Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

You feel like chicken tonight?


67326 XJK 17/12 2013 19:21
Oversigt

Amerikanske Sanderson Farms Inc (SAFM.O), der producerer fjerkræ, har fremlagt Q4-2013 og FY-2013 tal. Og de har sgu' fået langet nogle kylle-ryller over disken i Q4. Net sales Q4-2013 på 727,1 mio USD mod 648,4 mio USD i Q4-2012. Net income for Q4-2013 på 45,3 mio USD mod 9,3 mio USD i Q4-2012. Tallene er vel at mærke realiseret på baggrund af rekordhøje foderpriser.

I løbet af 2013 har Sanderson Farms nedbragt long term debt til ca. 1/5 (knap 30 mio USD).

Dagens tal kan ses her: http://ir.sandersonfarms.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=814244

Mr. Market belønner Sanderson Farms stærke tal med en -5,5% snitter.25/12 2013 02:10 Okonomen 067373Kender godt SAFM og selskabet er skam interessant, men prissætningen er en smule for høj til min smag. Jeg deler gerne et interessant fund med dig til gengæld. Tjek ticker: WILC

G Willi-Food International Ltd. er en lille 100 mUSD mcap med ca 100 mUSD i oms. Selskabet er primær grossist af kosher mad. Kosher mad appellerer til jøder, muslimer og folk der generelt søger sund mad, da kosher mad som regel har lavt kalorieindhold. Det interessante er, at selskabet er i meget flot vækst og har altid været det. Den organiske vækst er fantastisk både på top og bundlinje og valueringen er relativt lav. Aktien er steget fra 4 til 8 USD på 1-2 år men P/B er stadig på ca. 1 og P/E er omkring 10. Markedet lader ikke helt til at kende så meget til selskabet. Hvad der er specielt interessant er balancen, som er BUNDSOLID uden gæld. current ratio på 7-9 (kan ikke lige huske det præcise tal), en soliditet på ca 91 % og sidst men ikke mindst: selskabet har ca 50 mUSD i cash (supplerende til current ratio)!! Du kan således købe et selskab for 100 mUSD og få andel i 50 mUSD! WILC lader til at være veldrevet og ledelsen ejer en stor del af aktierne. Man har bl.a. tænkt sig at bruge nogle af pengene på et opkøb i USA som skal starte en seriøs indtrængning på dette marked. Markedet for kosher mad er enormt (ca. 12-15 bUSD i USA og også Israel) og WILC lader derfor til at kunne fortsætte væksten. Der er masser af vækstmuligheder. Der bliver dog ikke udbetalt udbytteer endnu. Generelt er aktionærafkastet ikke eksisterende, men indtjeningen ser lovende ud, og det ligner en spændende LANGSIGTET investering.

Hvad siger du til den?

Her får du lige link: http://www.willi-food.co.il/eng/content.php?id=210

Der finder du en masse spændende info både i form af årsrapporter og et par analyser som vist er et par år gamle men informative om branchen26/12 2013 21:52 XJK 067377En del af min interesse for SAFM skyldes den interesse kinesiske firmaer viser for opkøb af udenlandske (amerikanske) fødevarerproducenter. Jeg tror ikke, vi har set det sidste kinesiske opkøb med købet af Smithfield Foods, og SAFM kunne være et bud på et firma, der ender på kinesiske hænder. Selvom kineserne skulle vise sig ikke at være interessante, så er SAFM stadig et veldrevet firma, der siden 1955 har produceret masser af sorte tal på bundlinjen og med yderst moderat gæld.

Jeg er enig i at SAFM for nuværende handles på et for højt niveau, og markedet har formentlig indpriset noget 'kineserinteresse' allerede. Men den er på min liste over firmaer, jeg skal holde øje med, hvis (når) markedet generelt skulle finde på at korrigere til et lavere leje i 2014 eller 2015.

Jeg synes også, at G Willi-Foods ser spændende ud. Det er selvfølgelig en Aktie med begrænset likviditet, og at de er fra Israel rejser jo de sædvanlige bekymringer om Mellemøstens karakter af krudttønde, og risikoen for at Israel bliver blæst af kontinentalsoklen. Men med det in mente ser det ud til at være et veldrevet firma, som også har et god chance for vækst, hvis det lykkes dem at etablere sig på det amerikanske marked. Og da brødrene Williger (stiftere af firmaet) sidder på aktiemajoriteten i biksen, vil den formentlig fortsætte den fornuftige udvikling.

Så den vil jeg også holde øje med, og mange tak for at bringe dem på banen.26/12 2013 22:48 Okonomen 067378Det var så lidt.

WILC ligner i sandhed en uopdaget diamant. Uanset hvilke konfliker der kommer til at herske i Mellemøsten så er én ting sikkert: de skal stadig have mad, og kosher appellerer som nævnt før til de tre kundetyper: muslimer, jøder og sundhedsbevidste forbrugere. Ledelsen anvender selv potentielle nedture i aktien til at samle op i deres egen beholdning. Arla er en stor leverandør af mæleprodukter til WILC og dette ser jeg som et af kritikpunkterne grundet WILCs afhængighed af Arla, som leverer næsten 50 % af mælkeprodukterne. Jeg har dog snakket med en analytiker som har fulgt selskabet i flere år, og det lader til at Arla og WILC har et godt samarbejde. Jeg ser heller ingen grund til at selskabet ikke skulle formå at vokse yderligere i de kommende år. WILC er et lille selskab med 100 mUSD i oms i et marked med et potentiale på flere milliarder USD og en masse plads til vækst i balancen. Illikviditeten i aktien er jeg ikke bekymret for. Det er en køb-og-gem Aktie, og i dag kan jeg se at der er omsat for godt og vel 2 mDKK (45.000 styk).

Jeg ejer ikke WILC endnu. Jeg ser lige tiden an. Håber lidt på et hak nedad før jeg går ind... men detgør man vel altid... og ofte sker der jo lige det omvendte desværre, hehe.26/12 2013 23:34 XJK 067379Nu fik du mig til at læse mere om kosher :o)

http://www.foodsafetynews.com/2013/03/kosher-certification-a-model-for-improving-private-food-safety-audits

Ifølge artiklen er kun 8% af kosherkunderne jøder. Og artiklen diskuterer kosher certificeringens renhedsstandarder og løbende inspektioner i forhold til statslig (mangel) på kontrol og inspektioner. Interessant læsning.26/12 2013 23:54 Okonomen 067380Har også lige læst den igennem. Meget interessant. Og det er et virkeligt interessant marked. Mellemøsten som er WILCs store marked vokser jo flot med BNP og lader til at være helt upåvirket af finanskrisen, og samtidig er WILCs produkter en nødvendighed for mange. Mad bliver der jo ikke sparet på i samme grad i krisetider. De leder som sagt pt efter vækstmuligheder specielt i USA. Det er vist dede gemmer pengene til. For nogle år siden var WILC tæt på at opkøbe et firma i US og det gik vist ret galt. Man foretog en Emission og udvidede aktiekapitalen, men opkøbet gik i vasken. Dernæst påbegyndtes et aktietilbagekøbsprogram (God ide specielt nu da selskabet er så billigt og uopdaget), men dette blev stoppet efter nogle mdr (man nåede vist at købe en del aktier tilbage alt andet lige). Man stoppede det vist pga. økonomisk tumult i Israel. Nu da ledelsen ejer så mange aktier, så kunne jeg forestille mig, at man på et tidspunkt begynder at betale udbytter.TRÅDOVERSIGT