Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Spread på illikvid aktie forskellig fra mægler til mægler?


67474 sonyda 4/1 2014 15:51
Oversigt

Hej. Håber i kan hjælpe mig lidt angående spreads på aktier..

Jeg overvejer at foretage køb i Fannie Mae (FNMA - US aktie), men den er relativt illikvid og pt. er Spread via min bank på: køb = kurs 4, sælg = kurs 2 (aktiekurs = kurs 3 ca.) hvilket svarer til et tab på ca. 25 % right off the bat alene ved køb(!)

Jeg søger derfor en mægler med et mindre Spread hvis dette er muligt?? Eller er Spread altid ens for markedet uanset mægler?

Fx. overvejede jeg Nordnet, men jeg kan ikke tjekke spreads/kurser uden at være kunde. Er der nogle med en konto på Nordnet der kan tjekke Spread på denne Aktie?

Pft.



5/1 2014 08:37 Makingmoney 067486



Sonyda. Jeg har meget dårlige erfaringer med illikvide US aktier. Synes du skal vælge fra, ikke mindst når det ser så skidt ud som bryan nævner (kender den ikke selv). Samtidig foregår der i mine øjne en masse svindel derovre som du ikke har en chance for at følge med i. Mærkelige Split og navneskift f. eks. Informationer desangående opdager du først efterfølgende. Just my 5 cents, har kostet mig ret mange penge, rører ikke længere US aktier, da også kursen på dollar skal medtages, og den kan man altså slet ikke forudse. jeg kan i hvert fald ikke.
VH
Morten



5/1 2014 10:40 sonyda 067487



Tak for jeres svar og råd. Det oplyste nogle områder jeg ikke var helt skarp på. Konklusion bliver nok at aktien ikke bliver aktuelt pt. men at jeg istedet må følge den engang imellem og se om den udvikler sig mere attraktivt. Thumbs up.



5/1 2014 12:27 Occam 167488



Fannie Mae gik reelt konkurs i den amerikanske boligkrise for 5 1/2 år siden. Formelt indskød den amerikanske regering en masse penge og fik til gengæld en masse præferenceaktier. De gamle aktier fik suspenderet retten til udbytte, og de blev afnoteret fra NYSE. De kan stadig handles OTC.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fannie_mae

Så vidt jeg kan se, afhænger værdien af en Fannie Mae Aktie af, om politikerne en gang i fremtiden skulle få lyst til at dele et evt. overskud med de gamle aktionærer. Det er meget svært at forudse herovre fra Danmark.

Både illikviditeten og det forhold, at nogen i Washington altid vil være meget bedre informeret end os, gør aktien uattraktiv som investeringsobjekt.



5/1 2014 13:35 NedOp 167489



Fannie Mae er ikke illikvid.

Over de sidste 30 dage er gennemsnits omsætningen næsten 20 milioner aktier pr dag! Måske har du tjekket bud/udbud mens markedet har været lukket? Måske er din bank dårlig til at håndtere OTC akter?

Al handel i den sidste time i fredags var imellem 2.94-2.96. Jeg vil gætte på at Spread er 1 eller måske 2 cents.

Om det er en god investering vil jeg ikke kommentere på.



TRÅDOVERSIGT