Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Betaling af skat


68542 Jappadappa 17/4 2014 11:39
1
Oversigt

Hej alle,

Jeg er lidt i tvivl omkring skat tab / gevinster på aktier.

Hvis jeg har nu feks. har en gevinst på 10.000 kr.- og der skal betales 2.700 kr.- i skat, bliver det selv indberettet til skat og betalt. Eller hvordan gør man det nemmest?

Hvis man har foretaget mange handler, og man så til slut på året har regnet ud man har en gevinst på 50.000, kan man så betale skatten med det samme, så der ikke skal betales renter, eller hvordan gør man rent praktisk?

Tak på forhånd :)



17/4 2014 13:55 cfrimodt 168547



Hej Jappadappa.
Ja man skal selv sørge for at årets gevinst er påført selvangivelsen korrekt (vidst nok rubrik 67 for noterede aktier og rubrik 38 for lagerbeskattede aktier).
Skat har også et registreringssystem, hvor de bruger bankernes indberetninger til at beregne gevinst, men det virker som kong Volmers den gale ende og går helt koldt hvis der har været emissioner/split/revsere-split/ændring af fondskode osv. Det er dog ikke obligatorisk at bruge programmet til at beregne årets gevinst/tab (omend det er fint til at tjeke efter med)
Vær dog obs på at alle dine køb skal være registreret i systemet hvis du ønsker at kunne bruge fremtidige tab i den pågældende Aktie (dette er mest et problem for aktier-ikke-optaget-til-handel-på-reguleret-marked, som ikke altid automatisk kommer ordentlig ind via bankernes indberetning).

Jeg mener at du på skats hjemmeside kan se hvordan du kan indbetale via dankort eller bank osv. Jeg mener godt at dette kan gøres inden årets afslutning, så man slipper for at betale renter (omend disse renter er relativt lave og derfor billigere end at låne i banken, så hvis du har banklån er det typisk smartere at afdrage på disse!). ;o)



17/4 2014 13:57 cfrimodt 068548



(Var ikke for at overrule Bryan, hvis indlæg blot ikke var synligt da jeg begyndte at skrive mit) ;o)



17/4 2014 14:18 Jappadappa 168549



Så man tjekker self. bare om tallene er korrekte fra skat, og såfremt de er det, så kommer de som restskat på årsopgørelsen, eller man kan vælge at lave den frivillige indbetaling?



18/4 2014 13:35 cfrimodt 168554



Ja, men man trykker også på lommeregner-symbolet ud for felt 67 eller 38 (de sender en samme sted hen), hvorved man kan se skats beregninger af såvel årsavencen, samt de køb og salg man har gjort i løbet af året. Er man så uheldig at nogle af ens aktiekøb ikke er registreret (f.eks. hvis man har købt aktier-ikke-optaget-til-handel-på-reguleret-marked("unoteret")), skal man selv oplyse købsprisen for at man senere kan få fradrag for et eventuelt tab på pågældende Aktie. (man kan indtaste køb og salg på nye aktier nederst på den side) :o)



TRÅDOVERSIGT