Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas og den sociale arv


66090 cykling 10/8 2013 08:23
Oversigt

Vestas og den sociale arv

Nu er vi så der hvor Vestas skal aflevere sit Q2 og bevise at de holder næsen i sporet i deres turnaround.

Siden Vestas gik i gang med deres nye plan er såvel markedet for wind som det generelle marked blevet mere positivt.Vestas har altså lidt mere vind i ryggen end som dengang de lavede deres plan og budgetter for det ny Vestas.Og der burde derfor være mulighed for at de præstere i den høje ende af deres hidtidige forventninger.

Alt i alt ligner det en vinder sag.Vestas er verdens største leverandør af vindmøller og det i et marked med fornuftige vækst rater.Gode muligheder for stabil indtjening i service. Og på vej med en god offshore mølle i det nye offshore vækst marked

Men mange er os er ikke trygge. Vi er blevet skuffet så tit af fejlmeldinger og så voldsomme ledelses svigt at man næsten ikke skulle tro det var muligt.Den værste af deres fejl er dog at vi ikke længere tager for givet at der er en sammenhæng mellem det de siger og det de så leverer.

Der har været en meget stor udskiftning i ledelsen og det burde vel nu være sådan at man som i de fleste andre større virksomheder kan stole på at der er rimelig styr på tingene.

-Tænk hvis Vestas leverer som de har lovet til Q2

-Tænk hvis det virkelig passer at de har styr på V164

-Tænk hvis deres plan for en skalerbar produktion ikke bare er noget de ønsker sig

-Tænk hvis de er nået så langt så der er en sammenhæng mellem ord og handling.


Det er uhyggeligt at den største trussel for en af DKs største virksomheder er den sociale arv.



11/8 2013 12:26 Windstyrke 566101



Arv også social er vel noget der overleveres gennem andres adfærd.
Den kan dog godt medføre en vis forsigtighed fra investorer. Både gamle og nye investorer, som atter tænker på at investere i vind energi, har nok en kort lunte og den, sammen med short, giver nogle gevaldige udslag på kursen.
Jeg tror tilliden til Vestas er i opbygnings fasen. Når den har eksisteret nogle kvartaler kommer trygheden igen.
For investorer kan et grafbillede af Vestas historiken virke både skræmmende og lokkende.
Det bliver regnskabs resultaterne og ordre indgangen(Vestas fremtids udsagn og holdbarhed)der kommer til at afgøre kursen.

Du nævner nogle punkter som er med i opbygnings fasen. Den vigtigste er Vestas udmeldte forventninger.

Med håb om at Vestas fortsætter med at skabe tryghed for investorerne i kvartalerne der kommer.



11/8 2013 15:49 Triplus 266106



Genopbygning af tillid tager ofte lige så lang tid som det tog at bryde den ned - nogle gange længere. Om det også gælder indenfor business er måske ikke sikkert. Så snart der lugter af penge, udviskes hukommelsen ret hurtigt - i hvert fald for en del af investorerne/spekulanterne <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Jeg husker dog med tydelighed, hvordan det tikkede ind med ubehagelige fondsbørsmeddelelser en søndag aften i en ikke al for fjern fortid...

Håber så inderligt at det meste kører på skinner nu, eller er godt på vej til det. Jeg holder over regnskab.



11/8 2013 23:12 Hjulmand 966110



Jeg har brugt noget tid på, at tænke over dette indlæg.

Den sociale arv er Vestas største trussel. Underforstået, at vi burde have tillid til ledelsen, fordi størsteparten er udskiftet, men at aktionærerne ikke viser den tillid og reagerer derefter?

Cykling har ret i, at det ligner en vindersag.
Vestas har ikke skuffet på resultater, mod egne forventninger, siden BN kom til.
Der har været sammenhæng mellem ord og handlinger, siden da.
Skalerbar produktion er ikke et ønske, men en realitet.
Der er til dato, styr på V164. Så meget styr, at afslutning af testen er fremrykket.
Ledelsen viser, med salg af projekter, bankaftale, ordrepolitik, produktionsomlægninger m.m., handlekraft, driftsøkonomisk forståelse og rettidig omhu.

Er det ledelsen generelt?
Normalt bliver der slået en streg i sandet, når ledelsen skiftes ud. Som udgangspunkt så stoler man på ledelsen, indtil det modsatte er bevist. Men ikke her. I Vestas er der mistillid indtil det modsatte er bevist. Eller hvad?

Er det Ditlev Engel?
Uanset om Ditlev Engel har været et aktiv for Vestas eller ej, så peger flaskehalsen på ham, når vi ser på hvem der kan bære på denne sociale arv. Han trækker et kæmpe slør af mistillid efter sig, altså her i Danmark. Uden for landets grænser er han stadig en af de mest respekterede personer i branchen. Han må kvæles ved den småborgerlige danskhed der præger debatten om hans person, men vi kan kun håbe på, at han hæver sig op over det.
Vi skal huske på kombinationen af Vestas som folkeaktie og den dansk mistillid til Ditlev Engel over de skuffelser som han måtte meddele os i årene op til 2012.
Jeg vil tro at tilliden stiger i takt med, at de danske småaktionærer sælger og investorer der kan forholde sig objektivt til aktien køber sig ind.
Det er uomtvisteligt, at hvis Ditlev Engel bliver en belastning for Vestas som er uforanderlig, så må han væk, men glem ikke at Ditlev Engel også har sin part i den igangværende turnaround.

Er det virksomheden Vestas?
Når alt kommer til alt, så er Vestas "kun" på vej. Fundamentalt er der ikke tale om en turnaround endnu. Vestas har underskud, endnu. V164 er ikke en realitet, endnu. BNs ønske om en partner er ikke indfriet, endnu. Vi ved ikke om emissionsspøgelset er væk, endnu. Snart, men ikke helt endnu.

Er det branchen eller makro?
Vi ved at branchen har været en hård tid igennem, og det er slet ikke slut endnu. Jo, jo fremtiden er der ingen tvivl om, men lånevilligheden og subsidierne er slet ikke oppe på niveau, endnu. Staterne er slet ikke klar til at smide de nødvendige penge efter branchen, endnu.
Makroøkonomien presser altså på, og vi ved at Vestas er cyklisk og følsom over for makro. I næste konjunkturbølge vil Vestas være færdig med deres turnaround og så kender vi resultatet. Samtidigt vil kursen være afpasset tiden. Får det investorerne til at vente lidt endnu?

Er den sociale arv en trussel?
Der er nok lidt om ledelse og sikkert også lidt om DE i svaret, og det er således også nærliggende at opfatte den sociale arv som en trussel. Men Vestas er for stor til at være påvirket væsentligt af den nuværende sociale arv. Hvis der var mistillid til ledelsen eller aktien, så var den ikke steget mere end 300 %, fra bunden.
Hvad indeholder denne trussel så, lukning? Emission, salg eller lignende er vel ikke en trussel for Vestas, som sådan. Og lukning anser jeg for helt udelukket.

Er vi ikke bare et sted, hvor det både kan blive en dreng og en pige? Scanningen viser at det er en dreng, men vi er jo ikke helt sikre før vi ser det ved selvsyn.

Fundamentalt og teknisk kan jeg slet ikke se et trusselbillede. Teknisk ser jeg en Aktie der reagerer flot på forventningerne og det er bestemt ikke mistillid. Fundamentalt ser jeg en Aktie godt på vej men ikke helt i mål, og det afholder mange investorer, der har krav til regnskaberne som en del af deres FA, fra at gå ind endnu. Det er heller ikke mistillid, men grundighed og/eller velovervejet forsigtighed, og de skal nok komme med når aktien i deres øjne er klar.

Vi Vestasbumser skal være forsigtige med at se spøgelser, hvor der ingen spøgelser er, men også evne at være objektive i vurderingen af Vestas som investeringsemne.

Som jeg ser det, er utrygheden er ikke et produkt af mistillid, for så burde vi sælge. Utrygheden eller usikkerheden er et produkt af, at vi kun har set scanningen men ikke resultatet, endnu. Vestas er ikke truet af social arv, Vestas er på fødegangen, vandet er gået, men er ikke helt klar, endnu. Vi er fædrene der sidder og venter, med stor utålmodighed.

Og bare vent, det bliver tvillinger.<span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



TRÅDOVERSIGT