Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvad er en fair kurs på Vestas.


66902 Loevendal 7/11 2013 15:09
Oversigt

For mig at se, er de kursmål der popper op efter 3. kvartals regnskab fuldstændig hen i vejret.

Er der nogen der kan gøre mig klogere på, hvordan analytikere kan komme op på et kursmål inden for de næste 12 måneder på 185 kr. (Nordea), og det franske finanshus Socit Gnrale der hæver deres kursmål til 200 kr.?

Hvis Vestas i 2014 kan fremtrylle en netto overskudsgrad på 3,5% og ud af en estimeret omsætning på 48,361 mia. kr. vil dette give en EPS (indtjening pr. aktie) På 8,31. Det vil sige, at disse analytikere mener det er fair at værdiansætte Vestas til en PE (pris pr. indtjeningskrone) på 22,26-24,07. (I beregningen er jeg gået ud fra 203,7 mio. aktier.)

For mig lyder det som en meget høj PE, set i lyset af det er en branche, der er afhængig af statslige subsidier. Og hvor efterspørgslen til tider svinger meget op og ned.
Derudover er der den meget store udvinding af skifergas og olie i USA, der her er blevet en stærk konkurrent til vedvarende energi, og det er vist almindeligt kendt, at amerikanerne kun gør det, der er godt for dem, og ikke nødvendigvis det der er godt for klimaet.

Hvorfor skulle man investere i Vestas eller for den sags skyld de andre rene vindmølle producenter, der de sidste mange år har haft det meget svært, og hvor de fleste har kørt med store underskud, og så samtidig betale så høj en PE, når branchen samtidig er så usikker?

Hvis man som investor vil have vindmølleaktier i sin portefølje, kan det bedre betale sig, at købe enten General Electric eller Siemens, her skal man for 2014, kun betale en estimeret PE 15,7-13,9, og det for selskaber, der har haft overskud igennem mange år. (Deres estimeret EPS vækst for 2014 er på 18,97%)

Hvis Vestas skulle værdiansættes som et gennemsnit at General Electric og Siemens= PE 14,18, (2014)skulle fair værdi for 12 måneder frem være på 118 kr., og ud fra at ovennævnte omsætning og netto overskudsgrad vil nås.

Hvad mener i?



7/11 2013 19:11 Occam 266905



Jeg er enig i de fleste af dine betragtninger. Dog synes jeg, at vi skal se længere frem end 1 år. På længere sigt bør en veldrevet industrivirksomhed kunne levere et overskud på 5 %. Det giver en EPS på 11,25, hvorfor en PE på 15 kan berettige en kurs på 170.

Men så har vi altså også indregnet alle rimelige positive forventninger. Det kan også gå den anden vej for Vestas. Og den risiko er kun afbalanceret af muligheden for hype-drevne spekulative stigninger.



7/11 2013 19:45 cykling 166907



Hvis man nu tillader sig og tro at udviklingen i Vestas fortsætter positivt så er EBIT 5 / 7 vel ikke urealistisk for Vestas i 2014


Hvis man yderligere vælger og tro på at JVet med MHI er en kvalitet og en døråbner for det boom der venter i 2015 og frem- og hvor ordre og nyheds strømen derfra bliver meget positiv i 2014


Omkring Vindenergis konkurrence dygtighed så bør man måske tillægge den opjusterede vurdering af vindenergis andel i verdens samlede energi billede en del betydning. Man har fornylig opjusteret fra en forventet andel på 12% til 18% i 2050.

Det kommer til og betyde enorme investeringer i vind de næste mange år.Og hvis man vil ramme den så rent som muligt så er Vestas et bedre valg end GE og Siemens.

Dernæst er klima debatten i kraft af den generelle bedring af økonomien ( OPTIMISME ) på vej ind på den politiske scene igen.


Det er lidt af det jeg tror de nye opjusteringer bunder i og i hvert fald grunden til at jeg ikke selv sælger.



7/11 2013 20:46 mccarthy 066909



Hamrende enig.
Hvis denne turnaround som p.t. udelukkende har haft fokus på 'cut of the dead wood' giver disse resultater så er der meget mere i lydpotten fremover. Vestas er i dag en specialiceret energi produktionsvirksomhed og ikke et miljø happy foretagende. Der er ikke noget i min optik der forhindre en EBIT omkring 5% næste år, samtidig med at gældsafviklingen fortsætter; tværtimod - hvorfor skulle den + effekt som giver resultati dette Q3 regnskab være mindre påvirkende i de næste regnskaber? Kursen p.t. ligger vel lige omkring hvad den kan bære, men med det potentiale som ligger i den korte fremtid, så forstår jeg godt at professionelle investore er tilbage og shorts på vej ud. Bid også mærke i http://www.vestas.com/en/media/news/news-display.aspx?action=3&NewsID=3375



7/11 2013 20:57 Loevendal 066910



Hej mccarthy
Du oplyser en EBIT i 2014 på 5%, ja det er ikke usandsynligt, men det EPS udregnes fra er nettoresultat, det vil sige efter renter og skat.



8/11 2013 18:39 mccarthy 066942



Hej Loevendal.
Jeg er ikke regnskabshaj så ta' venligst mine udgydelser med et gran salt. Mit budskab er at Vestas i Q3 præsterer et resultat baseret på en mølleproduktion/opsætning som var delvis omkostningsmæssig tung fordi dead wood stadig influere på indtjeningen. Fremadrettet vil omstruktureringen slå igennem på bundlinien med større effekt fordi 1. priserne er bedre og 2. omkostningerne skåret ned. Isoleret set viser Q3 regnskabet at Vestas taber penge på sin produktion, men følger man udviklingen gennem de 4 forudgående kvartaler, så ender Vestas som et profit firma i indeværende år! Og derfor må kursen stige. Mit gæt er at der komme en NL offshore ordre, en U.K. offshore og fra U.S.A. Microsoft orderen i nær fremtid og så er Vestas kursen atter tilbage i 170 området. Og der ligger en række U.S.A. projekter som vil havne hos Vestas i.l.a. Q4. Der er stadig en stor RISK som jeg accepterer, dog ser Vestas fremtid mere end lovende ud. Hele Vestas misæren fra 2009-2011 bekræftiger min devise omkring 'rette folk' på 'rette sted' 'til rette tid'. Dine EPS beregninger holder isoleret set vand, men ser man på indtjeningsgraden pr. produceret Mw over de før nævnte kvartaler så peger den på en væsenlig E.P.S. stigning og dermed en lavere P.E.



13/11 2013 12:15 UCP 066997



Har undtagelsesvis været inde på PI for at følge mine gamle venner"Kandestøberne", som tilsyneladende er blevet lidt mere sagte i "Spyttet". Jeg savner de frådende udtalelser fra Cykling og Hopalong Cassidy fra Thisted, men udviklingen er jo ej heller gået som disse forventede.

Deres helt Ditlev Engel har fået sparket, antal ansatte på vej mod de 16.000, som undertegnede spåede forlængst. Kursen er efter Ditlec deroute tordnet i vejret, præcis som minbe forudsigelser.

Er det ikke rart at få ret? Jovist men lidt malurt i bægeret er, at Ditlevs formøbling af aktionærernes penge har tvunget Vestas til at sælge arvesølvet for at kunne fortsætte sin investering i fremtiden, som dermed ser lovende ud for det nye selskan som Mitsubishi formentlig kommer til at eje 51 % af, og dermed fuld kontrol.

Det er fakta omkring Vestas.

Med hensyn til Foreningen Vestas Shareholders, så er der konstateret et forsøg på identitetstyveri fra den tidligere formand Søren Riis og hans følgesvend Rudi Ovesen. Ingen af disse personer har betalt medlemskontingent til foreningen 2013 og er tilmed ekskluderet af foreningen.

Rudi Ovesen har indgivet falsk meddelelse om foreningens CVR nummer, og har således misbrugt
selvbetjeningsløsningen (dokumentfalsk), ligeledes har man oprettet en konto i Spar Nord i foreningens navn, hvor Spar Nord oplyser et angivetr CVR nummer som ikke findes.

Er der indsamlet indbetalinger på denne konto i foreningens navn, har man tillige begået bedrageri. Ligeledes er der på de pågældendes hjemmeside anført æreskrænkende påstande, som falder ind under straffelovens § 267 og 268.

De pågældende er anmeldt til behørige offentlige instanser, herunder politiet ligesom de pågældende kan imødese en civilretlig anklage om bagvaskelse med krav om store erstatninger.

Der er ingen som har indvendinger, såfremt de pågældende opretter en ny Vestas forening, men det sdkal foregå på lovlig vis. At de pågældende ikke indser, at de juridisk er på Herrens Mark, så viser det deres mentale tilstand.

Vagn Schou














for



























Er det



TRÅDOVERSIGT