Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto - rising from the grave?


68629 troldmanden 23/4 2014 16:33
Oversigt

Er der noget i overskriften, eller er det bare en teaser overskrift for at få flere til at læse? Læs med her og bedøm selv.

Jeg var med til GF og fik der efterfølgende en snak med direktionen. Info fra selve præsentationen og min efterfølgende snak og tanker derom kan læses herunder.

Emissionen var næste overtegnet med en faktor 2. Så de kunne have hentet pænt på den anden side af 100 mio. Min kommentar er så at der desværre ikke var nogen green shoe mulighed i deres setup. For de kunne godt have brugt omkring 25 mio mere efter min mening. Mere om det senere.

Men den særdeles store interesse for at deltage i emissionen viser med alt tydelighed at trods historikken om konstante brudte løfter og praktisk talt årlige små sjat emissioner, så er der stadig en grundliggende tro på potentialet. Det er også et testemente til den nye ledelse om at man tror på de kan føre selskabet i den rigtige retning. En ny ledelse der nu består af CEO Peter Mørch Eriksen, tidligere VP hos det store amerikanske selskab Medtronic, CFO Otto Rasmussen, tidligere finans director hos Novozymes og salgs direktør Finn Fjorder, tidligere Pnn Medical og Medtronic. Var det hele blot et kæmpe store scam som nogle fra tid til anden gerne vil ytre, havde man ikke tiltrukket den slags folk her med solid og tung branche erfaring.

PME fortalte da også at noget af det første han traf beslutning om var at ændre den interne fokus i selskabet. Fra tidligere teknik, teknik, teknik, til nu mere markeds orienteret. Før var der udelukkende fokus på R&D samt Ngal. Og Ngal fokus var tidligere world wide domination.(vil vi ind på ICU straks og testen kan bruges i et hav af forskellige situationer) Nu er der blevet skåret i R&D og flyttet ressourcer over i salg. Og modsat tidligere vil man nu også prioritere resten af deres antistof portefølje. PME mener der på den kortere bane kan ligge en ret stor omsætnings vækst her. Ca 65% af omsætningen ligger uden for NGAL. Og det uden reelt nogen markedsføring. Det bliver der nu lavet om på så de aktivt vil gå ud at markedsføre deres antistoffer. (omkring 250 antistoffer) PME fortalte at den måde de store ønsker at købe deres antistoffer på er via webshops. Det har Bioporto aldrig haft. Men her i starten af april lancerede Bioporto så deres første webshop.

PME fortalte også at der findes adskillige store konkurrenter derude som har biblioteker på over 200.000 forskellige antistoffer vs bioportos små 250 stk. Så hvorfor skulle bioporto kunne generer salg? Jo fordi Bioporto kun forhandler antistoffer man enten kun kan købe hos dem eller meget få andre steder. Så det handler om at diversificere sig fra de andre. Han gjorde faktisk en del ud af de muligheder der ligger for Bioporto over de næste par år i det segment.

Lige som dirigenten var ved at runde hele GF af, afbryder formanden og taler egentligt over sig. Han siger de kigger på opkøbsmuligheder og at det vil vi snart høre mere om. Booom. Der var ikke nogen der reelt agerede på den oplysning.

Min umiddelbare tanke er at jeg kobler det til den måde PME talte andre unikke antistoffer end Ngal og at der vil være stigende fokus herpå. Men jeg har ikke for nuværende noget bud på hvad det mere konkret kan tænkes at være de vil opkøbe. De har jo heller ikke super mange likvider, så et opkøb bliver jo nok med aktier. Og så skal det helst ikke være af alt for stor en værdi så længe mcap ikke er højere.....

I forhold til ngal kom følgende frem.

Ny fokuseret strategi hvor man i stedet for at gå efter world domination her og nu (gamle ledelse strategi) så vil man arbejde sig ind gennem først transplantations centre, for derefter at gå videre til hjerte centre og så af den vej rundt komme stille og roligt ind på ICU

Min kommentar: Det geniale i det træk er at så omgår de i vid udstrækning hele reimbursment problematikken. For når man først fortager en nyre transplantation til 150.000 kr, og myndighederne giver tilskud på den del, så betyder det ikke meget at man også bruger måske 1000 kr på ngal test som der ikke gives tilskud til. Og det har i vid udstrækning været tilskud til testen der har været akilleshælen for udbredelsen af testen. Og hertil linker cost off illnes studier. De studier skal stadig laves. Men koblingen til de dyre operationer gør Bioporto/Ngal mindre sårbar overfor dette ønske.

i Europa er der omtrent 200 transplantations centre som fortager ca 30.000 transplantationer om året. 60-65% af disse transplantationer er nyre transplantationer. Bioporto forventer at der i Europa er et potentiale på 200-400.000 test i forbindelse med nyre transplantationer. Dvs 10-20 test per patient. Men de siger også at det er meget early stage så de vil i de kommende par kvartaler indsamle data så som hvor mange operationer fortager hvert center og hvor mange test bruger de per patient. Når de har et tilstrækkeligt grundlag, vil de i forbindelse med Q rapporter opdatere os på disse tal, så vi fremadrettet bedre kan estimere potentialet indenfor transplantationer.

HVIS man kan benytte de samme tal i de andre transplantationer så vil det totale europæiske transplantations marked udgør 300-600.000 test. Og US lige så idet der udføres 28.000 transplantationer om året på den anden side af Atlanten.

Næste step i marketing strategien er fokus på hjerte operationer. Også et område hvor prisen på det operative indgreb er så høj at tilskud til ngal ikke er afgørende. I Europa og US udførelse der flere mio hjerte operationer om året vs ca 60.000 transplantationer.......


Abbott

Der har naturligvis været meget fokus på hvad denne aftale indeholder og hvorfor den kom i stand. Det tog 3 mdr fra kontakt til Abbott til aftalen blev underskrevet. Det tog noget længere tid end ventet. Men som PME fortalte mig, så oplever han at begynde nærmest på -17 hver gang han kommer ud til en interessent som den tidligere ledelse har "forhandlet" med. Det har været en meget arrogant tidligere ledelse som troede at nu skulle de ud at have world domination og så skulle alle de andre bare sige javel!

PMEs tilgang er helt anderledes. Han vil heller have en stor bid af et mindre marked end en lille bid af et stort marked. Underforstået hvorfor kæmpe med de andre når nu de kan hjælpe hinanden.

Bemærk dem der bekæmper Bioportos patenter operere indenfor enten det hertogene marked (Abbott) eller POC. (Alere) Men der hvor de rigtig store penge for Bioporto ligger er det homogene marked. Altså deres egenudviklede fuldautomatiske test som kan bruges på tværs af alle de store maskine producenternes eget udstyr. Det homogene udgør ca 60% af det totale marked. Det hertogene marked (Bla abbott) udgør ca 20% og POC udgør ca 20%. De to sidst nævnte segmenter 2 segmenter giver kun lave 1-cifrede royalties i stedet for Margin på over 50% i det homogene segment. DERFOR er det homogene marked SÅ vigtigt, og det betyder knap så meget at man praktisk talt forære de sidste 40% af marked væk.

PMEs formål med at indgå aftaler er at de kan fokusere på det homogene marked og så kan de andre få deres egne områder. Så med Abbott aftalen har man altså givet abbott tilladelse til at sælge ngal test på deres egne maskiner men så heller ikke mere. Og det har de stort set fået gratis på nær et mindre upfront beløb som vi kan se i Q1 rapporten. Men det vigtige for bioporto var at fjerne deres største patent opponent. Det var det øvelsen kig ud på.

Hvad så med Alere?? Ja man kan jo på den ene side sige at de måske har lugtet blod nu hvor cut off patentet faldt. Men hvis Alere vil ud at bekæmpe alle de andre patenter så bliver Alere holdt ude i 2-4 år mere. Så er det nok noget mere interessant at indgå et forlig med Bioporto. Og PME bekræftede at Alere IKKE vidste at Bioporto og Abbott forhandlede. Så de har først indledt en dialog i ugen efter Abbott aftalen.

Mit umiddelbare bud er derfor at vi inden uge 24 har et forlig med Alere og så er den sidste vigtige opponent væk og alt fokus kan så fremadrettet være på at få testen markedsført.

Hvad vil Bioporto så forlange for at indgå et forlig. Ja reelt kan de nok forlange noget mere end Abbott aftalen idet der der også var tale om et kryds patent. Men jeg kunne også høre på PME at han tror så meget på at vejen frem er uden alle disse tvister, så kunne godt forstille mig de er klar til at "nøjes".

POC udgør som tidligere nævnt ca 20%. Det er dog ikke det samme som at sige Alere får 20%. Men jeg ville nok se om jeg kunne få et mindre 2-cifret mio beløb upfront og så give dem testen uden royalties. Bioporto har ikke specielt mange likvider så det kunne være dejligt om Abbott og Alere aftale til sammen kunne styrke dem med 15-30 mio dkk.


Patent

Der var meget fokus på eksklusions patentet. Nok ganske naturligt eftersom de lige havde mistet cut off patentet. Selvom de selvfølgelige var ærgerlige over de har mistet cut off, og pt reelt ikke er klar over hvorfor det er sket, så mener de resten af deres patenter er så rigeligt til at holde alle andre ude som ikke har indgået licens med Bioporto. Et bevis på de i hvert fald selv tror på det, er at modsat hvad flere var ude at sige umiddelbart i kølvandet på den tabte sag, så fastholder Bioporto prisen per ngal test. Ja de har sådan set endda hævet den. Der har tidligere været talt om 50-100 kr per test. Men af Bioportos nye webshop, som kom online efter patentet blev tab, kan man se at én test koster ca $21 eller 112 kr.

En anden særdeles vigtig bekræftelse for mig var at få fastlagt pris/margin. Der har på det seneste generelt været sået tvivl om Bioporto måske ikke kunne tjene mere end 5-10 kr per test. Men jeg spurgte lige ud om de ville bekræfte de tal den tidligere ledelse har meldt ud. Altså en salgspris på MINDST 50 kr og til en Margin på MINDST 50% når salget kommer til ske gennem de store distributør ala Siemens og Roche. Svaret var et utvetydigt rungende JA. Det var MEGET vigtigt at få fastlagt.

For nuværende vil jeg derfor bruge cost pris på 20 kr (selvom jeg tidligere har hørt spekulationer om det var tættere på det halve) og snit salgs pris på 55 kr. Altså 35 kr i Margin.

Hvad med Siemens, Roche og de andre store?

Ja de er blevet lidt mere tilbageholdende. De vil gerne se et reelt marked. De har jo hørt på Thea snakke ICU, ICU, ICU. Og det kræver store marketing muskler at angribe ICU bredt. Så de vil nu gerne se reelt efterspørgsel. Og der kommer den nye fokuserede transplantations strategi så ind i billede. Her kan Bioporto vise at der er et reelt marked derude.

På et spørgsmål fra undertegnede om vi skulle vente helt til 2016 til Siemens, Roche etc kom med om bord var svaret klart nej. PME forventer det kommer til at ske noget hurtigere. Men det er først fra 2016 han forventer de vil være klar med deres egen branding af The Ngal test. Noget han sagde tager ca 18 mdr fra de indgår en aftale. Det var dog ikke det samme som at de ikke ville sælge Bioportos The Ngal test indtil deres egne emballage mm var klar. Han ville blot ikke for nuværende stå på mål for det vil ske.

Når de indgår aftaler med Siemens etc så kunne jeg godt tænke mig man skelner til den farmaceutiske industri for at hente lidt aftale inspiration. Man ser fra tid til anden at mindre biotech selskaber får lov til selv at stå for salg til special afdelinger på sygehusene, mens deres partner big pharma står for den brede udrulning til ICU og praktiserende læger.

I Europa og US findes der omkring 450 transplantations centre med et samlet potentiale på 600-1.200.000 test om året. Dem så jeg gerne Bioporto SELV står for salget til, og dermed hiver en Margin ind på knap 100 kr per stk. Man kunne så passende sige at BioPorto på de samme 450 sygehuse også står for det direkte salg til hjerteoperationer. Det vil nok øge potentialet med en faktor 2-4. Veloxis skal bruge en salgstyrke på 20 personer for at dække de amerikanske centre af. Så det vil i alt kræve en intern salgstyrke på ca 40 personer at kunne adressere et potentielt marked på op mod 500 mio med en brutto Margin op mod 90% af det beløb..... Så kan Siemens, Roche etc gå efter alt det andet.

Nuvel de skal ikke i morgen gå ud at ansætte yderligere 37 sælgere. US forventes jo først klart i 2016. Men jeg mener rent faktisk at de allerede i år bør trykke mere på speederen i Europa således at de kommer ud at besøger alle de europæiske transplantations center inden for max 24 mdr. Og gerne max 18 mdr. Der skal investeres nu i at hockey stikken kommer mere brat fra 2. halvår 2015. Desværre så lød det til at den nuværende strategi kun siger at man i år skal besøge 5 ud af de 20 tyske transplantations centre, for så at lade dem agere "pull" for resten af centrene.

Som skrevet længere oppe så jeg gerne at de havde hente ca 25 mio mere i emissionen. Det gjorde de som bekendt ikke. Men jeg ser derfor gerne at man bruger evt likvider fra Abbott/Alere upfront aftale til at ansætte flere inhouse sælger allerede i år til ovenfor nævnte strategi. èn sælger kan bearbejde 10-20 centre. Ansæt mindst 5 sælgere mere her fra primo 2. halvår. Det koster omkring 4 mio per år. Så vil der formentligt være aktiveret 50-100 centre ekstra ved udgangen af 2015. Og der kan måske også være nogle enkelte hjerte centre koblet på lige så vel

Omkring US så har der generelt været rigtig meget hemmelighedskræmmeri omkring FDA studiet. Vi har aldrig for alvor kunne få at vide hvor mange patienter der skulle indrulleres. PME fortalte dog det drejer sig om 250 patienter. Der er ikke tale om raske patienter de blot indsamler blod og urin fra. Der er tale om patienter som i forvejen er indlagt på et sygehus og hvor der er reel risiko for at udvikle en nyreskade. Man forventer at kunne indsende registrerings ansøgning ultimo 2014/primo 2015. FDA har så reelt 90 dage til at bedømme den. Bioporto har dog lagt en del luft ind, idet de officielt første forventer at have testen klar til salg fra 2016.

Generelt så er det jo desværre gerne sådan at kliniske forsøg tager længere tid end et selskab tror. Lad os håbe det ikke sker her..... og de derved kan være klar i US medio 2015. (hvis registerings ansøgning indsendes ultimo 2014) Det ER en meget stor milestone at få testen godkendt i US. Ca 55% af hele verdens diagnostiske marked ligger i US.....

Af Bioportos snak med Abbott så var det deres opfattelse at Abbott er bagefter Bioporto hvad angår godkendelse i US. Reelt set ville det nu have været bedt om Abbott stort set allerede var klar i US som de allerede nu er det i Europa


Bioporto - rising from the grave?

Hvis jeg skal prøve at summere alt ovenstående op

Bioporto har tabt deres patent og det giver naturligvis nogle krusninger på overflade. Alt andet ville være underligt. Men Abbott aftalen har banet vejen for der kan opstå fred på patent siden. Jeg tror der er en ganske pæn sandsynlighed for at der snart vil blive indgået et forlig med Alere. Hvad har Alere at tabe ved det.....? De vil stort set få det gratis som Abbott har fået. Det betyder også der ligger en pæn tricker indenfor de kommende uger.

Der er lavet en ny strategi jeg tror på. Det giver rigtig god mening at fokuser NGAL salg mod de dyreste operationer der overhovedet findes. Jeg tror på vi begynder at kunne se det hen over året. Ikke noget voldsomt. Men det kommer stille og roligt. Og så er det jeg i min stille bøn, beder til at de selv sætter lidt mere fokus på den direkte kontakt til de europæiske transplantations centre.

I forhold til Q1 tror jeg ikke vi skal forventes os det store på salgs siden. PME fortalte mig at vi ikke måtte drage den forhastede konklusion at blot sige Q4 salg af NGAL var det højeste nogensinde med 1 mio, og så vil det tal nok stige Q for Q. For det er deres helt nye strategi med transplantations centrene, hvor der bla er blevet solgt til lagerføring der fik salget op på 1 mio i Q4. Men jeg forventer deres stigende fokus på resten af deres antistoffer begynder at kunne ses. Jeg tror også den nye ledelse har lært af den forrige som konsekvent skuffede. Derfor er det også min forventning at de generelt har været konservative mht forventningerne til i år. Derfor tror jeg vi hen over året vil se en indsnævring af det pt store omsætnings spænd med en forventet vækst på 15-40%.

En ny joker der pludselig er kommet ind i spillet er opkøb. Opkøb af hvad og hvad vil det koste Bioporto? Som nævnt længere oppe tænker jeg primært tilkøb af flere specielle antistoffer. Men jeg har også hørt en spekulere i opkøb af distributør. Det ville jo i så fald kunne give mig de ekstra salgs kræfter jeg gerne vil have. Men spørgsmålet er om der er meget at vinde på et direkte opkøb frem for selv at ansætte nogle få flere?

Hvis man skal tolke på formandens udsagn så får vi nok svar på det spørgsmål her i første halvår. Og alt afhængig af omfangen på et opkøb så kan det potentielt godt lægge en dæmper på kursen. Så hold øje med hvad der sker på den front.

Som svar på overskriften så ja jeg synes at kunne skimte Bioporto er ved at tage skridtene ud af graven. Der er stadig lang vej endnu. Vi ved ikke med sikkerhed at Alere vil med på forsonings vognen. Vi ved ikke med sikkerhed at den nye strategi for alvor vil virke. Og hvis man ønsker at play safe så bør man blive på sidelinjen til vi har fået mere afklaring. Det behøver slet ikke være nogen dum strategi. For mit eget vedkommende kan jeg sige at jeg har loaded op til max igen, efter jeg solgte det meste ud inden patent afgørelsen. Jeg tror der kommer et par hop i ikke så fjern en fremtid for den så vil sive som sædvanligt og ellers stille og roligt begynde at stige igen efterhånden som salget forhåbentligt understøtter den nye strategi.

Sluttelig vil jeg sige at det var mit første møde med den nye ledelse. Jeg kender en del der har talt med dem tidligere og har rost dem. Nu kan jeg så vel selvsyn konstatere at de havde ret. PME brænder utroligt meget igennem. Han har haft patienten Bioporto under kniven og det ser ud til patienten ikke bare bliver reddet, men også kan leve et langt og lykkeligt liv.

PME brugte analogien at han var bagud på point når han var ude at møde div store potentielle samarbejde partners. Jeg kan så fortælle ham det samme gælder også på investor siden. Sammenkoblingen af den tidligere ledelse og nogle af de aktionærer der husere omkring selskabet gør at han også her er bagud på point i forhold til nye investorer. Men jeg hørte PME sige alle de rigtige ting for også at tage den problemstilling ved hornene. PME vidste præcist hvilke type data vi som investorer og analytikere ønsker at se. Og de data vil han give i forbindelse med Q rapporter senere på året når der er kommet noget mere statistisk ind fra de transplantations centre der allerede er indrulleret (ca 5)

Idet US betyder RIGTIG meget for Bioporto og det fremadrettet salg, så håber jeg også at de i de kommende Q rapporter vil opdatere os på specifikt hvor langt de er nået i indrulleringen af patienter til FDA studiet.

I forbindelse med Q rapporterne vil Bioporto også fremadrettet begynde at holde åbne investor præsentationer. (om det sker allerede fra Q1 er jeg ikke klar over)

Derudover var direktionen også klar til generelt at vise flaget mere til div investor præsentationer. Det kan være DAF, PI eller andre forum. Og sidst men ikke mindst så har han indledt dialogen med en bank/analytiker. Og nej no more side gade veksler ala Korral/Mark S. Der er tale om en af de store banker. Kan de først få proff analytikere til at interessere sig for casen så begynder det for alvor at se interessant ud. Min umiddelbare tanke er dog at vi nok næppe kommer til at se det i år. De vil gerne se nogle flere fakta som i reelt salg fra den nye strategi.

Jeg har selv stadig mange spørgsmål. Men håber i løbet af året at blive klogere på nogle af disse.

Vh
T.



23/4 2014 17:27 butterboy 268632



Tak for et rigtigt godt indlaeg, Troldmand. Dem er der for langt i mellem, saa godt at se dig tilbage igen.
Butterboy



23/4 2014 17:49 Thomas 268633



Tak for et godt indlæg, Trold.

Jeg synes du alle dage har formået at bevare de kritiske briller på i forbindelse med Bioporto, også selvom du er tungt lastet som nu. En fornøjelse at læse dine betragtninger



23/4 2014 18:39 Investor71 068635



Spændende indlæg. Jeg opfatter BioPorto som en one-trick-pony, hvor pony'en (cutoff-patentet på NGAL) ikke havde et godt nok trick.

Jeg kan på ingen måde se, hvad der skulle give stigninger i BioPorto. Ingen arme, ingen småkager. Intet cutoff-patent, ingen penge.



23/4 2014 20:22 troldmanden 168638



Hej investor71

Pointen er at bioporto har flere andre patenter der kan gøre det samme som cut of. Nemlig at holde konkurrenterne ude. Der er eksklusion patentet som modsat cutof siger hvornår man IKKE har en begyndende nyreskade på vej. Så den kan andre jo ikke nå uden om. For hvad vil de sige hvis de med deres test tester en patient der får en måling på 100/ng?

Det andet patent der spærre, specielt for alere er traume patentet. Altså pludselig opstået skader hvor man gerne vil teste for en begyndende nyreskade. Aleres test er en POC test. Det vil altså typisk være en test som befinder sig bla på skadestuen, ambulancer, krigszoner mm. Så Alere har OGSÅ brug for at få adgang til det patent. Det havde Abbott sådan set ikke.

Så derfor er Bioporto stadig inde i kampen. Og vi vil formentligt se i løbet af relativ få uger en aftale med Alere der netop vil vise Bioportos styrke. Og sker det vil der også være ganske pæn upside på den korte bane



24/4 2014 18:16 Investor71 368655



Troldmanden.. bliver spændende at se om du får ret.

Jeg håber du tilgiver mig min relative direkte facon, men der er jo ingen af os her på PI der bliver hverken klogere eller rigere af bare at klappe hinanden på ryggen

Betragtet udefra er BioPorto nærmest blevet skamhyppet her på PI i årevis alt imens patentsager er tabt, retsforlig er indgået, ledelser er skiftet, emmissioner er udført og pengebeholdningen og kursen er styrtdykket. Det har været en regulær farce at være vidne til. Især med den Europæiske Patentmyndighed.

Der har været så meget omtale om vigtigheden af det NGAL-cutoff patent at det nu forekommer mig nærmest komisk at du mener BioPorto allerede indenfor de næste uger vil vise styrke uden.

Jeg respekterer naturligvis din analyse og kan se at der her i tråden er mange thumbs up og ingen nævneværdig kritik. Det er derfor sikkert mig der tager fejl, men jeg forventer at BioPorto fortsætter sin for mig meget synlige dødsspiral. Uanset krydslicensaftalen med Abbott. BioPorto skal i marken og banke et marked op som egentlig slet ikke rigtig er der. Der skal stemmes mange dørklokker. De ressourcer har BioPorto på ingen måde.

Jeg tror ikke på BioPorto. For mig er det varm luft og ønsketænkning. En teoretisk god ide der bare uden eget patent ikke har fornuftigt kommercielt potentiale ude i den virkelige verden. Har ikke været aktionær i selskabet siden 2010 og forventer ikke at blive det igen.



24/4 2014 18:50 troldmanden 168658



Du skal være velkommen til at have din holdning og har ingen forventning om jeg kan argumentere nok så meget for at du ændre den. Fint nok.

Men det er bare ret essentielt at forstå der var et bioporto før og efter den nye ledelse, og et bioporto før og efter Abbott aftalen.

Hvis du har læst med herinde så vil du også vide at der har været stillet masser af konstruktiv kritiske spørgsmål til bioporto casen over årenes løb. Det er vi flere der har gjort. Men en hel del er som sagt ændret med de 2 events som beskrevet ovenfor.

Ja der har været rigtig meget fokus på cut off patentet. Og ganske naturligt. For det var i lang tid den eneste de reelt set havde. Men det der er sket de sidste ca 6 mdr er at myndighederne har gjort klart til at udstede 2 andre af bioportos patenter. Og de er nok til at holde andre ude. Det har Abbott inset og har derfor lavet en aftale. Og ja jeg kan for nuværende ikke se det, selv med djævlens briller på, hvorfor Alere ikke også nu skulle ønske at indgå en liggende aftale. Alere har gennem hele forløbet ladt Abbott være den der førte patent krigen for de 4 der anfægtede patentet. Nu er den store mastodont væk.

Du synes også at misse Bioporto nu vil sætte mere fokus på resten af forretningen og at denne forventes at kunne øges signifikant. Også på den korte bane. Så her og nu er bioporto andet end blot ngal. Men det er helt sikkert det er ngal der gør casen interessant på den længere bane.

Det er IKKE meningen at bioporto skal ud at besøge 15.000 sygehuse. Det bliver Abbott, Siemens, roche mm der skal det. Bioporto har nu valgt en ny og meget bedre strategi ved at fokusere på transplantationer. Det er få sygehuse, hvor økonomi i forhold til ngal ikke betyder alverden. Og lige præcis i forhold til nyretransplantationer, så er det jo alfa omega at kunne monitorere nyren så tæt som muligt så man kan nå at sætte ind inden den nye nyre evt afstødes. Så at bioporto nu tilbyder en test der kan detektere en potentiel nyreskade efter blot 2 timer mod ca 24 timer for den nuværende metode taler sit eget sprog.

Bioporto har også fået nedsat et advisory board der skal være med til at rådgive og bane vej for udbredelsen af testen. Det er 6 af Europas førende læger/forskere på området. Og som PME fortalte på GF så er det ikke noget de er gået med i for at tjene styrtende med penge. For det får de ikke. Og der var ingen der havde sagt nej af dem de har spurgt.

PME fortalte også at Abbott under deres samtaler havde fortalt at en helt ny markør som NGAL jo er, tager 6-8 år inden markedet for alvor begynder at benytte sig af den. Og det svare til 2016.

Det er stadig early days i forhold til den nye ledelse og Abbott med om bord. Men Det er de rigtige ting vi ser ske pt. Og jeg tror Alere kommer med om bord i løbet af de nærmeste uger



23/4 2014 18:43 fillandkill 468636



Der er faktisk rigtig mange interessante aspekter i dit indlæg, ærgrer mig lidt over at jeg ikke selv kunne komme til GF.

Der er særligt én ting jeg glæder mig over, som jeg synes skinner igennem, i hele dit indlæg, og det er den markante, anderledes holdning, der nu findes hos BioPorto.

Jeg kan godt være lidt skeptisk, mht. om BioPorto i en distributionsforhandling, kan få eneret på alt salg til transplantations centre, - det er et meget realistisk regnestykke du får sat op, indenfor dette højmargin område. Men eftersom det jo er dette der er deres strategi, så giver det alligevel lidt mening, hvis det er succes på dette punkt, der skaber generel markedsinteresse, at man så er interesseret i at beholde dette segment, og servicere det direkte.

I årsrapporten mener jeg der stod 2-3 centre, der allerede var igang, nu er tallet 5, så noget kunne tyde på at strategien er effektiv.
Og måske et eventuelt kommende opkøb, kunne være direkte relateret til dette?
hvis ikke, burde man måske tage en snak med nogle større investorer, og se om ikke de synes det ville være fornuftigt at give det segment øget interesse<span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

super indlæg,
Fill



23/4 2014 20:12 troldmanden 368637



Ja der er en markant anden udstråling og gennemslagskraft hos den nuværende ledelse. Nu mangler de bare at komme ud på landevejen og gentage den nye historie igen og igen og igen. Det er en op af bakke kamp. En kamp der dog godt kan vindes med den rette fokus og over tid.

Mit eksempel omkring Bioporto selv bør sætte sig på de ca 450 transplantations hospitaler er indrømmet lidt anderledes end en ren biotech/Pharma deal. For en biotech/Pharma del er en licens aftale, hvor der i bioportos tilfælde vil være tale om en distributions aftale.

Jeg siger ikke det bliver nemt at indgå en sådan aftale med de store. Men jeg siger det bør være muligt. I US findes der godt 5000 sygehuse hvoraf hovedparten fortager et eller andet indgreb omkring hjertet. I Europa er der over 12.000 sygehuse. Så de 450 sygehuse udgør kun omkring 2% af det totale antal sygehuse. Dvs at selovm Bioporto skulle sætte sig på ALT indenfor de 450 sygehuse (egentligt nok lettere at formulere en aftale sådan)så er der masser af plads til de store distributør. Også indenfor hjerteområdet som jo alt andet lige også bliver "let" at penetrere pga de høje udgifter per operation, og den forøgede dødelighed der oftes er derved.

Så rent strategisk så giver det fuldt ud mening at fortage dette sats inhouse. Som skrevet så behøves der ikke nogen gigant organisation for at adressere disse 450 sygehuse. Og US ligger stadig +12 mdr ude. Så man kan nå at opbygge erfaring fra Europa.

Jeg spekulere i at Bioporto har fået og vil få en mindre pose penge upfront fra Abbott og Alere. Og at disse penge kan bruges til dette strategiske sats. Men ja jeg tror sagtens man kunne lave en rettet Emission til store investorer, for at hente f.eks 30 mio ekstra til at gå denne vej. Byg en case op med 3 ben.

1) stadig den stigende fokus på generelle antistoffer som vil skabe cashflow de kommende 2-3 år.

2) lav aftaler med de store som distribuere til alle andre sygehuse end de udvalgte 450

3) byg selv organisation op der kan supportere disse 450 sygehuse. (not from day one!)

For hver test bioporto selv kan sælge skal roche/Siemens etc sælge 2-3 test for der kommer det samme antal penge i kassen. Og når det er et trods alt snævert fokus på relativ få enheder så er det bestemt muligt.

Der er nogle interessante strategiske perspektiver i det.....



23/4 2014 20:35 120281 068640



Som deltager på GF er jeg enig i de betragtninger Trold har gjort sig. Studsede også over formandens bemærkning om opkøb, kunne bare ikke få det til at hænge sammen med lav kassebeholdning.


Håber på en Alere aftale og så senere Siemens og Roche. Samt løbende at strategi bærer frugt, og dermed øger salget q over q. Så måske lige få Nordea aka Novod til at interessere sig lidt.



23/4 2014 23:42 ROI - David Mygind 368643



Tak for et super indlæg...

Med inspiration fra dig får man helt lyst til at lave et indlæg her på PI. Hvor er det bare fedt at se dig tilbage- og så i storform <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Skylder dig en tilbagemelding på mine negative antagelser omkring avancen per test. Du udbad dig svar for et stykke tid siden i forbindelse med et indlæg jeg lavede på EI (hvor jeg har skrevet en enkelt gang under navnet ROIC). Jeg har egentlig ikke noget belæg for mine antagelser udover rene "mavefornemmelser". Håber naturligvis at jeg tager fejl og føler i øvrigt at den nye fokus-strategi repræsenterer et stort skridt i en retning der kunne tyde på at avancen måske bliver en del højere end jeg umiddelbart har antaget tidligere.

Primært antager jeg dog at Bioporto vil blive ramt af pris-pres fra de store spillere. Forventer at maskin-distributørerne og grossisterne godt kan have en anden opfattelse af hvor den optimale prissætning for testen bør ligge. Deres muligheder for at presse Bioporto vil være anselige da den generelle værdi af patenter indenfor Bioporto's IPR-område vil være tiltagende tvivlsom fremadrettet. Bedste eksempel herpå er naturligvis Bioporto's netop underkendte patent. Derudover er sagen omkring Prometheus patenttab i USA også et godt eksempel der i øjeblikket er med til at danne ny præcedens indenfor området. Stilstanden i behandlingen af alle tilnærmelsesvis lignende patentsager hos UPSTO kan desværre kun tolkes således at Bioporto formodentlig aldrig får held med at at sikre sine IP-rettigheder i USA.

Det er klart at koblingen mellem et usikkert IP grundlag og mine negative antagelser omkring indtjeningsmulighederne er et lidt svagt argument. Men for nuværende må du altså tage til takke med dette! Du kan så eventuelt glæde dig over at jeg samtidig foretager en moderat opjustering af den forventede avance, dog uden yderligere specificering for nuværende. Håber så endeligt at få tid til at undersøge sagen nærmere sidenhen.

Afslutningsvis vil jeg sige at jeg er MEGET begejstret for ledelsens nye strategi og at jeg fremadrettet vil følge casen lige så intenst som jeg har fulgt Genmab gennem de sidste 3-4 år. Tidsmangel gør dog at jeg desværre ikke kan deltage med den helt store debatindsats. Ser dog frem alligevel frem til en god (omend måske sporadisk) debat efterhånden som casen omkring Bioporto udspilles og i takt med at vi forhåbentligt får lidt mere faktuelt at forholde os til.

Har i øvrigt noteret mig dit afdæmpede forventnings niveau til Genmab. Er selv forsat ekstremt eksponeret i Genmab og vil formodentlig vedblive tungt investeret flere år fremover. Er dog ligesom dig lidt mere afdæmpet i mit udsyn på den mellemlange bane. Her tror jeg nemlig at markedet let kan blive skræmt over alternativerne til Dara. Herunder er jeg i særdeleshed bange for de potentielle interessekonflikter der kan opstå i forhold til udviklingen af de individuelle pipelines hos diverse BP selskaber. Nu vil jeg dog ikke ødelægge din fine Bioporto tråd med vidtgående Genmab snak, så mere følger istedet i separat tråd en dag når tiden tillader det.

Mvh

ROI



24/4 2014 13:07 120281 168650



@Trold:
PME sagde også at den tidligere ledelse havde gjort noget godt, nemlig at de havde lavet en ny ansøgning men med samme dato. Hvad fik du ud af det ?

Betyder det at BIOP kan vente de her 3 mdr. med svar fra EPO - så de ved hvad der gik galt, og så kan indsende den nye ansøgning med gammel dato, med de rettelser der måtte være ?

Ud fra det du skriver virker det til du vurdere at BIOP laver en aftale med Alere. PME sagde jo også han helst ville lave aftale, skulle bare ikke være i en retssal.

Tænker hvis BIOP kan falde 30%+ på et tabt patent sag, så burde den vel kunne vinde det tilbage igen, ved enten indgået aftale med Alere, eller vundet patentsag i EPO.



24/4 2014 17:27 troldmanden 068653



Hej 120281

Der skal vi nok mere have drueagurken, nrds eller fillandkill på banen mht de patent detaljer. Jeg hæfter mig primært ved der er andre patenter der dækker det samme og at vi kun mangler at få alere med om bord inden der er helt borgfred. Og som du rigtig nok gør opmærksom på så gjorde PME meget ud af at fortælle han er meget mere til aftaler uden for et retsalg. SÅ jeg er slet ikke et eneste sek i tvivl om at de pt arbejder stenhårdt for at indgå et forlig. Og kan ikke se andet end det kun er til gavn for Alere. Så sætter nok relativt gode (lave odds) på at der i relativ nær fremtid kommer det forlig.

Og ja jeg vil gerne tro at kursen kan komme over 3 ved indgåelse af et forlig.



24/4 2014 17:21 troldmanden 068652



Hej ROI

Selv tak for dit indlæg. En debat bliver først rigtig god når vi på et oplyst grundlag kommer fint omkring nogle forskellige opfattelser.

Mht de lave avancer så mener jeg nu vi har fået fastlagt at de er mindst 50% ( når vi taler reelt salg og ikke i en opstart hvor der gives freebees) Ledelsen har været ude at gentage mindst pris på 50 kr og mindst Margin på 50%. Og det vel at mære når de store sælger testen. Når de selv sælger taler vi en avance op mod 90% eller små 100 kr per test....

Du nævner at de store evt kan presse Bioporto. Jeg har for lang tid siden hørt at Abbott faktisk har været sure på Bioporto fordi Bioporto ville sætte prisen for lavt...... Og den synes jo nu også at være steget lidt. Prisen for mange af disse test er fra 100 kr og opefter hos de store maskin producenter. Alere tager $48 for deres Ngal test..... (som de faktisk ikke har ret til at sælge endnu, men Bioporto lader dem gøre det så længe det ikke er store kvantum de sælger)
http://www.alere.ca/product_data.asp?q=partcat&c=121&p=63

Hvis Bioporto sælger testen videre til f.eks Siemens for 50 kr, og Siemens kan sælge den videre til 110 kr så tror jeg ikke de klager ret meget.... med en avance over 50% på noget de ikke selv har haft udviklings risiko ved. Så derfor er jeg slet ikke bekymret for Margin per test, at bunden skal gå ud af den. Det er mere udbredelsen, og hvor hurtigt det kan gå der for mig er det helt store spørgsmål. Og som vi dybets set ikke ved ret meget om endnu. Det afhænger jo bla også lidt af hvor meget Bioporto selv tør samle handsken op, og evt tager en mindre strategisk satsning på få udvalgte sygehuse ala det jeg beskriver

Som allerede nævnt så har Bioporto 2 andre patenter der holder alle væk fra at sælge Ngal uden en aftale med Bioporto. Abbott indså det inden cutoff afgørelsen. Hvis de mente at uden cut off patentet så havde de frit slag, så havde Abbott ventet til efter afgørelsen. Og prisen per test er netop steget efter de har tabt cut off. Så der er ikke noget der for nuværende indikere de vil blive presset fra den side

Det er korrekt at Prometheus sagen køre i US. Men sidst jeg hørte var myndighederne ved at bakke lidt på den igen? Diagnostik er et kæmpe marked i US og myndighederne har brug for at selskaberne ønsker at bruge R&D ressourcer på at udvikle endnu bedre test muligheder. Uden beskyttelse af IP så kommer det ikke til at ske.

Ja lad os holde Genmab ude af denne tråd og tage den andet steds

Vh
T.



TRÅDOVERSIGT