Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vindenergi - hvilket selskab


66688 kandresen83 17/10 2013 03:05
0
Oversigt

Jeg har for kort tid siden via et stop/loss realiseret ca. 20% af mine aktier og har nu et kontantbeløb til rådighed, som jeg igen vil investere for.

I min nuværende portefølje vægter Vestas tungt med ca. 25%, og jeg kan ikke undsige mig, at jeg er blevet en smule forblændet grundet dens flotte performance de sidste måneder. Dog har jeg ikke planer om at øge min beholdning i VWS, der i forvejen må siges at være meget høj.

Jeg er klar over, at det næppe er gunstigt ift. risikospredningen at investere yderlig i vindenergi-aktier, men jeg har alligevel sonderet markedet lidt, da jeg gennem noget tid har været lidt lun på China Ming Yang Wind Power Group Ltd (NYSE:MY). Jeg kunne se, at også denne Aktie har klaret sig meget flot det sidste års tid. Det samme gælder Broadwind Energy Inc.
(NASDAQ:BWEN).

Bør jeg købe mig ind her og i hvilken, eller er der andre forslag til nogle spændene aktier pt?



17/10 2013 08:40 Hjulmand 166689



Det afhænger af din risikoprofil. Jeg anser risikominimering som det vigtigste og derfor har det også prioritet, frem for profit. Derfor vil jeg anbefale dig, at sprede din portefølje hen over flere brancher og ikke lade hverken en enkelt branche, eller en enkelt Aktie for den sags skyld, vægte for tungt.

25 % i Vestas er mere end nok i vind, så jeg ville både reducere min portion og kigge en helt anden vej. Men igen, det er din risikoprofil der afgør det.
Hvis du ikke har nedskrevet din profil, så vil jeg bestemt anbefale det, for det kan både være en øjenåbner og være en "vogter" over de fristelser du møder.

Hjulmand



19/10 2013 03:54 kandresen83 066712



Jeg takker for dit svar - det vil jeg bestemt tage til efterretning.

Jeg vil dog gerne høre, om der er nogle herinde på boardet, der har en holdning/analyse ift. de nævnte selskaber. Jeg er stadigvæk meget grøn ift. handel med aktier, og kan ikke selv gennemskue, hvorfor ovennævnte selskaber har haft så markant fremgang det sidste års tid - er der nogle, der kan forklare det for mig?



TRÅDOVERSIGT