Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      
Oversigt

Hej, jeg har været igennem en masse læsestof og har forsøgt at effektivisere mine evner ind for regnskabs/nøgletals og Teknisk Analyse. For at optimere min helheds analyse mangler jeg dog stadigvæk, at blive bedre til at lave en landsanalyse og branche analyse. Lige nu arbejder jeg mest på markeds/landsanalyse og derfor har jeg nogle spørgsmål, som jeg håber at nogle herind fra har lyst til at svar mig på.

1. Vil i anbefale at man laver et Fundamental analyse af landet, som virksomheden ( aktien ) befinder sig i og tager herunder ting som bnp-vækst, arbejdsløshed, renter, inflation osv i betragtning, eller er det tilstrækkeligt, at kigge på de forskellige marked index og lave en Teknisk Analyse af indikatorerne?

2. Hvor på nettet kan man finde en hjemmeside, som viser relevante indikatorer? Og altså ikke kun aktier indekser som OMX eller S&P500, men indikatorer som OECDs, ISM-indikatoren, IFO-indikatoren osv. som kan anvendes til at holde øje med den økonomiske udvikling i enkelt lande og regioner.

På forhånd tak :)


Mvh.
Patrick30/8 2013 00:46 Leader 066330I må meget gerne komme med råd eller eksempler fra jeres erfaring :)30/8 2013 08:02 akademikeren 166331Hej Leader,

Jeg har ikke så meget tid p.t. men ift. dit punkt nummer 1, så er det helt afgørende at først lave analysen af virksomheden. Og her er det ikke nok at kigge på hvor selskabet har hjemland, men hvor det har sin omsætning.

De fleste store virksomheder har selvfølgeligt et stærkt hjemmemarked, men et endnu større eksport marked. Amerikanerne er nærmest de eneste der kan være virkeligt stærke helt uden eksport. Så kig først på virksomhedens sammensætning af omsætningen.

Banker er faktisk meget lokaler, så her vil en analyse af hjemlandet også være en indirekte analyse af bankens vækstmuligheder og risiko.

Google Finance har efterhånden støvsuget mange af de info du søger så prøv der. Og lad os så se når du er kommet frem til noget, det er spændende!30/8 2013 19:56 Leader 066341Jeg tror jeg har formuleret mig lidt forkert. Jeg er godt klar over at det afgørende er, at lave en analyse af virksomheden og det er også her jeg ligger mest vægt. Jeg vil dog gerne lave en markeds/lands analyse og branche analyse for at beregne virksomhedens "forudsætninger" da disse forhold i sidste ende kan påvirke kursen meget. Især i tilfælde af aktier med en høj beta-værdi.

Jeg ved også godt, at det ikke har en vanvittig betydning på "lang sigtet investeringer" men lige nu er min investerings horisont på 2-12 uger, da mit kapital ikke er så stort og derfor er jeg villig til at foretage større risiko.

Derudover er mit formål med markeds og branche analysen også, at sprede mit risiko i porteføljen, så jeg fordeler mine investeringer på forskellige marked og brancher og herunder er det vigtigt for mig at vide hvilke markeder/lande jeg skal vælge ved at fortage et ordenligt marked/lands analyse.30/8 2013 20:12 Leader 066342Jeg kan se at der findes meget godt info på Google Finance, tak for det :)jeg savner dog at den kan vise beta-værdi på de danske aktier.

Findes der en hjemmeside som viser beta-værdi af alle danske aktier eller i det mindste hele C20 Cap?31/8 2013 07:11 Bryan 166345Du behøver ikke gå så langt, de findes lige her :

http://www.proinvestor.com/aktier/Topdanmark/TOP.CO

Hvis du vil have en mere for kontrol, kan du bruge denne :

http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Sum..30/8 2013 21:20 MSE 166344Hej Patrick
Det lyder spændende med dit projekt, men jeg er lidt uklar på hvad du vil.
* Regnskabstal/nøgletal er mikroøkonomi på faktisk tal
* TA er noget statistisk på historik med henblik på at se fremtiden
* Indikatorer som noget fremtid lyder som makroøkonomi.

Hvad er dit præcise mål?

Indikatorer på verdensøkonomi finder jeg jeg her:

http://www.conference-board.org/

Under "Leading Economic Index" er der meget info

Mikael31/8 2013 21:47 Leader 066347Tusind tak for hjælpen til jer alle!1/9 2013 15:27 Leader 066349Noget helt andet jeg gerne vil spørge om, er hvordan man finder ud af hvordan rente niveauet er i en bestemt land?

Her tænker jeg på forudsætninger for de aktier med lav Egenkapital1/9 2013 16:28 Bryan 266351Det er et rigtigt godt spørgsmål, og rart at se at der findes nye investorer der også kigger på risiko og ikke kun foblændes af et stort potentiale.

Jeg mener dog at du er nødt til at kigge specifikt på selskabet og ikke så meget på landet. Der kan være meget stor forskel på hvordan selskaber låner penge og til hvilke renter. Det kan være banklån til fast eller variabel rente, eller det kan være virksomhedsobligationer. Renten afhænger af hvordan banken/investorerne vurderer risikoen ved at låne selskabet penge. Det kunne også være relevant at vide hvornår et lån evt. skal indfris/genforhandles.

Det er desværre ikke altid helt nemt af finde de oplysninger. Nogle selskaber har en god "Investor Relations" side hvor du måske kan finde dem. F.eks. TDC mener jeg har beskrevet det tydeligt. Du kan måske også finde oplysningerne i årsrapporterne, kig evt. under "noter" sidst i rapporten.

Google kan være sidste mulighed hvis det er virksomhedsobligationer (bonds).

Der kan være meget stor forskel indenfor samme land. For nogle selskaber kan det være et problem hvis et stort lån udløber på et ugunstigt tidspunkt. Det mest sikre er jo naturligvis at undlade investering i selskaber med meget lav solvens.1/9 2013 17:24 Leader 066352Jep det gav en bedre forståelse, mange tak :)1/9 2013 19:21 Leader 066353Dog afslutningsvis... Kan i anbefale nogle gode kilder til finans nyheder, som er relevante for aktiemarked?

Eller nogle danske/udlandske sider som kommer med nogle gode analyser og anbefaling som man evt. kan tage med i betragtning af ens egen analyse.

Jeg læser selv børsen, EPN og herind :)2/9 2013 15:15 akademikeren 166357Bloomberg
WSJ
Seeking alpha
The Motley Fool2/9 2013 15:46 Aspekulant 166359


2/9 2013 15:43 CRANBERGER 166358Søg på Mebane Faber CAPE..ham kan godt lide at se på landes cykliske justerede PE, men pas på markeds vægtede index som proxy.

Udover de nøgletal du nævner er CDS også intersandt idet de er lynhurtige og fremadrettet..

Har også arbejdet på et Global Macro modul, skriv evt. en privat besked3/9 2013 21:45 Leader 066368Og endnu engang tak for hjælpen til jer alle!TRÅDOVERSIGT