Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvilke ressourcer benytter i?


67653 Bullbear 27/1 2014 23:30
Oversigt

Hej ProInvestor,

Jeg har i nogle år fulgt markedet on and off, og har løbende haft en lidt for simpel portefølje. I det seneste halve år er jeg blevet væsentligt mere interesseret, og ved derfor også at min nuværende portefølje er for useriøs.

I den forbindelse er jeg selvfølgelig begyndt at læse en helt masse, for simpelthen at lære mere, inden jeg træffer for mange beslutninger.

Derfor vil jeg gerne opfordre til, at folk smider links til deres foretrukne ressourcer. Det kan både være ressourcer med grundlæggende viden omkring det at investere, ressourcer så som proinvestor eller financial times. Jeg søger især efter sider som folk mener er tilrådelige, når man ønsker at holde sig opdateret.

Her er mine nuværende ressourcer:
www.google.com/finance
www.finviz.com - fin aktiescanner, dog ikke med danske aktier
www.proinvestor.com
www.borsen.dk
www.netfonds.dk

Sider hvor man hurtigt og nemt kan få et indblik i en given virksomheds fundamentale nøgletal (P/E, ROE, etc.) vil også være fedt.

Mvh
Bullbear



28/1 2014 00:58 Hjulmand 467654



Hej Bullbear,

Først og fremmest velkommen til ProInvestor.

Uden overhovedet at kende din portefølje, så har jeg en holdning til at simpelt så sandelig godt kan være både seriøst og bedst. Simpelt kan betyde at man har overblikket over sin portefølje, og at man kan nå at følge med i selskabernes regnskaber etc. Jeg sætter bestemt ikke lighedstegn mellem simpelt og useriøst.

Når du nu har genvundet interessen for investeringer, og har valgt at tage det mere seriøst, så er det det eneste rigtige, at bruge de nødvendige ressourcer til at sætte sig ind i det. "Tid er penge", er mere rigtigt her end man lige skulle tro, for jo bedre man sætter sig ind i tingene, desto mindre risici løber man, med mindre tab eller større gevinst til følge.

Mht. til din opfordring til at ligge links ud, så er det måske lidt urealistisk. Hvis du skal følge med i medicinal-branchen, så skal du bruge måske 100-500 links. Hvis du skal følge med i finans så skal du have andre måske 100-500 links, osv. Bare for at følge med i Windfloat, som er en meget lille flig af et enkelt selskab i vindbranchen, har jeg nok ca. 25- 30 links gemt.

Dine ressourcekanaler eller referencekanaler skal du efter min bedste overbevisning selv bygge op. Så kender du dem også, når du lige står og skal bruge en oplysning. Der er ingen genveje for at lære "faget", så du må bare klø på. Dog vil jeg anbefale dig at spørge ind, f.eks. herinde, hvis der er et selskab som du gerne vil sætte dig ind i, og derfor har spørgsmål til.

Enhver virksomheds fundamentaler findes bedst i virksomhedens regnskaber. Det er altid i selskabets historik, regnskaber og planer for femtiden, hvor du lærer selskabet bedst at kende. Hvis du søger en form for overblik over danske virksomheders fundamentaler, så kan jeg klart anbefale DAF (Dansk Aktionær Forening).

Hjulmand



28/1 2014 09:09 vouskootia 367656



paa reuters.com kan du finde nøgletal på stort set alle aktier i verden.
langt de fleste private investorerer som satser på enkelt-aktier taber på det ifht. index/brede-etf'er - overvej også det. og det samme med kortsigtet/trader versus langsigtet/passiv.



28/1 2014 10:03 TeamGarlic 367658



Dual Sector Momentum Sector rotation: http://www.optimalmomentum.com/trackrecord4.html

Global Equities Momentum:
http://www.optimalmomentum.com/trackrecord3.html

Bemærk drawdowns - de er til at tåle, mens markedet tager sig nogle gevaldige ture.



28/1 2014 12:32 Bullbear 067659



Hjulmand:
Tak for dit behagelig indlæg. Dit indlæg bekræfter i høj grad påstanden om, at der ingen nemme genveje er. Det passer mig heldigvis fint, men jeg må nok også være realistisk og indse at jeg er oppe imod erfarne hoveder.

Vouskootia:
Derfor virker det også tiltalende med de mere passive investeringer, især da jeg har forstået at det ofte er svært at slå markedet. Jeg er klart tilhænger af det langsigtede perspektiv. Hele mit formål er resten af livet at forvalte mine penge fornuftigt, men sikkert. Hvor vil du foreslå jeg kigger på de rette index/etf'er? Morningstar?
Jeg støder tit på varsler omkring skatteforholdene på ETF'er.

TeamGarlic:
Jeg har kigget på noget lignende før på www.sectorspdr.com/sectorspdr/
Er princippet, groft sagt, at man følger de bedste sektorer, og skifter jævnfør krydsninger med sma50/100 etc?
Jeg synes denne aktive måde at investere i passivt forvaltede papirer lyder utrolig spændende, og ikke mindst fornuftigt. Måske den bedste start er at læse det tilknyttede research paper på den side du linker til.. :)



28/1 2014 13:41 TeamGarlic 167660



Du får nogle rigtig gode fordele og mindst én ulempe.
Fordelen er et system, hvor du ikke skal tænke og dermed kan blive påvirket psykologisk. Kæmpe-fordel i mine øjne. Metoden er kendt og veldokumenteret og i øvrigt diskuteret på PI før.
En fordel er de ret lave drawdowns i dårlige år, hvor aktiemarkedet tager nogle gevaldige dyk. Ulempen er så, at drøner markedet bare derud af, så kan momentum ikke følge med. For mig ligger fordelen så absolut i det mekaniske setup og de lave drawdowns, som på længere sigt giver bedre afkast.

God fornøjelse med læsningen. Mebane Faber har også noget tilsvarende. Senest er denne dukket op i RSS-readeren fra ham: http://mebfaber.com/2014/01/22/9-alpha-with-munger-and-van-gogh-2/



29/1 2014 16:16 JAFFASIMON 167666



Først og fremmest - undskyld til trådstarter for at highjacke din tråd! Jeg skal nok komme med et par links, som jeg finder nyttige, når det kommer til selve økonomien.

TG: Jeg har nu i et stykke tid studeret princippet omkring momentum, og har opbygget to modeller, som jeg vil bruge i min portefølje. De er begge stærkt inspireret af Gary Antonacci og hans Dual Momentum, samt af Adaptiv Asset Allocation. Den ene model er sector rotation, hvor beholdningerne bestemmes ud fra en Minimum Variance Algorithm, og den anden er en asset allocation model, hvor beholdningerne bliver fordelt ligevægtigt.

Har du nogle flere links til spændende ting, som jeg kunne få inspiration fra? Har læst M. Faber, R. Dalio (All-Weather portfolio) og W. Sharpe (AAA) papers omkring asset allocation.

Og så til trådstarter: crestmontresearch.com. Han fokusere på sekulære cyklusser i aktiemarkedet, og det er derfor lidt mere langsigtet. Men han har en masse gratis materialer, som forklarer, hvordan aktiemarkedet bliver prissat på langt sigt.

hussman.com. En data/tal-nørd uden lige, som kommer med interessante underbyggget holdninger til investering. Man kan altid lære noget nyt ved at læse hans ugebrev.



4/2 2014 12:12 TeamGarlic 067717



Hey Simon
Hvordan har du opbygget modellerne helt konkret ? Excel med data-import eller Google Spreadsheet med data-import ?
Jeg overvejer stadig begge dele, men kan se den store fordel i Google Spreadsheet med online-adgang.
www.taaforthemasses.com fandt jeg lige.
http://www.scottsinvestments.com/2014/02/01/ivy-commission-free-etf-portfolios-february-update/
http://www.donttalkaboutyourstocks.com/ kører også en række modeller.
http://imarketsignals.com/blog/ ditto.
http://advisorperspectives.com/dshort/updates/Q-Ratio-and-Market-Valuation.php
http://advisorperspectives.com/dshort/updates/Crestmont-PE-Ratio.php
http://advisorperspectives.com/dshort/updates/Regression-to-Trend.php
http://advisorperspectives.com/dshort/guest/John-Carlucci-Best-Indicator-Ever-Update.php



4/2 2014 20:51 JAFFASIMON 067730



Det er Excel med data-import fra Yahoo. Jeg har faktisk aldrig stiftet bekendtskab med Google Spreadsheet, og måden det fungerer på. Det jeg allerhelst ville have er et spreadsheet, hvor jeg importerer data og det hele opdateres af sig selv uden at skulle ændrer dvs. celler. (En dejlig drøm)

Som det er nu, så skal jeg ændrer celler for at få de opdateret data behandlet, opdateret korrelations-matrix og bruge Solver til at beregne vægtningen (MVA).

Det er kun med hensyn til min sektor-rotations strategi (dual momentum), at jeg bruger minimum-variance til at bestemme vægtningen. Jeg legede lidt med det i min asset-allocation strategi (dual momentum), men det giver en meget stor overvægt af T-Bills - og det finder jeg ikke rigtig optimalt.

Gør du selv brug af TAA?

Og tak for links - især den fra imarketsignals.com ser ganske interessant ud!



5/2 2014 12:25 TeamGarlic 067737



Hej Simon
Nej, jeg gør ikke selv brug af TAA - jeg har læst en del om det, men fravalgt det og interesserer mig mere for Momentum nu.En investeringsproces der er meget mekanisk og kræver lille indsats og ikke gør forsøg på at estimere noget eller gætte på future returns.

Selv tak for links - der er givet meget derude, som er interessant. Særligt diskussionerne omkring de økonomiske nøgletal og deres forudsigelsesværdi i forhold til aktiemarkedet er interessant for mig.

Kunne dog være interessant at følge denne model, som Theis Knuthsen fra Saxo Bank skriver om: http://www.tradingfloor.com/blogs/portfolio-updates/rss/extract
En ganske simpel model, som giver et fornuftigt afkast. Jeg fik modellen på engelsk fra Nykredit Asset Management.
Jeg har en pension hos PFA Pension, hvor der ikke er så mange fonde at vælge imellem, så det er ikke sikkert en momentum strategi passer så godt hos dem.

Enig i at T-bills ikke er optimalt. Foretrækker aktier og ellers cash. Bonds er for tøset...<span><img src=
" title=";−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



5/2 2014 22:51 JAFFASIMON 067747



Det er egentlig også en mekanisk metode som jeg søger at finde. Jeg har en interesse i business cycles, som imarketsignals også skriver om, og en indførelse af det i en momentum strategi, evt. forskellige sentiment og Value parametre, kunne være super spændende! Men jeg er ikke sikker på, om det vil gøre tingene for indviklet, og det egentlig kun er i mine våde drømme, at sådan en model ville kunne være succesfuld både med hensyn til afkast og risiko.

Mit store problem er dog at de fleste ETF'er handles i dollar. Det giver en unødvendig valutarisiko, som jeg ikke rigtig kan finde ud af, om jeg vil tage (eller afdække) Derudover er der jo også den håbløse beskatning, hvis det er frie midler.

Når jeg prøver at åbne linket til tradingfloor, så åbner mit mail program på min mac i stedet for. Men jeg må kunne finde mere om den på Theis' blog.



7/2 2014 10:07 TeamGarlic 067750



Hey Simon
Jeg har linket til RSS-feedet, som du kan benytte i din RSS-reader på din MAC. Det er sådan jeg opdateres på et hav af blogs - meget smart i mine øjne.
Det direkte link til sidste opdatering er https://beta.tradingfloor.com/posts/cli-europe-pulling-ahead-higher-global-growth-expected-359002988

Og så berører du noget, som jeg også har tænkt over: valutakursrisiko. Jeg ønsker ikke USD-denominerede ETF'ere - faktisk ej heller svenske/norske. Har ikke kigget meget på evt. tyske (EUR). Det må være et trade-off mellem lavere omkostninger versus valutakursrisiko. Spørgsmålet er om det kan betale sig. Kan godt se, at amerikanske investorer har gode muligheder i sektor-baserede ETF'ere - der er DK nok for lille et marked.



TRÅDOVERSIGT