Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er Greentech Energy blevet for billig i sin glemsel...?


68200 doodha 22/3 2014 16:08
Oversigt

For få år siden var GES en af de aktier som blev allermest debatteret. Men efterhånden synes GES nærmest glemt. Fra den ene yderlighed til den anden...

I torsdags kom GES med årsregnskab. Det blev overhovedet ikke bemærket af danske nyhedsmedier. Ikke engang en notits. Det var sådan set også en ikke-nyhed: Man vidste, at det ville blive det første år med positive tal på bundlinjen; det var nemlig allerede afsløret ved Q4-rapporten som kom for en måned siden.

http://greentech.dk/wp-content/uploads/2014/03/INT_LINK_Greentech_AR_2013.pdf

Men at årsregnskabet var en ikke-nyhed, var på en måde en positiv nyhed: Den "traditionelle" nedskrivning udeblev. Gennem flere år har GES hvert år foretaget nedskrivninger ved årsregnskabet. GES har tidligere været bogført alt for højt. Denne gang blev det ligefrem annonceret i Q4-rapporten, at der skulle foretages en "nedskrivningstest" op til årsregnskabet. Men nedskrivningen udeblev, hvilket burde give et lettelsens suk - og stigninger til følge... skulle jeg mene.

Men GES er ramt af glemsel: Udover at ingen debatterer GES længere, mangler der også analytikere til at udlægge teksten.

Spørgsmålet er, om GES i sin glemsel er gået hen og blevet for billig...? - og dermed et godt tilbud...?

SAMMENLIGNING MED PEER
Italienske Alerion kan på mange måder sammenlignes med GES. GES har over halvdelen af aktiviteterne i Italien - derfor giver det god mening at holde øje med en tilsvarende italiensk fætter, noteret på den italienske børs.
http://www.alerion.it/?lang=en

I modsætning til GES har Alerion haft positive regnskaber de seneste par år - hvor GES først fik det i 2013. Men Alerion er altså også prissat betydeligt højere.

Til at sammenligne de to virksomheder benyttes dette link fra Financial Times:
http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Financials?s=ARN:MIL
http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Financials?s=GES:CPH

Lidt nede på siden har vi dels
1. "Book Value per share" - og
2. "Tangible book value per share " - dvs. Materielle bogførte værdi per Aktie. I praksis vil det reelt sige vindmølle-parker og sol-parker. Kort sagt: Hvor meget vindmølle får man pr. Aktie.

For GES er de nævnte værdier:
1. book value per share: 16,27 kr.
2. Tangible book value per share: 12,78 kr.
Kurs p.t. 12,60 kr.

For Alerion er de nævnte værdier:
1. book value per share: 3,31 € = 24,69 kr.
2. Tangible book value per share: 1,44 € = 10,74 kr.
Kurs p.t. 3,80€ = 28,35 kr.

Alerion har meget mere immaterielt bogført som værdi end GES. GES' bogførte værdi består hovedsageligt af håndgribelige materielle værdier - dvs. i praksis vindmølle-parker og sol-parker.

Alerion har en kurs pr. indre værdi (K/I) på 1,15. Hvis GES skulle have det samme, skulle kursen være 18,71.

Og vedrørende den materielle bogførte værdi får man mere "vindmølle pr. aktie" ved at købe GES - nemlig for 12,78 kr. mod 10,74 kr. ved at købe en Alerion Aktie. Men Alerion er alligevel godt og vel dobbelt så dyr som GES.
Hvis man skulle betale det samme for samme "Tangible book value", skulle kursen på GES være: 12,78 / 10,74 x 28,35 = 33,73 kr.

Man skal således gange kursen på GES med 2,67 for at kurs og materiel værdi skulle have samme forhold for de to aktier. Det er da en forskel, som er til at forstå...!

Uanset alle større og mindre fejlkilder, er forskellen så stor, at det ikke kan ændre ved konklusionen: GES synes meget billig sammenlignet med en tilsvarende italiensk geschæft.

En del af forklaringen er selvfølgelig, at Alerion har positive regnskaber, og har haft det i de seneste par år - hvor GES fik sit første positive årsregnskab nogensinde for 2013 (mig bekendt).

Hvorom alting er: Så synes der at være et betydeligt kurs-potentiale for GES:
- Den er billig sammenlignet med en sammenlignelig virksomhed.
- Markedet har endnu til gode at kvittere for, at den "traditionelle" nedskrivning udeblev i år - samt at GES nu langt om længe er begyndt at få positive tal på bundlinjen.



26/3 2014 20:39 doodha 068231



Jeg sad og kikkede på et chart over GES. Det er tydeligt, at det spidser til - men hvad er det? Svaret får vi ved at zoome ud til 2 år. Sådan en formation må have et navn; det har den også: Symetrisk trekant.

Se det vedlagte chart.

Bunden af trekanten har tidligere været støttelinje i 2013: Fra februar til slutningen af juli, hvor vi fik det voldsomme short-squize som fik kursen til at stige 60% på en uge (!); herefter blev den igen støttelinje fra december og har været det lige siden. Man må antage, at bunden af trekanten er meget solid, fordi den har fungeret som støtte i så lange perioder.

Toppen af trekanten startede fra omkring toppen efter den store stigning sidst i juli 2013; herefter har linjen udgjort en modstand.

Og nu mødes de to linjer hinanden: Det spidser til. I løbet af de næste par uger skal kursen nødvendigvis bryde ud af trekanten - enten ovenud eller gennem bunden. Vi skal have et breakout.

Her er lidt skriveri om trekanter:
http://stockcharts.com/school/doku.php?st=triangle&id=chart_school:chart_analysis:chart_patterns:symmetrical_triangle

Breakout skal komme indenfor de næste par uger - jeg tror endda, det kan blive i løbet af få dage.

Som det nævnes i linket, kan breakout blive både op og ned. Jeg tror, det bliver op:
- dels synes bunden at være meget solid, og har virket som støtte længe.
- dels p.gr.a. de ting, jeg skrev i indlægget ovenfor: Der er god FA-mæssig belæg for, at GES burde kunne stige. I øvrigt har GES's italienske fætter, Alerion, steget pænt på det seneste.

Det skulle således ikke undre mig, om vi får et breakout en af de nærmeste dage - og at GES følgelig stiger pænt under stor volumen.

Jeg ved egentlig ikke, om der kræves en disclaimer - ansvarsfraskrivelse - men for en god ordens skyld skal det siges, at handel selvfølgelig er den enkeltes eget ansvar.
Jeg selv har købt en portion GES ud fra de antagelser som ligger i trådens indlæg.
pdfGES_Triangle.pdf



27/3 2014 14:59 doodha 068242



Måske burde man lægge bundlinjen lidt anderledes: For de sidste par måneder har den været stejlere; og man kan også trække en linje tilbage til bunden i juni 2013.

Se vedlagte chart.

Derved bliver bundlinjen noget stejlere - og formationen får tendens hen i retning af en stigende trekant; eller vel nærmest en blanding mellem en symetrisk trekant og en stigende trekant. En stigende trekant er en bullish formation - og her er der ingen tvivl om, at breakout er opad.

Her lidt om stigende trekant:
http://stockcharts.com/school/doku.php?st=triangle&id=chart_school:chart_analysis:chart_patterns:ascending_triangle_c
pdfGES_Ascending_Triangle.pdf



27/3 2014 19:30 doodha 068248



Jeg synes, det er værd at bemærke, at italienske Alerion - som GES på mange måder kan sammenlignes med - er steget pænt på det seneste.

Se vedlagte chart over Alerions kursudvikling.

GES har over halvdelen af aktiviteterne i Italien - derfor giver det god mening at holde øje med en tilsvarende italiensk fætter, noteret på den italienske børs.

Når der sker noget i Italien som har betydning for vedvarende energi påvirker det begge selskaber - men fordi Alerion er italiensk, afspejler det sig først i kursen på Alerion. Derfor giver det god mening, at holde øje med Alerion: Somme tider får vi en forsinket reaktion i kursudviklingen på GES.
pdfAlerion_kursudvikling.pdf



28/3 2014 20:25 doodha 168260



Jeg skal da lige love for, at der skulle sælges nogle aktier i dag. Måden det skete på, virkede som om de bare skulle realiseres for enhver pris - altså at der var tale om tvangssalg: Depoter som skulle likvideres, konkursbo eller lignende. Op til kvartals-luk kunne man forestille sig.

Så hjælper det ikke meget, at der er teknisk støtte i bunden af trekanten - p.t. i 12,4 - når der i den grad sælges igennem.

Som nævnt for nogen tid siden i GES-chatten, kan lommer af depoter som skal likvideres, konkursboer m.v. lægge en dæmper på kursen, hvis "markedet" eller toneangivende aktører på markedet får fornemmelsen af det. Og det kan sagtens være tilfældet: I 0'erne var GES investeringsobjekt for en del som senere er gået konkurs.

Der kan stadig være enkelte tilbage fra dengang som endnu ikke er afviklet, eller måske først bliver det nu. Dette - og markedets kendskab til det - kan faktisk være en væsentlig grund til, at GES er så meget billigere på nøgletal end en anden sammenlignelig virksomhed.

Fra august 2013 til nytår var der en stor synlig post på 200.000 stk. til salg i kurs 15 - formentlig et konkursbo. Denne store salgspost lagde selvsagt en dæmper på kursen. For "markedet" kunne jo regne ud, at disse måtte komme til salg på et tidspunkt, hvilket de også gjorde omkring årsskiftet.

Denne store salgspost lagde i lang tid låg på kursen - og bidrog til at kursen i november sidste år kom ned i det nuværende niveau. Jeg antog på GES-chatten, at når dette formodede konkursbo var realiseret, ville kursen stige, fordi der nu ikke længere var dette til at lægge en dæmper på kursen. Men det var ikke nok - der var noget som blev ved med at holde den nede.

Måske det/de depoter som blev likvideret i dag er en del af forklaringen - disse kan have ligget som mørke skyer over GES. Lad os håbe at de er væk nu - så GES kan blive flyvende.



31/3 2014 11:08 doodha 168269



Jeg skriver i mit sidste indlæg, at den store salgspost på 200.000 stk. - som jeg formoder er et konkursbo - blev solgt omkring nytår. Det ved jeg faktisk intet om.

Der var nogle store salg i slutningen af december og starten af januar. Jeg har formodet, at det var den store salgspost som her blev solgt, fordi den samtidig forsvandt som synlig salgspost. Men sådan behøves det jo slet ikke hænge sammen.

De store salg ved årsskiftet på godt og vel 200.000 stk. blev foretaget via GSI.

Der kan have været tale om et short-angreb fra en hedgefond.

Og konkursboet er formentlig først nu endeligt afviklet - kvartalsafslutningen er en sandsynlig deadline. Tilsyneladende sker det via Jyske Bank. I fredags blev der solgt 80.000 stk. via Jyske Bank; herunder 40.000 stk. i intern handel i Jyske Bank lige inden fyraften. Og i perioden oktober-december var den eneste mægler som skilte sig ud med et særligt stort netto-salg Jyske Bank med et netto-salg på 130.000 stk. Ganske vist var den store salgspost tilsyneladende sat til salg via UBS, men de kan jo være hyret til det eller lignende... - og da Jyske Bank så, at det ikke ville lykkes at sælge ved at sætte 200.000 stk. synligt til salg i kurs 15, solgte de i oktober-december ud af deres egen beholdning, som så siden kan udlignes med konkursboet. Who knows...

Man kan undre sig over, hvordan en salgspost på "kun" 200.000 stk. kan have så stor betydning, at den påvirker kursen gennem mere end et ½ år:
- Medvirker til at investorer sælger, som det skete i november sidste år.
- Afholder investorer fra at gå ind i aktien, selvom den er billig på nøgletal.
- Og formentlig medvirker til, at en hedgefond shorter.

De 200.000 aktier har trods alt "kun" en værdi på 2½ - 3 mio. kr. Men på den anden side set: Hvis de bliver solgt på én gang, vil det let kunne betyde et fald på 10% - og hvis den pågældende kurator er så dum at sætte dem synligt til salg, kunne vedkommende vel også finde på at hælde dem på markedet i ét hug... Det kunne være frygten.

Derfor har dette konkursbo fået betydning som en kurs-risiko i GES som langt overstiger den egentlige værdi af de 200.000 aktier.

Men nu er det sandsynligvis væk. Og hurra for det!

SAMMENFATNING
Samlet set har vi - for mig at se - denne situation:

1. Det konkursbo som gennem godt et ½ år har ligget som mørke skyer over GES er formentlig væk - dermed er en kurs-risiko væk.

2. En hedgefond har formentlig en short-position på godt 200.000 aktier. Det er ikke et så stort antal - men med den sædvanlige begrænsede volumen i GES, kan de sagtens give kursen et godt spark opad, hvis de short-tilbagekøbes hurtigt.

3. Markedet har endnu til gode at kvittere for, at den "traditionelle" nedskrivning udeblev i årsregnskabet - samt at GES nu langt om længe er begyndt at få positive tal på bundlinjen.

4. GES er meget billig sammenlignet med en anden tilsvarende virksomhed, italienske Alerion - hvilket betyder at der er et ret stort stigningspotentiale.

5. Teknisk ligger GES i spidsen af en stigende trekant, og breakout må komme nu - formentlig i denne uge. Target for denne formation ligger faktisk helt oppe i kurs 20. Den slags skal tages med et gran salt; ofte bliver et teknisk target kun opfyldt delvist, og det tager tid at udspille sig - men det siger i alt fald, at der også teknisk er et betydeligt potentiale.

Tilsammen er det ingredienserne til en særdeles eksplosiv cocktail...!



31/3 2014 18:07 doodha 168276



Vi kan ånde lettet op...

I dag er sidste dag i kvartalet: Sidste chance hvis konkursboet skulle afvikles i 1. kvartal, som jeg tror er deadline. Jeg gættede på, at det blev lukket i fredags: Handelsmønster og handelstidspunkt tydede på, at der var noget som skulle afsluttes.

Men jeg var alligevel lidt bekymret for, om der skulle komme endnu et stor-udsalg i dag også. Det gjorde der ikke. Faren er drevet over: Konkursboet ER nu afviklet, er jeg ret sikker på.

En anden grund til, at vi kan ånde lettet op er rent teknisk: Vi lukkede over bunden i trekanten - så gør det ikke noget, at vi røg under i fredags: Det blev IKKE til et breakout nedad.

Begge dele gør, at scenariet med snarlige hurtige stigninger står stærkere efter dagens børs-luk.



1/4 2014 10:37 IFTA.dk 268284



Hej doodha,
Her får du lige en GES graf over salg/køb pr. mæglerhus d. 31/3-2014.

Mv.
http://ifta.dk/

Mæglerstatestik, GES.CO




20/6 2014 18:10 doodha 069309



Det var lidt interessant det der skete i handlen med GES i dag - og særligt i lukkeauktionen:
- GSI købte stort - nettokøbte 53.000 stk. og stod for 64% af alle køb i dag, og det på en dag med relativ stor handel i denne Aktie.
- I lukkeauktionen var der hele 234.000 "under hammeren" - Collersteen mener, de 160.000 stk. blev budt fra GSI.

Det kan være nu, vi - langt om længe - begynder at se det, som jeg beskrev for knap 3 måneder siden.

Den 31. marts kl. 11.08 skriver jeg, at jeg har en formodning om, at en storspekulant som benytter GSI har shortet GES med mindst 200.000 stk. - og at det skete omkring årsskiftet.

Mange (jeg selv inklusive) troede, at dette var den store post på 200.000 stk. som i månedsvis havde ligget til salg i kurs 15 som her blev smidt på markedet. Den forsvant nemlig også ved årsskiftet. Den salgspost som sandsynligvis bestod af et konkursbo eller lignende som bare skulle likvideres.

Men sådan var det nok ikke - det er sket siden, at disse aktier er blevet solgt; og det er sket gradvist med et vist antal hver måned. Det er derfor, vi har set et salgspres (fra Jyske og Danske Bank) i slutningen af hver måned i alt fald de seneste tre måneder (og muligvis mere - jeg har kun fulgt GES tæt i de tre måneder, jeg har haft den i denne omgang.)

Disse salg af konkursboet er muligvis først ved at være afsluttet nu. Dette salgspres er dermed væk - og derfor vælger shorteren som benytter GSI at lukke short-positionen nu.

Det er således ovenstående punkter 1) og 2) i sammenfatningen fra indlægget fra 31/3, som jeg tror, vi ser udspille sig nu.

Næste uge bliver spændende...

- og af en eller anden grund har juli det også med at være en god måned for GES. Det er sket så ofte, at det ikke kan være helt tilfældigt...



4/4 2014 14:16 doodha 068333



Nu letter GES - tror jeg.

Det er efterhånden flere uger siden, at vi har set én af de store spillere på banen. Det har mest været os private, som har handlet.

Men i dag købes via INT. Klart dagens største netto-køber. Det var i øvrigt dem som fik kursen til at stige med 60% på en uge i slutningen af juli 2013 under det som formentlig var en short-squize. Dermed ikke nødvendigvis sagt, at jeg tror, det sker igen.

Handelsmønsteret er, at der bygges op på bud-siden, hvor INT samler op. Efterhånden ser vi, at INT også begynder at tage initiativet ved at købe på udbud-siden. Det sker lige så langsomt - for vi skulle jo nødig lure, hvad der er undervejs... Men det tror jeg, der er...!

SHORTS I VEDVARENDE ENERGI - OG I GES...???
For et par år siden var det moderne for hedgefonde at shorte vedvarende energi. Men det ramte tilsyneladende ikke GES særlig meget....tilsyneladende...!

Sagen er den, at hovedaktionæren, italienske GWM, ejer ca. 75% af aktierne som ikke handles - og de resterende 25% er på markedet.

Det betyder, at hvis GES er shortet med f.eks. 4% af alle GES-aktier, har det reelt en betydning som svarer til 16% af de aktier som er på markedet.

I denne tråds første indlæg var der et link til oplysninger om selskabet fra Financial Times. Desværre strejker dette link lige nu... - men her er der en opgørelse som viser, at short-interest i GES er "low". Jeg har tidligere tjekket at forskellen mellem "low" og "medium" er 6%.

Det vil sige, at GES kan teoretisk set være shortet på et niveau, hvor det ser ud til at det er på et lavt niveau - men betydningen reelt er så stor, at det svarer til, at GES er shortet 24%. Altså lige så meget som da Vestas var shortet mest.

Pointen er at: Greentech Energy KAN være shortet ganske voldsomt, selv om det ikke ser sådan ud.

Gennem det seneste år er stort set alle aktier indenfor vedvarende energi steget pænt - men ikke GES. Det kan være, at det komme nu...


En anden ting: Italien er et af de lande i Europa som er mest afhængig af Putins gas. GES's italienske fætter, Alerion, steg 10-15% under stor volumen netop i den uge, hvor Krim-krisen var på sit højeste. Grunden kunne være, at dette letter presset på de italienske afregningspriser for vedvarende energi.



4/4 2014 18:58 doodha 068349



Jeg var lidt for tidligt ude og spå om take-off for GES i dag. Det har vi så til gode...

Den stigende trekant spidser til, som det fremgår af vedlagte charts. Breakout må komme i starten af næste uge.
pdfGES_stigende_trekant.pdf



29/4 2014 20:19 doodha 068701



I dag fik vi så endnu engang en rystetur. Det skal nu ikke nødvendigvis bekymre: De seneste gange vi har fået en tur ned i dette område i løbet af de seneste 3-4 måneder, har vi fået en hurtig tur op igen. Og det tror jeg også, vi får denne gang... Tilsyneladende bliver private ikke rystet af i særlig stor stil - så mon ikke de som laver rysteturen også denne gang opgiver deres forehavende...

Samtidig med at nogle stor-spekulanter laver ryste-tur, benytter en anden stor-spekulant tilsynsladende rysteturen til at short-lukke. Jeg har en formodning om, at den som benytter INT har relativt store short-positioner. De har netto-købt ca. 70.000 stk. i løbet af april. Og det er relativt meget, for volumen har været ret lav i denne måned. Det var også via INT, at der blev købt voldsomt, da vi steg med 60% på en uge i slutningen af juli 2013.

Men jeg tror, de har flere shorts - primært sat i slutningen af 2011 og første ½-år af 2012; og sat fra et kurs-niveau på 18-20. Begrundelsen for at shorte GES dengang kunne være, at det "nye GES" efter fusionen med GWM var bogført for højt, fordi aktiverne fra GWM blev overvurderet ved fusionen (noget som Aktieugebrevet også har skrevet). Og det har jo også vist sig, at GES er blevet nedskrevet meget siden. Men nu nedskrives ikke mere - GES er tilsyneladende ved at være bogført korrekt. Desuden var der en "mode" blandt stor-spekulanter at shorte vedvarende energi dengang.

Problemet for den formodede shortende stor-spekulant er, at handels-volumen i GES ikke er så stor som den var for et par år siden. Hvis der skal lukkes shorts i stor stil, vil det presse kursen relativt højt op - det så de jo i juli sidste år. Derfor forsøger de sig med at gøre det langsomt ved at købe en lille smule løbende. Så længe de kan gøre det uden at presse kursen op - men det skal nok komme...

En anden ting: GES havde GF d. 15. april. Referatet fra GF er ganske kort – og det nævnes bl.a., at bestyrelsen bemyndiges til at købe egne aktier op til 10% af aktiekapitalen. Forlængelse af denne bemyndigelse, vel at mærke; og det er en standard-bemyndigelse. Men det ved vi, at de gør ind i mellem – og hvis de ikke har andet at bruge kontanterne til, kunne det være sandsynligt. De har nu knap 5% af aktiekapitalen - og må købe yderligere 5%. Og de kan sagtens gøre det: De har 30 mio. € i kontanter (225 mio. kr.). Og hvem ved bedre end GES selv, om det vil være en god idé...



30/4 2014 17:41 doodha 068711



Der var lidt deja-vu over dagen i dag: Sidste dag i måneden, og der stor-sælges via Jyske Bank. (Relativt set: Jyske Bank klart største sælger.) Dog ikke så meget som slutningen af sidste måned.

Men det rejser spørgsmålet:
- om konkursboet så alligevel ikke er helt afviklet endnu...?

Og gårsdagens handel kunne ydermere tyde på, at der er et par andre markedsdeltagere som ved det: De stor-spekulanter som foranledigede rysteturen i går.

Hvis det er sådan, det forholder sig - så har vi nok en forklaring på, hvorfor den har været så død den sidste måneds tid...

Men det var dog kun 26.000 stk. som blev solgt via Jyske Bank i dag, og 7.000 i går (såvidt jeg husker). I slutningen af sidste måned var det 80.000 stk. på én dag. Den dag blev der virkelig "solgt igennem", og også sådan at det gav store kurs-fald. I dag blev der trods alt ikke solgt igennem på samme måde. Så måske er konkursboet ved at være afviklet...



1/5 2014 10:22 doodha 068715



De udsalg som vi ser mod slutningen af måneden - sådan som vi i alt fald har set de seneste to måneder (og muligvis mere) - giver faktisk et mønster. Og dette mønster går faktisk 4-5 måneder tilbage - men bliver tydeligere og tydeligere.

Så muligvis har udsalg hen mod måneds-afslutning stået på så længe - fordi et større depot antageligt er ved at blive afviklet; og det er aftalt, at der skal sælges et vist antal aktier hver måned. Og deadline for disse salg er slutningen af måneden.

Det mønster jeg taler om har nærmest karakter af måneds-bølger, hvor den falder omkring månedsskifte og stiger i første ½-del af den følgende måned - hvorefter den falder igen hen mod slutningen af måneden. Se vedlagte chart.

Hvis mønsteret holder, kan vi således se frem til et par uger med stigninger - frem mod Q1 d. 14. maj, hvor vi vel må formode, at denne præsentation kommer i fokus.
pdfGES_maanedsboelger.pdf



14/5 2014 10:59 doodha 068812



Så kom GES' Q1-regnskab. Som ventet umiddelbart dårligere end sidste år, hvor el-produktionen var ekstraordinær god p.gr.a. gode vindforhold i Italien. Men sidste års Q1 blev også godt, fordi det indeholdt et delvist frasalg af et polsk projekt.

Hvis man fratrækker dette frasalg, er EBITDA for de to år Q1 det samme - på trods af at el-produktionen er lavere i år. Der er således tale om en forbedring: "The related EBITDA Margin has evolved from 57% in Q1 2013 to 62% in Q1 2014. Excluding the Environment business, EBITDA Margin in Q1 2014 has reached 64%."

Det kunne de godt have reklameret lidt mere med - for GES mangler analytikere til at udlægge teksten. Selv på EI-debatten har genierne overset denne pointe; men de har det nu i det hele taget med at overse det væsentlige. Sådan er GES-debatten heldigvis ikke her på PI...

Nå, men de let skjulte gode nyheder - i sammenhæng med mangel på analytikere til at udlægge teksten - betyder, at vi må vente til de professionelle får tygget sig igennem regnskabet og besluttet sig...



14/5 2014 13:42 doodha 068814



Man kan undres over, hvilken interesse GES har i at fremstille deres kvartalsregnskab som dårligere, end det egentlig er...

På side 1 fremhæves, at resultatet på alle parametre har vist et fald i forhold til samme periode sidste år. Men man skal helt over på side 4-5 for at læse, at det skyldes, at sidste års resultat også indeholdt et frasalg som gav en ekstraordinær éngangs-indtægt.

Hvis der tages højde for dette - og tilmed at vindforholdene var ekstraordinært gode sidste år - så er der faktisk tale om en forbedring. Hvorfor ikke prale lidt af det...?

Ligeledes skal man over på side 4 for at læse, at der har været besparelser på produktionen og administratiogen. ("decrease in Operating Expenses and General and administrative expenses")

Men man skal nærlæse kvartalsregnskabet - som tilmed kun er på engelsk - for at konstatere disse ting.

Det skulle da frem på side 1 og fremhæves, at regnskabet faktisk er en forbedring i forholde til samme periode sidste år, hvis man tager hensyn til de ekstraordinære forhold som der var i Q1 2013.

Der er intet forkert i den måde, som GES fremstiller det på. Men alligevel virker det underligt.

GES har vel ingen interesse i selv at holde kursen nede....?!

Med mindre selvfølgelig at de nu vil til at købe egne aktier i større stil... Efter GF-godkendelsen og fremlæggelsen af kvartals-regnskabet, har de jo en frisk bemyndigelse - og kan gøre det uden at komme i konflikt med reglerne for, hvornår indsider-handler må foregå. (Og selskabets køb af egne aktier må vel siges at være en slags indsider-handel.)

Men om det er det, er ikke til at vide...



TRÅDOVERSIGT