Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Opgørelse på mit pensions depot.


67787 mccarthy 11/2 2014 17:38
Oversigt

Jeg har lige checket mit pensiondepot, som for at gøre historien kort skal styres af et Dansk pensionsselskab; idette tilfælde Danica. Jeg har sat lav risiko som investorprofil og ( suk ) som forventet er resultatet i minus for året!
Desuden har jeg 2 pensionsopsparinger som jeg selv administrerer samt et løsøredepot. Alle 3 runder de 10% plus eller mere for samme periode, vel at mærke uden særlige handler eller held i sprøjten. Kynisk kan jeg konkludere, at eftersom det er det samme mønster jeg ser år efter år, så må jeg - en autodidakt dilettant af en investor - altså knalde de gulddrenge med diverse u(d)dannelser af banen, i sporten på at tjene penge ved at investere. Er der andre der har samme observationer eller kan bidrage med eksempler på at deres pensionsselskab faktisk gør det OK. Suk - det er da det rene ynk når Danica ikke evner bare middelmådighed.



12/2 2014 09:10 TeamGarlic 067790



Hey McCarthy
Kan godt følge dig og så alligevel: lav risiko skriver du - hvor stor en andel Obligationer har du så ?
Kan du investere pengene selv i fonde ? Jeg gætter på, at du ligesom jeg hos PFA, ikke kan investere i enkelt-aktier.
Holder dette stik, så kunne du da overveje en Momentum-strategi (debatteret et par gange) eller følge CLI-modellen (link https://beta.tradingfloor.com/posts/cli-global-economic-expansion-continues-2014-1683631659 og selve skrivet kan du ringe til Nykredit Asset Management efter) eller Mebane Fabers 'Relative strength strategies for investing' (link: http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1585517)).

McCarthy - der er masser af muligheder for selv at tage hånd om din pension. Med en jeg-tager-selv-ansvaret-holdning, så kan du også gå kontant, hvad Danico ikke må - de skal altid være investeret.



12/2 2014 17:52 Tonny9 267794



Jeg må "skuffe" dig mccarthy - og give Bryan medhold.

Men måske skal du overveje hvilken risikoprofil du i virkeligheden ønsker.
Både i dit depot hos Danica, men også i dine egne handler.

Personligt tror jeg, at jeg ville lade være med og ændre risikoprofil lige i øjeblikket til højere risiko i Danica pensionsdepotet og så bare erkende, at jeg i mine personlige handler tager en større risiko og derfor også slår mit Danica pensionsdepot, i "gode tider".

Du kan så opfatte dit Danica pensionsdepot som en "sikker havn", hvor du sikker ikke få det store tab i dette depot, ligesom du sikkert heller ikke vil få den store gevinst.

Er det ikke, samlet set, en meget god balance?

Når du vurderer hvilken afkast du gerne vil have er du også nød til og se på hvilken risiko du vil løbe....sådan virkeligt vil løbe, for det er så let og sige, at man gerne tager en høj risiko, når alt har været stigende i en periode.

Men der kommer alså perioder igen hvor alt falder tungt og der skal man også være klar til og se sit depot blive "tilintetgjort" hvis man har valgt en høj risiko.
Men valget/tabet/gevinsten er dit valg.....:)



TRÅDOVERSIGT