Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Udlån af aktier fra Nordnet (NN) porteføljer ?


68527 nohope 15/4 2014 12:24
Oversigt

Det har været hævdet at der foregik udlån af aktier fra porteføljer hos f.eks. NN. Derfor skrev jeg til NN og spurgte:

På diverse aktiefora opstår der lejlighedsvis snak om, hvorvidt NN foretager udlån af kunders aktier til brug for shorthandel. Jeg er forundret over om det skulle være muligt/lovligt at foretage udlån af aktier, f.eks. danske aktier der er registeret i VP uden accept fra ejeren af aktierne. Er det noget I kan bekræfte/afkræfte finder sted ? Hvis ikke NN gør det, kan det så ske hos andre danske mæglere ? Jeg har tænkt mig at vise jeres svar på ProInvestor.

Svar:Hej XXXX

Jeg kan ikke udtale mig om andre banker og mæglere, men Nordnet låner aldrig kundernes aktier ud til brug for shorthandel.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os igen.

Med venlig hilsen

Mikkel Raben-Skov
Nordnet mægler15/4 2014 13:13 Insolvens 268529Hej nohope,

Som det blev anført i går, så afhænger muligheden for udlån principielt af den aftale, man har indgået med brokeren. Og den kan jo være vidt forskellig fra både person til person og ikke mindst fra broker til broker. Som det angives i svaret fra NN, så kan de naturligvis kun udtale sig på NNs vegne.

Som det også var fremme i går, så kan det jo rent faktisk lade sig gøre at låne f.eks. danske aktier. Langsigtede investorer kan jo have interesse i at låne aktierne ud og tjene lidt på det. De langsigtede skal jo ikke bruge aktierne her og nu. Det er mit indtryk, at f.eks. ATP låner en del aktier ud. Imidlertid sker aktieudlån i mindre og/eller illikvide aktier næppe fra store institutionelle investorer. De har jo slet ikke denne type aktier i porteføljen. Her må udlånet ske fra andre. Men igen kan også små langsigtede investorer have en interesse i at tjene lidt på udlån af aktier, mens man venter på den store kursstigning en gang i fremtiden.

Mvh.

Insolvens15/4 2014 14:15 vouskootia 168530Den aftale man indgår hvis man tager "gratis" intraday kredit eller aktie-kredit hos Nordnet - har de ikke der ret til at låne aktierne ud hvis de ville? (de gør det så ikke iflg. svaret). Kunne være interessant at spørge dem igen om de iflg. betingelserne gerne må låne ud?

Nordnet tilbyder shorting af udvalgte aktier som produkt - hvor de låner aktier i markedet. Der låner de jo så nok af konkurrenter eller andre brokere/banker.15/4 2014 15:18 pete44.5 168532Man kan laane danske aktir af enhver kaliber paa diverse stocklending desks.... udbuddet er stort fra C20 til small cap.... de kommer et eller andet sted fra15/4 2014 23:41 Bryan 168537


TRÅDOVERSIGT