Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS:Turnaround kurs-target 40+++ ultimo 2013


66040 Camel 6/8 2013 10:20
Oversigt

Det internationale kreditvurderingsinstitut Standard & Poor's har løftet sin langsigtede rating for SAS AB til "B-" fra "CCC+". Det sker med stabile ratingudsigter, meddeler ratingbureauet, der henviser til fremskridt med refinansiering- og restruktureringsplanen, herunder især det planlagte salg af norske Widerøe.

- Opjusteringen reflekterer vores vurdering af, at SAS har reduceret sin kortsigtede likviditetsrisiko efter implementeringen af refinansierings- og restruktureringsplanen. I særdeleshed har SAS gjort betydelige fremskridt hen imod salget af det regionale norske luftfartsselskab Widerøe for 2 mia. skr., skriver S&P.

SAS meddelte tilbage i maj, at det er lykkedes at sælge Widerøe. SAS sælger i første omgang 80 pct. af aktierne i det norske selskab til en investorgruppe anført af den norske transportkoncern Torghatten. SAS beholder de resterende 20 pct., men har en option på overdragelse af de fulde ejerskab af Widerøe i 2016.

De norske konkurrencemyndigheder godkendte i midten af juni salget af Widerøe, og det er ifølge Standard & Poor's et vigtigt skridt hen imod, at salget som forudset vil kunne lukkes i september.

- Desuden mener vi, at SAS' implementering af restruktureringsprogrammet flytter vigtige finansielle nøgletal i den rigtige retning, skriver ratingbureauet, der dog også mener, at SAS største udfordring i fremtiden bliver at forbedre sin konkurrenceevne på omkostningssiden relativt lavprisselskaberne.

Tror det vil gå meget hurtigt op her.



TRÅDOVERSIGT