Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Heine Andersen afkast jvf epn.dk


68576 kiss 21/4 2014 14:04
6
Oversigt

www.epn.dk bringer idag en artikel om Heine Andersen, der har opnået en forrentning på ca 700% over de seneste 2 1/4 år.
Det er under alle omstændigheder et flot afkast.
OMXC20 CAP er i samme periode steget ca. 100%

Hvis vi ser lidt nærmere på afkastkurven, så står det klart, at der er tale om voldsomme udsving over tid. Flere gange er der tabt ca 50% på kort tid.
Så risikoen er langt over de professionelles afkast (som der sammenlignes med).
Afkastet må til deles være opnået ved at satse massivt på high beta stocks.
Det fremgår af artiklen, at den daglige arbejdsdag er fra 9-17, så det tyder på at vi taler om det danske aktiemarked.
Det danske aktiemarked har nok været verdens stærkeste i den nævnte periode.
Og flere aktier er steget tæt på 1000% i værdi i perioden og andre 600-700%.
Der er altså tale om et særdeles gunstigt investerings klima, der belønner risikovillige investorer.
Det står klar, at Heine ikke har styr på sin risiko, når han accepterer et tab på 50% på kort tid.
Det vil blive et problem, når markederne bliver mere turbulente i årene fremover.
Kapitalen kan hurtigt være væk grundet overdreven tro på egne evner.
Men i realiteten har det jo nærmest været umuligt at tabe penge i perioden.

Det kunne være interessant at se afkastet målt pr. måned eller kvartal, da det giver et mere retvisende billede af afkastet.
Grafen tager udgangspunkt i en lav startværdi, der skal forrentes.
Men i virkeligheden så stiger det beløb måned for måned, kvartal for kvartal.
Derfor er fakta jo at man skal forrente måske 1,5 mill kr i det næste kvartal og ikke en lav startkapital.

Det er et fuldtidsarbejde at trade så intensivt, og man bør derfor indregne det man alternativt kunne have tjent ved et alm. lønmodtagerjob, incl feriepenge, pension, erhvervsevnetabsforsikringer mv.
Det bliver nemt 50.000 kr om måneden, eller 1,4 mill kr i perioden.
Og så er der skatteproblematikkerne..........

Jeg tror, at det vil være sundt at have en tilknytning til arbejdsmarkedet og føle at man er en del af et fællesskab.
Og så sikrer det en grundlæggende tryghed i form at en stabil indtægt.
Og så trade i fritiden eller find et deltidsjob og kombinerer det med aktiv trading.

Det er sådan, at vi altid hører den salgs succes historier når aktiemarkederne nærmer sig en toppen i et langt bullmarked, ligesom vi hører de frygtelige skræk historier når aktiemarkeder nærmer sig bunden i et lang bearmarked.

Det siger mig, at risikoen er stigende i markedet og at vi er ved at nærme os afslutning af dette bullmarked.
Det bliver interessant at følge, hvordan Heine og andre klarer et mere turbulent marked, hvor ingen kender dagen i morgen.

kiss
keep it simple, stupid21/4 2014 14:20 Bryan 268577Godt indlæg, og en fin fortsættelse af indlægget herunder.

Hvis jeg husker rigtigt, og det er ham der skriver som Astlan på EI, er det primært danske aktier. Pandora har været den der har bidraget mest, og han gearer ret kraftigt.

gearing kan være indbringende i en periode hvor indeks stiger 100%.21/4 2014 15:24 pete44.5 768578Idet hele taget at hige efter afkast som disse, det samme gaelder for ham i millionaer klubben er som at kaste benzin paa et baal. Et er at begge formegentlig har haft et 0 aar i aar eller meget meget vaerre, men nu kommer vi til tirsdag og det danske marked aabner, vil 100vis af lykkeriddere kaste sig ud i markedet med samme leverage og hovedet under armen........ fordi de har laest aviser. En ting er at Heine har tjent penge og fred vaere med det, de er ham vel undt, men at Tom Hougaard vil fremstaa som raadgiver og proffessionel er jo helt paa maanen........ enhver som har handlet mere end 14 dage professionelt ved at det er umuligt at holde de tal, og at han formegentlig paaet eller andet tidspunkt vil naerme sig 0 i kapital igen.... om jeg er misundelig, tjaa det havde da vaeret meget rart, men jeg har set folk handle fra den modsaste side af hegnet ogsaa og ved hvordan dette normalt vil ende...... En anden ting er jo saa at det paastaas at de goer det bedre end de professionelle, det goer de jo saa for de forholdsvis smaa midler de investerer, det ville da vaere en fornoejelse at see ATP eller andre i den stoerrelses orden kaste sig rundt i danske aktier med en leverage paa 20 med 5 procents stops, OMX ville rykke rundt med en 15/20 procent om dagen saa den sammenligning er nok lidt soegt. Men godt gjort at de 2, luk positionerne og lad vaere med at handle aktier igen22/4 2014 06:42 Helge Larsen/PI-redaktør 368585Tom Hougaard er en professionel trader, som i årevis har haft en god trackrecord - også når markedet går ned eller sidelæns. Han rejser rundt og trader live på kurser og ved konkurrencer.

Jeg syntes sagtens, at jeg kan bruge mange af hans guldkorn til noget nyttigt i forbindelse med mine egne mere traditionelle strategier og handlemønstre på markedet.22/4 2014 10:13 mlama 268593Ja, alle er en helt i et bullmarked, og går du efter høj beta er du endnu større helt med overperformance i forhold til markedet. Før man titulerer sig selv verdensmester skal man bare have for øje at det ofte er sket til markant højere risiko.22/4 2014 10:31 Helge Larsen/PI-redaktør 168594Enig miama. Dog kan man ikke sætte Tom Hougaard ind under den hat. Han har har tradet professionelt i både bear- og bullmarkeder i efterhånden mange år. Hans strategier er egnet for begge typer trends.

"During his 10 years of working in the corporate sector as Chief Market Strategist for various brokerages in the City of London and being constantly consulted by the financial press and TV, he is now grateful to the financial crisis for letting him 'off the hook' so that he devote all his time to the markets and his trading room WhichWayToday.com".22/4 2014 11:19 mlama 168595Ja, det er jeg klar over og ved han er bearish pt. Hvis han kan fortsætte den trackrecord er det imponerende, specielt med tanke på at han kæmper mod high frequency traders der har få tabende dage.

Hvad mener du i øvrigt du har lært af hans metoder? Stockpicking er jo en helt anden kunst end intraday trading.23/4 2014 14:21 chrhall 168625Jeg læste artiklen i avisudgaven og jeg kunne da også godt tænke mig 700% afkast på mine investeringer, men det der slog mig var at der i artiklen ikke nævnes et eneste ord om risiko og risikostyring. I store dele af 2012 havde han negativt afkast, og 2013 har været præget af kraftige udsving, hvor han har tabt halvdelen af porteføljen flere gange.

Der er for meget gunslinger over det til min smag, men det er fint hvis det fungerer for ham.

Hans profil på tradingfloor er i øvrigt her: https://www.tradingfloor.com/traders/astlan/performance?series=year

Det bliver spændende at se om han kan lave sine 1.4 millioner til 14 millioner, eller om han knækker halsen på det.24/4 2014 07:32 pete44.5 268647Damm nogle drawdowns de har de forskellige,,,,, flot nok at have lave 1200 pct. men et drawdown pa 50 pct er altsaa fra 1200 pct til 600 pct som stadig er godt.... kraever lidt is i maven hvisman har stoerre beloeb investeret24/4 2014 21:25 kiss 268662Du har klart fat i en god pointe; at afkastet skal ses i lyset af porteføljens risiko.
Og ordet risikostyring er vist en by i Ukraine.

Der "satses" på få aktier med høj gearing.
Ingen systematisk tilgang, lidt på fornemmeren.
Jeg har også bemærket, at Astlan tabte penge i hele 2012 og i starten af 2013, ligesom de efterfølgende store periodiske tab.
Når porteføljen kan tabe 50% i værdi på få dage/uger, så har det intet med investering at gøre.
Så er det et sats/bet; alt eller intet.

Der jo ingen garantier i aktiemarkedet, og hvis porteføljen (måske lidt overdrevet at kalde det en portefølje, når der kun sættes penge i få selskaber ad gangen)kan falde 50% i værdi, så er der ingen garanti for at den efterfølgende retter sig.
Porteføljen kan ligeså godt gå direkte i hullet.

Jeg tænker lidt, at Astlan kun tænker på gevinst, og ignorerer risikoen for total udslettelse.
Der er igennem tiderne masser af eksempler på at selskaber i ly af natten må udsende en stærk negativ fondsbørsmeddelelse, hvorefter aktiekursen åbner med et fald på 30%-40%-50% næste morgen.
Og så med høj gearing er det game over.

Jeg har læst nogle af Astlan's seneste indlæg ovre på børnekanalen (EI) og det står klart for mig, at Astlan har været meget, meget heldig med sine investeringer/sats.
Astlan er jo nærmest helt blank på mange områder, og det vil undre mig meget, hvis han klarer sig igennem et turbulent marked eller et marked der langsomt siver for en længere periode.
Der jo ingen gennemgående rød tråd i overvejelserne, og han famler lidt i blinde i forsøget på at finde vejen frem.
Det bliver svært, men har han penge nok, så er det en god omgang learning by doing.
Men han skal vist igang med at læse om investerings strategier og risiko begreber.
Der findes ingen nemme genveje til (langsigtet) rigdom i aktiemarkedet, men en systematisk, rationel og ydmyg tilgang, hvor man hele tiden forsøger at lære af sine fejl vil øge sandsynligheden for langsigtet succes.
Alle kan få kortsigtet succes, men de fleste taber på lang sigt pga overdreven tro på egne evner og manglende risikostyring.

Indlægget er adresseret til alle kommentarer i tråden.
Iøvrigt har jeg aldrig hørt millionærklubben og har aldrig læst eller hørt om Tom Hougaard.

Det kræver en plan at blive langsigtet vinder i aktiemarkedet; overordnet investerings strategi, handelstrategier, risikostyring, konsekvens, systematik, rationel adfærd, undgå følelsesmæssig involvering, lidt held og masser af tålmodighed.

Det er min overbevisning, at flertallet af private spekulanter/investorer følger investeringerne alt for intensivt og er ved at gøre i bukserne, hvis der er den mindste uro eller aktiekursen falder med 1%.
De er simpelthen blevet nyheds junkier, der tror, at der skal reageres alle nyheder, uanset karakterer.
Hvorfor dog det ?
De bedste aktiegevinster hentes på den lange bane, hvor man følger de større "cykler" i markedet, 3-8 år bull, 12-18 måneder bear, 3-8 år bull, 12-18 måneder bear.......

Og husk så på, at de største og kraftigste aktiestigninger sker over nogle få perioder i året, og hvis man er ude i disse perioder, så bliver det meget svært at præstere et fornuftigt afkast.

Problemet er, at ingen kender tidspunktet på disse eksplosive stigninger, der ofte kommer når man mindst forventer det.

Så det er altså rigtig svært at forudsige dagen i morgen, og der er ikke umiddelbart en signifikant sammenhæng imellem den økonomiske udvikling og aktiemarkedet, ligesom man ikke kan bruge økonomerne/analytikernes vurdering til noget.
De ved ligeså lidt om fremtiden som dig og mig.

Endelig er skatte problematik en overvejelser værd; der er ikke meget sjov i kortsigtet handel og high risk, hvis der ikke er noget tilbage efter skat.
Så er det bedre med en lavere risiko og et skatte tilpasset afkast.

Jeg har forskellige strategier i mine depoter, f.eks anvendes 1-2 pensionsdepoter til kortsigtet trading, og min investeringskonto til frie midler investeres udfra en langsigtet tankegang, hvor det gælder om at optimere det langsigtede afkast efter skat om 15-20 år.
Her gælder det om at handle meget lidt, men på strategisk og taktisk fornuftige tidspunkter.
Og så er der firmapensioner, der er bundsolide med meget lav risiko og meget lavt afkast.
Det giver en samlet portefølje, der er rimelig robust overfor "uventede" begivenheder.

Husk at penge er et hjælpemiddel til at købe frihed til at gøre det man vil.
Så lav en plan for dine investeringer og brug så lidt tid som muligt på daglig pleje, at du også får tid til at leve livet.

kiss
keep it simple, stupid25/4 2014 13:33 Bryan 168665Om end vores strategier er forskellige, er vi jo helt enige om det meste.

Spredning af risiko, for intensiv nyhedsfokus, gearing, overordnet strategi og indregning af skattemæssige konsekvenser ved alm. fri opsparing er jo noget af det jeg tidligere har prøvet at fokusere på.

Nu er det jo nok svært at overbevise folk om at de gør noget forkert når det går så godt som tilfældet er her. Og det skal naturligvis også være hans eget valg om han vil ændre noget. Og måske er han en af de få der får succes med det på længere sigt. Men selvfølgelig er det ikke uvæsentligt at han har ramt den bedst tænkelige Aktie (Pandora) på det bedst tænkelige tidspunkt. Med så voldsom gearing er det virkelig noget der rykker, men det er det også hvis han senere rammer worst case.

En mulighed for ham kunne være at tage noget af gevinsten ud og placere den i en mere stabil portefølje. Hvis han kan fortsætte med at overperforme burde der være råd til at undvære en del af porteføljen, og hvis det går helt galt har han den stabile portefølje at falde tilbage på.29/4 2014 13:11 kiss 068694Det er interessant, at dine FA-køb passer meget godt ind i det meget langsigtede TA-billede både omkring 2002/03, 2007/08 og idag 2013/14/15

Jeg har en del cash, men har ikke lyst til at investere kraftigt på dette tidspunkt hverken i diverse Obligationer eller aktier.
Jeg har allerede mange af begge dele.

Jeg vil først gå (langsigtet) all inn igen, når vi når et nyt langsigtet, attraktivt niveau målt på FA og de meget langsigtede måneds charts.
Det vil sandsynligvis være sammen faldende indenfor en periode på 3-6-9 måneder...engang i fremtiden.

Du har inspireret mig til at fokusere på skatten, og det er idag en del af min overordnede strategi, at handle aktivt i pensioner og lade frie midler følge den meget langsigtede trend i markedet.

kiss
keep it simple, strategy25/5 2014 08:47 Livermore 068962Godt gået af Heine Andersen aka Astlan, selv om jeg ikke bryder mig om, at Heine har haft et drawdown på 50%. Når man gearer stort, skal man være ekstra opmærksom på at tage tabene, mens de endnu er små. Men rart at se at vi er ved at få en gruppe rigtige gode danske prof tradere/spekulanter, hvor Tom Hougaard og Flemming Kozak naturligvis er i særklasse.25/5 2014 09:12 pete44.5 068963tjaaa 2 dage med - 5 procent, vil bringe ham ned paa en 1/4 del af hans kapital, det kan gaa rigtigt hurtigt med leverage i aktiemarkderne.26/6 2014 19:48 Astlan 169348Hejsa, Nu er jeg ikke normalt på denne side men blev opmærksom på den af en ven. Man kan sige meget om min novice måde at gå ind i markedet på. Med hensyn til mit 2012 afkast var det jo nok det år jeg sådan begyndte for alvor at interessere mig for at handle aktier da jeg hvert år har finansieret mit feriebudget gennem min aktiehandel og først i 2012 havde jeg penge nok (50 000 ) til at åbne en konto hos saxobank. I skriver at jeg jeg generelt har held med mine investeringer og netop i dette er jeg ikke helt enig. De handler jeg tjener penge på er primært selskaber som jeg finder interessante men også ud fra trendkanaler. Jeg handler ud fra flere parametre og jeg vil sige at jeg førhen ikke har reduceret i en Aktie hvis jeg har haft den langsigtet og derfor også har fået en røvfuld når aktierne korigerer da jeg jo netop handler med gearing. Som i kan se har jeg indtil nu forbedret mig på dette punkt og indtil nu i år har jeg max drawdown på ca 25 pct, Dags dato har mine var det 1,7 mio forvandlet sig til 2,9 mio i år og jeg vil da også sige jeg handler en del mere forsigtigt nu. Dog har jeg stadigt et stærkt afkast på min kapital i år og hvad ikke kan ses på tradingfloor er at jeg nu har en subkonto som jeg shorter fra på mine investeringer hvis det ser ud til vi skal lidt ned i markedet. Indtil nu har dette givet en gevinst på 150 k som ikke er indregnet i mit afkast på tradingfloor selvom det er samme konto der er dækker min gearing der. At handle med gearing er ikke uden risiko det påtager jeg mig gerne men jeg arbejer på at lære hvordan jeg beskytter min kapital bedre. Jeg er novice og lærer alt gennem de fejl jeg begår og som der også er nævnt herinde nogle gange grimme tab på 50 pct af kapitalen ved ikke at tage noget gevinst mens den er der. Jeg mener dog at hvis man ser på min history på tradingfloor kan man se at jeg har lavet over 40 handler siden jeg sidst tog et tab hjem. Men det er dyrt at lære at handle aktier på egen hånd og ikke sidde ved siden af en prof i en bank men det rækker min uddannelse desværre ikke til. Jeg har altid ønsket mig at kunne lave aktiehandel til en levevej og derfor lånte jeg for nogle år siden 30 000 i banken til at begynde med og hvis jeg selv skal sige det skal der lidt mere end held til at lave et lån om til den gevinst jeg har pt. Faktisk har jeg ikke siden jeg startede med koncentreret handel i 2013 haft en grim handel i et selskab hvor jeg ikke har lukket positionen ved udsigt til at mine forventninger ikke blev indfriet og dette mener jeg selv taler for at der skal mere end held til at vælge en Aktie. Sjovt at se i har kommenteret lidt på mig og min profil på tradingfloor og derfor synes jeg lige jeg ville give et Pip med i debatten :)

Venlig hilsen.
Astlan27/6 2014 07:43 Helge Larsen/PI-redaktør 069349Tak for at dele Astlan. Det er spændende, at høre tingene direkte fra "hestens mund". Lyder fornuftigt, at du har hedget dine positioner.

Med venlig hilsen

Helge27/6 2014 08:07 Livermore 069351Tak for din redegørelse Astlan. Synes dog at det er lidt "snyd", når du ikke har alle dine handler med på Tradingfloor. Og jeg undrer mig stadig over, at du endnu ikke har taget dit store tab på Genmab...Men god vind fremover!9/9 2015 00:56 Livermore 073162Astlan satser nu på robot-trading i Forex:TRÅDOVERSIGT