Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Opgørelse på mit pensions depot.


67787 mccarthy 11/2 2014 17:38
Oversigt

Jeg har lige checket mit pensiondepot, som for at gøre historien kort skal styres af et Dansk pensionsselskab; idette tilfælde Danica. Jeg har sat lav risiko som investorprofil og ( suk ) som forventet er resultatet i minus for året!
Desuden har jeg 2 pensionsopsparinger som jeg selv administrerer samt et løsøredepot. Alle 3 runder de 10% plus eller mere for samme periode, vel at mærke uden særlige handler eller held i sprøjten. Kynisk kan jeg konkludere, at eftersom det er det samme mønster jeg ser år efter år, så må jeg - en autodidakt dilettant af en investor - altså knalde de gulddrenge med diverse u(d)dannelser af banen, i sporten på at tjene penge ved at investere. Er der andre der har samme observationer eller kan bidrage med eksempler på at deres pensionsselskab faktisk gør det OK. Suk - det er da det rene ynk når Danica ikke evner bare middelmådighed.11/2 2014 18:07 Bryan 367788Det første jeg lige tænker på er at du skriver at du har valgt lav risikoprofil.

Det vil nok betyde lav aktieandel.

Det store spørgsmål er så om du er opmærksom på risikoprofilen for de depoter du selv styrer.

Det virker måske ikke helt rimeligt at sammenligne hvis du selv gør det du har fortalt dem at de ikke må. ;-)12/2 2014 09:10 TeamGarlic 067790Hey McCarthy
Kan godt følge dig og så alligevel: lav risiko skriver du - hvor stor en andel Obligationer har du så ?
Kan du investere pengene selv i fonde ? Jeg gætter på, at du ligesom jeg hos PFA, ikke kan investere i enkelt-aktier.
Holder dette stik, så kunne du da overveje en Momentum-strategi (debatteret et par gange) eller følge CLI-modellen (link https://beta.tradingfloor.com/posts/cli-global-econom.. og selve skrivet kan du ringe til Nykredit Asset Management efter) eller Mebane Fabers 'Relative strength strategies for investing' (link: http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=15..

McCarthy - der er masser af muligheder for selv at tage hånd om din pension. Med en jeg-tager-selv-ansvaret-holdning, så kan du også gå kontant, hvad Danico ikke må - de skal altid være investeret.12/2 2014 17:52 Tonny9 267794Jeg må "skuffe" dig mccarthy - og give Bryan medhold.

Men måske skal du overveje hvilken risikoprofil du i virkeligheden ønsker.
Både i dit depot hos Danica, men også i dine egne handler.

Personligt tror jeg, at jeg ville lade være med og ændre risikoprofil lige i øjeblikket til højere risiko i Danica pensionsdepotet og så bare erkende, at jeg i mine personlige handler tager en større risiko og derfor også slår mit Danica pensionsdepot, i "gode tider".

Du kan så opfatte dit Danica pensionsdepot som en "sikker havn", hvor du sikker ikke få det store tab i dette depot, ligesom du sikkert heller ikke vil få den store gevinst.

Er det ikke, samlet set, en meget god balance?

Når du vurderer hvilken afkast du gerne vil have er du også nød til og se på hvilken risiko du vil løbe....sådan virkeligt vil løbe, for det er så let og sige, at man gerne tager en høj risiko, når alt har været stigende i en periode.

Men der kommer alså perioder igen hvor alt falder tungt og der skal man også være klar til og se sit depot blive "tilintetgjort" hvis man har valgt en høj risiko.
Men valget/tabet/gevinsten er dit valg.....:)12/2 2014 18:17 Bryan 167795Alderen er også en faktor når man skal vælge risikoprofil, men ellers er vi helt enige.

Jeg tror faktisk at det er meget almindeligt at man vælger lav risiko når man tvinges til at stilling ved arbejdsmarkedspensioner og lign. men når man selv styrer sine depoter 100% glemmer man at tage stilling til spørgsmålet, og ender med tårnhøj risiko = 100% aktier.

Der er selvfølgelig intet i vejen for at man kan køre med forskellig risikoprofil for forskellige depoter, hvis det er et bevidst valg. Men hvis det var det, ville man nok ikke lave den sammenligning.

Så spørgsmålet er nok om det er risikoprofilen hos Danica der skal ændres (kunne måske være en god ide hvis der 30 år til pensionsalderen), eller det er de andre depoter der skal kigges på.12/2 2014 21:22 mccarthy 067798Tak for de fornuftige ord. Jeg effektuerer alle depoterne om 5 år, så jeg ønsker at minimere risikoen; hvordan man så lige gør det. Men jeg synes stadig det er deprimerende at min firmapensionsopsparing ikke rykker nævneværdig og at mine ditto egne formodentlig samlet overhaler rent beløbsmæssing, trods jeg kun har skudt de tilladte nu 50.000 ind om året i et begrænset åremål. Hvis jeg havde muligheden så vil min bank garanterer mindst 5% over de næste 5 år, men som tidligere nævnt er pensionen bundet. Men, tak for kommentarene.12/2 2014 21:48 Tonny9 067799Så vil jeg blot tilføje, at som Bryan nævner, så er tidshorisonten væsentligt for valget.

Nu siger du så at depoterne afsluttes om 5 år.
Fem år er ikke lang tid og p.t. er vores aktieindeks tæt på "all time high".

Så derfor tror jeg at Danica allerede nu er begyndt og spille "safe" med dit pensionsdepot hos dem, altså er begyndt og tage hensyn til, at det skal afvikles om 5 år.
Jeg mener det er det rigtige de gør. Når der kun er 5 år tilbage er deres vigtigste mission med det depot og sørge for at værdien ikke falder væsentlig her fra og frem til udbetalingen af det indestående.

Nå nu du nævner tidshorisonten på 5 år, så syntes jeg i endnu højere grad det jeg skrev i mit tidligere indlæg.

Det vil i den grad være ufedt og se sit depots værdier forsvinde som dug for solen lige op til det skal udbetales.

Jeg ville absolut ikke være i tvivl, med mindre der er faktorer som du kender, som vi andre ikke kender. Jeg ville ikke øge min risiko nu. Absolut ikke.18/2 2014 14:01 Daytrader 067823Det mest oversete ved pensionsopsparing med ratepensioner er muligheden for IKKE at "effektuere" ved start på udbetaling, og derved lade det tilbagestående forblive investeret. Det giver i teorien mulighed for livslang udbetaling :-)

Jeg vil foreslå du laver denne beregning og selv får syn for sagen.20/2 2014 18:16 mccarthy 067832Hej Daytrader.
Mit oprindelige indlæg var et lille opråb mod at folk i arbejde bliver tvunget ind i en pensionsordning hvor den eneste vinder er pensionsselskaberne.
Til dit indlæg.
Jeg havde planer om bosættelse i syden, men p.g.a. div. kontrakter, som jeg skal og selvfølgelig vil færdiggøre, så rykker planen nok et år eller to. Derfor er mine private pensionsopsparingers effektuering selvfølgelig rykket tilsvarende - jeg skal betale statsskat ved udflytning til andet E.U. land og mister derfor desværre retten til at betale regions- og kommuneskat og de utrolige miljøvenlige og humanitære afgifter på snart sagt alt forbrug. Hvert år, jeg er i udlandet kan mit firma udbetale udbytte (96 kkr ) til - tror jeg - 28%. Så Daytrader; jeg har desværre måtte bruge alt for meget tid på en sag som ikke burde eksistere efter Danmarks > 40 år fælledsskab af Europa.TRÅDOVERSIGT