Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Test for tyktarmskræft.


67329 Henning 19/12 2013 16:35
Oversigt

Jeg faldt over denne artikel, hvor professor Torben Falck Ørntoft får tildelt kr. 20 mio. til at udvikle en bedre screening for tyktarmskræft.

http://ugeskriftet.dk/navne/ny-kraeft-blodproeve-skal-sikre-hurtig-behandling-af-tarmkraeft

Exiqon er med i den omtalte forskningsalliance, som skal forestå udviklingsarbejdet. Umiddelbart fandt jeg stor sammenlignelighed mellem dette projekt, og så det projekt, som Højteknologifonden gav støtte til i maj i år. Så jeg har spurgt Exiqon, om de kunne knytte nogle uddybende kommentarer til disse 2 projekter.
Ørnstoft's projekt rækker længere end det igangværende projekt, idet det har fokus på behandlingsvalg.
Projektet får også et internationalt snit over sig, da der indgår forskere fra både UK og USA i det.
Som en mangeårig investor i Exiqon, så har det været en næsten ulidelig ventetid på henholdsvis at få vendt skuden, så Exiqon kan give et positivt cash-flow, og få færdiggjort arbejdet med testene for tyktarmskræft. Men jeg synes også, at de 2 forskningsprojekter giver en bestyrket tro på, at Exiqon nok når i mål og så oven i købet med 2 platforme (henholdsvis sygdoms- og behandlingsidentifikation), hvilket giver et langt bedre patientbillede end blot en ja/nej test.
Jeg bringer nedenstående de svar, som jeg har fået fra Hans Henrik:

MVH
Henning


Kære Henning

Der er tale om et internationalt projekt, som tæller læger og forskere fra Danmark, UK og USA, og altså Exiqon. Arbejdet ligger i forlængelse af det arbejde som Exiqon allerede er involveret i med at udvikle, afprøve og indføre effektive blod-baserede alternativer til en undersøgelse for blod i afføringen til tidlig opdagelse af tyktarmskræft.

Det nye projekt giver adgang til yderligere prøver til validering af eventuelle microRNA biomarkører som findes i det igangværende projekt, og vil gøre det muligt at supplere disse med andre biologiske markører, herunder markører som identificeres gennem Next Generataion Sequencing ('NGS'). Projektet supplerer dermed også det arbejde som Højteknologifonden tidligere på året bevilligede med 39 millioner kroner til udvikling af en platform til genetisk analyse ('NGS'), der kan hjælpe lægerne med at finde den bedst egnede behandling til den enkelte patient hvor Exiqon også deltager, jf. pressemeddelelsen fra Højteknologifonden.

http://hoejteknologifonden.dk/nyheder/nyhedsoversigt/danmark_gaar_i_offensiven_med_ny_teknologi_for_en_halv_milliard_kroner/adgang_til_genetisk_viden_skal_give_bedre_kraeftbehandling/

Projektet styrker altså - også gennem det internationale aspekt - det igangværende arbejde og dermed grundlaget for at der kan udvikles en succesfuld test til tidlig opdagelse af tyktarmskræft. Exiqon bliver instrumental i markedsføringen af en succesfuld test. Dertil kommer, at vi med vores samtidige satsning på NGS i vores Life Science forretning, omtalt i halvårsrapporten, opnår en samtidig forankring af NGS i begge vores segmenter. Resultaterne af arbejdet kommer forventeligt i etaper over tid; fra 2014-18 efter de foreliggende projektplaner.

Jeg håber dette besvarer din forespørgsel; ellers må du sige til.

Tak for interessen og god jul!

Med venlig hilsen
Exiqon A/S

Hans Henrik Chrois Christensen, CFO

Her følger et supplerende svar:
Kære Henning
For så vidt angår maj-bevillingen er der tale om to forskellige tal - det samlede budget er 39 mio. kr., hvoraf Højteknologifonden har bevilget de 22 mio. kr. Begge beløb er for så vidt korrekte i forhold til maj bevillingen.

De 20 mio. kr. som Ørnskov netop har fået, og du først spurgte til, er en separat bevilling, der intet andet har at gøre med de 39/22 mio. kr . fra maj bevillingen end, at også arbejdet med udvikling af en NGS platform til genetisk analyse vil tage afsæt i tyktarmskræft, om end med fokus på behandlingsvalg.

Hesi samarbejdet (toxiteet red.) har principielt intet med ovenstående arbejde at gøre - det arbejde pågår og vi lancerede den 18. april i år den 3. generation af de pågældende Fokus Paneler - bort set fra, at begge projekter udvikles på vores PCR system som rigtigt nok er kendt teknologi og derfor ikke bør medføre lang tids tovtrækkeri i en evt. godkendelsesproces. Netop tilføjelsen af US partnere i det nyeste projekt vil forventeligt også kunne lette den del af processen.

Jeg håber det hjælper.

Med venlig hilsen
Exiqon A/S

Hans Henrik Chrois Christensen, CFO



TRÅDOVERSIGT

67329 Test for tyktarmskræft.
19/12 16:35 Henning 5