg ikke helt jeg er med på - vil det sige at det ikke er den "rigtige måde" at investere, hvis man vil have dividender - altså via aktier på handelsplatforme?28/7 2013 22:55 nohope 065988njarh - jeg er ikke sikker på jeg kan forklare det her grundigt nok. Hvor bor du ? Saxo holder nogen gange kurser om CFD - måske skulle du snuppe sådan et ? Det er typisk en aften - i Hellerup, men også andre steder. Check Saxo.28/7 2013 22:59 nohope 065989Start evt. her
http://www.getloaded.dk/arkiv/120

Jeg kan ikke se gevinsten ved lange gearede positioner, når vi taler udbytte. Det koster formodentlig mere end det giver.29/7 2013 12:01 Bryan 065992Hvis du køber aktier investerer du direkte i et selskab og får udbytter og stemmeret m.m. Du ejer en del af selskabet. Dine aktier er noteret i dit navn og opbevares sikkert hos VP (Værdipapircentralen). Det er den mest alm. måde at handle på f.eks. gennem Danske Bank.

Hos Plus500 kan du ikke købe aktier. Du handler via CFD hvilket er en kontrakt som følger en Aktie eller et indeks. Du er ikke medejer af selskabet, men spiller på en udvikling i aktien. Du har altså ingen aktier i VP, men en kontrakt med udbyderen. Plus500 tager ikke gebyr, men tjener istedet på forskellen mellem køb og salg (spread).

Jeg kan ikke helt forstå at du finder Danske Banks handelsplatform "dybt uoverskuelig" ?

Hvis du vil handle CFD istedet for aktier er jeg enig med nohope i at du bør sætte dig grundigt ind i hvordan det fungerer. Husk Plus500, SaxoBank eller hvem du nu vil bruge vil også tjene penge. Måden de gør det på er ikke nødvendigvis mere overskuelig end en gebyrnota fra din bank.TRÅDOVERSIGT