Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank og Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleb


66048 7/8 2013 09:42
Oversigt

Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg og Sydbank har indgået et forlig, hvor Sydbank tilbyder erstatning til tidligere minoritetsaktionærer i bankTrelleborg A/S.


I forbindelse med fusionen mellem bankTrelleborg og Sydbank i begyndelsen af 2008 overtog Sydbank ansvaret for alle forpligtelser i bankTrelleborg. Derfor hæfter banken også juridisk for de fejl, der var i det børsprospekt, som det tidligere bankTrelleborg udarbejdede, da de blev noteret på fondsbørsen i 2007. Det er dette ansvar, der gøres op med i det netop indgåede forlig.



I forliget tilbyder Sydbank at betale erstatning til minoritetsaktionærerne i det tidligere bankTrelleborg. Sydbank betaler omkring 135 mio. kr., og som følge af dette frafalder Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg de anlagte gruppesøgsmål mod banken. Dermed sættes der et punktum i den langstrakte proces mellem de to parter.



"Vi er tilfredse med, at der nu er sat et punktum for sagen med minoritetsaktionærerne. Det har været vigtigt for Sydbank at finde frem til en løsning, der tilgodeser alle aktionærer, hvilket har været målet siden højesteretsdommen i januar i år. Som vi har sagt hele vejen, så har det været en kompleks sag, der har taget tid. I dag er vi tilfredse med at lukke denne del," siger Stig Westergaard, der er juridisk direktør i Sydbank.



"Vi er i bestyrelsen for Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg glade for, at alle aktionærerne nu får erstatning, herunder at det flertal af medlemmer, der har været med hele vejen i denne nu 5 ½ år gamle strid, får fuld erstatning og et rentetillæg. De øvrige medlemmer kan se frem til betydelige erstatningsbeløb og selv dem, der valgte at stå uden for Foreningen, er tilgodeset. Forliget skaber ro om Sydbanks overtagelse af bankTrelleborg og bankTrelleborgs kunder. Vi har nået vores mål og kan nu ønske Sydbank held og lykke med den fortsatte ekspansion på Vestsjælland," udtaler Foreningens formand Jan Marcher.



Fakta om forliget

Sydbank skal betale omkring 135 mio. kr. i erstatning og omkostninger i sagen. Tidligere minoritetsaktionærer tilbydes fra 175 til 75 kr. pr. tvangsindløst Aktie i erstatning. Der betales efter en gradueret skala: mest til de medlemmer af Foreningen, der har været med hele vejen, og mindst til dem, der ikke har meldt sig ind i Foreningen.



Erstatningen kommer oveni det beløb på 93,27 kr. som allerede er betalt i indløsningskurs pr. Aktie. Fordelingen for erstatningerne er som følger:



175 kr. pr. Aktie: Medlemmer af Foreningen, der deltog i gruppesøgsmålet i tvangsindløsningssagen for Højesteret. Det svarer til fuld erstatning på kurs 250 og et rentetillæg på 4,7% fra anlæg af gruppesøgsmålene i prospektsagen til forliget.



150 kr. pr. Aktie: Medlemmer af Foreningen, der deltog i gruppesøgsmålet i tvangsindløsningssagen for landsretten (men ikke for Højesteret).



125 kr pr. Aktie: Medlemmer af Foreningen, der ikke deltog i gruppesøgsmålet i tvangsindløsningssagen, men enten rettidigt indsendte tilmeldingsblanket, rettidigt indsendte hel eller delvis dokumentation for deltagelse i gruppesøgsmålet, indsendte ansøgning til landsretten om dispensation til deltagelse i gruppesøgsmålet, men fik afslag, eller forsøgte at tilmelde sig gruppesøgsmålet ved Højesteret ved rettidig indsendelse af tilmeldingsblanket.



100 kr. pr. Aktie: Øvrige medlemmer af Foreningen



75 kr. pr. Aktie: Aktionærer, der ikke er medlem af Foreningen



Der tilbydes ikke erstatning til tidligere ledelsesmedlemmer i bankTrelleborg eller for aktier, der er købt den 21. januar 2008 eller senere.



Foreningen holder informationsmøde den 1. september 2013 kl. 13.00 i Antvorskovhallen i Slagelse. Der vil endvidere blive givet information på foreningens hjemmeside www.btaktier.dk og hver enkelt medlem vil få brev om forliget.

Ikke medlemmer af foreningen kan på Sydbanks hjemmeside i løbet af kort tid se, hvordan de kan få udbetalt erstatningen.


Kontaktinformation:

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt:

Sydbank

Juridisk direktør, Stig Westergaard, kan kontaktes via kommunikationschef Mikkel Friis-Thomsen:

Tlf.: +45 29 1236 64

Mail: mikkel.friis-thomsen@sydbank.dk



Foreningen af Minoritetsaktionærer

Jan Marcher, tlf. 40 35 11 23



7/8 2013 10:56 066049



Det ligner alt andet lige en ret stor sejr for de private aktionærer i Trelleborg og fra PI som kæmper deres sag skal lyde et stort tillykke til dem, til foreningen og til Jan Marcher.

Flot gået!



TRÅDOVERSIGT