Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Boligmarkedet


6601 collersteen 1/4 2009 14:01
Oversigt

JEg synes denne her fortjener lidt omtale. Det tyder på at vi er ved at finde en ligevægt i markedet igen og at køberne er på vej ud af busken. Alt andet ville også være mærkeligt, da udbudspriserne her i lokalområdet, hvor jeg følger med, vel nærmer sig niveauer som er 50% under hvad der blev udbudt til på toppen primo 06.

En stor salgsfremgang stemmer udmærket med min fornemmelse af et tiltagende antal "solgt" skilte.

Aktiemarkering: Tjah, en overset men aktie med potentiale... hvis man tør. Jeg mener de ihvert fald at kursen umiddelbart er lidt absurd for en prime-developer.

Boligsalget markant op i Q1 - ejendomsmægler
Boligsalget er hastigt på vej op i gear igen. I alle tilfælde hos
ejendomsmæglerkæden RealMæglerne, der kan rapportere om en fremgang i
styksalget på 34 pct. i forhold til seneste kvartal.
- Salget er nu tilbage på niveauet fra før finanskrisen for alvor lammede
boligmarkedet. Og det til trods for at vintermånederne ellers traditionelt
bringer et lavere salg med sig end årets øvrige måneder, oplyser mæglerkæden.
I hovedstadsområdet er salget steget med mere end 70 pct. i forhold til
seneste kvartal, hvilket ikke overrasker mæglerkæden.
- Hovedstadsområdet viser traditionelt altid vejen for det øvrige
boligmarked. Det var således her, at salget først begyndte at falde, hvorfor
det også er helt naturligt, at det er her salget først begynder at stige. Men
også områder som Midtsjælland, Fyn og Nordjylland viser stor salgsfremgang,
anfører Realmæglerne.
- Selvom boligmarkedet er i mærkbar bedring, skal man som boligsælger stadig
afstemme sine forventninger til virkelighedens verden. Realistiske priser
skaber det bedste grundlag for et hurtigt og effektivt salg, understreger
direktør Niels Brandt fra Realmæglerne, da markedet samtidigt er udfordrende.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )


Forhåbentlig er det ikke en 1.april.....1/4 2009 14:11 statsaut 06603Der ER rent faktisk "gang i den" ude i butikkerne... køberne kom tilbage på banen for et par måneder siden. Nu er bankerne så også ved at være lidt mere medgørlige, dog, og heldigvis, ikke som i jubildagene hvor alle kunne låne til alt.

Alle de forretninger jeg har talt med melder om gode tal.. både på styksalg og i salærindtægter... så tror faktisk vi på boligsiden er ved at ramme en såkaldt bund..

Der er dog en pukkel der skal væk før vi får normale tilstande, så der er stadig mulighed for at gøre en god handel.

Renteniveauet er jo bestemt også en faktor der skal tages med i betragtning, men det danske boligmarked er og bliver et psykologisk marked mere end et realøkonomisk :-)1/4 2009 14:17 alpehue 06604Med en F1 rente, snart under 2,5% vil der sikkert blive sat mere skub i boligkøb.

Det vil sikkert være godt for SJGR.
Da aktiemarkedet altid "er foran" fakta, burde SJGR være i + i stedet for minus.
Så jeg vil nok tøve en kende.1/4 2009 14:21 Stinker 06605Ja det må være i denne retning vi skal kigge for at få øje på enden på denne krise.
Dog er det vel - før man glæder sig for meget over stigninger i antallet af handler - nødvendigt også at skele til prisudviklingen. Hvis stigningen i den handlede mængde er en funktion af at ejendomme nu i desperation foræres bort langt under udbudsprisen, er det jo en ringe trøst, at der handles flere ejendomme. Alternativt ville man jo tilsvarende skulle tolke en øget mængde af tvangsauktioner som et tegn på at krisen var vendt.

Mht. Sjælsø etc. skal man vel også tage højde for, at vi formentlig skubber en pukkel af potentielle ejendomshandler foran os. Alle dem der egentlig gerne har villet sælge, men som har holdt igen grundet markedet, skal vel først af vejen førend, der er attraktive forhold for nybygninger?

Jeg er lidt sur idag - det ville glæde mig om du kunne mane min skepsis i jorden.1/4 2009 14:45 collersteen 06612Samme artikel, men lidt længere, i Børsen.

http://borsen.dk/privatokonomi/nyhed/154639/1/4 2009 16:54 Sonku 06629og her på en lidt anden måde....


http://epn.dk/privat/bolig/priser/article1650858.ece1/4 2009 22:38 jackson 06678Det sidste jeg læste var at der var en forventning om at markedet skulle yderligere 10% ned, men det er da bare fedt hvis der omsider er kommet balance i tingene.2/4 2009 23:37 mobe 06784Fra den "virkelige" verden som ansat i en bank kan jeg bestemt nikke genkendende til at der er ved at ske noget på boligmarkedet.

Der er godt gang i konverteringerne. Mange med fast forrentede 6% og 7% lån omlægger i disse dage til F1 - dette ikke kun af "nød" (læs: arbejdsløshed). Beskeden fra rigtig mange er, at besparelsen skal benyttes til forbrug. Det tegner godt for forretningerne, da det for manges vedkommende er +1.000 kr. netto om måneden.

Samtidig så er antallet af hushandler også pænt stigende. Mange huse er kommet ned i et niveau hvor 1. gangs køberne kan være med og de hjælpes godt på vej af renten.

Udfordringen kan være de der skal af med deres hus før der kan købes nyt. Her er vi fra bankens side af mere påpasselig end hvad vi var for blot 2 år siden grundet ligge tiderne. Vores lokal mægler og samarbejdspartner har haft en eksplosiv stigning i fremvisninger, og mon ikke at de nok skal hente nogle salg hjem på den konto?


Men, den sandhed som vi pt. ser er at huse i vores område <2 mill. kan omsættes relativt "hurtigt" mens huse over er noget svære at omsætte.

For mange kunder er der stadig en usikkerhed om arbejdsløsheden lurer lige om hjørnet, og ingen, mm. man er sygeplejerske mm., tør sige sig sikker lige pt.

Men ingen tvivl om at der så småt er ved at ske noget igen.

venligst

mobe2/4 2009 23:39 collersteen 06785Det var sgu godt at høre endnu en rapport fra det virkelige liv.
Tak Mobe.
Og velkommen til iøvrigt.3/4 2009 00:02 mobe 06797Uden at lyde grov, så har jeg samtidig den melding fra en lokal advokat at antallet af bydende på tvangsauktioner er stigende. Mange viser interesse på auktionerne, det kan være et signal om at nogle tror at det er bunden for huspriserne.

Om ovenstående er sandt eller ej skal jeg ikke kunne bedømme men jeg finder det da interessant at der er "rift" om de gode ejendomme.

Men I må ikke læse jer til at vi drukner i boligsager - men sammenligner jeg med for 6 mdr. siden så ser jeg et lys for enden af tunnelen, og jeg tror altså ikke at det er et gods tog ;-)

venligst

mobe3/4 2009 00:16 collersteen 06799I mange år har det "materiale" der har været på tvangsauktionerne vel også for en stor dels vedkommende ikke været andet end ragelse.
Vel nærmest i Låsby-Svendsen klassen....
Det samme om karrussel-erhvervsudlejningsejendommene som også for en stor dels vedkommende har været sminkede lig.... eller "mindre attraktive" hvis man skal sige det pænt.3/4 2009 00:22 mobe 06803Du har en god pointe her. For det er klart at de ejendomme der i dag kommer på tvang nok er noget mere attraktive end tidligere.

venligst

mobe3/4 2009 04:28 Sonku 06819Hej Mobe.

Et lille tillægsspørgsmål kunne så være - mærker i at konkurserne er bremset lidt op, eller er det så slemt som pressen gerne vil blæse det op til - ?

Vi havde i firmaet en meget elendig januar og en halvskidt februar. Det var ligesom alle stod på sidelinien og ventede på, hvad sker der nu - ?
Men den sidste måneds tid er der virkelig begyndt at ske noget igen,
det kunne jo være rart at høre at det generalt er ved at blive bedre, også på det særdeles vgtige område.....

Sonku.3/4 2009 20:29 mobe 06949Jeg beskæftiger mig hovedsageligt med privat, hvorfor erhvervsdelen udelukkende er en orivat betragtning.

Min oplevelse er, at krisen kom bag på alle herunder de erhvervsdrivende. Derfor har det taget tid før de tilpassede deres omkostninger hvilket har udhulet deres likviditet. Bankerne er blevet noget mere påpasselige ved udvidelser og genforhandlinger af drigtskapital. dermed ikke være sagt at det ikke kan lade sig gøre som pressen gerne vil skrue det op til, men det er ikke så "let" som tidligere.

Der er mange erhvervsdrivende der lider lige pt. - specielt de der handler med "eksklusive" varer som man reelt kan undværer i dagligdagen. Jeg tror, med streg under tror, ikke at vi har set toppen af dette endnu - desværre.

Større konkurser i mit område har vi ikke haft, men vi kan da mærke at virksomhederne har tilpasset deres omkostninger ved at afskedige personale, og som sagt tror jeg ikke at vi har set det sidste endnu.

Du skal nok finde "sandheden" et sted midt imellem pressens betragtning og det som du selv "tror" uden at kende dine tanker heromkring.

venligst

mobe3/4 2009 20:32 Sonku 06950Tak for svar Mobe, og rigtig god weekend.

Sonku.3/4 2009 10:31 kosmokrator 06834Mobe, hvis jeg må have lov, hvilken del af DK kommer du fra? Jeg antager at 2 mill skellet ikke vil ligge ved 2 mill i hele landet, i visse dele ved 1,5 i andre ved 3, eller hvad?3/4 2009 20:17 mobe 06945Det område jeg har kendskab til er den sydlige del af sjælland - ca. 45. min. fra Kbh.

Så du har naturligvis ret i din betragtning om at den "grænse" jeg har opsat er forskellig fra landsdel til landsdel.

tidligere gik husene i vores område rask væk for tkr. +3.000.

venligst

mobe2/4 2009 23:46 Sonku 06788Tak for det Mobe........Godt at høre pilen vender op, om ikke lodret, så da ihvertfald i den rigtige retnig, fra en der arbejder med det til hverdag.

Sonku.3/4 2009 00:00 Strøjer 06795Hej

Mødte den søde pige fra det lokale mæglerkontor i bilka for 1 time siden. Hendes besked var at der var godt ryk i det igen. Hendes fars firma sælger de tunge af husene i Odense.

StrøjerTRÅDOVERSIGT