Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Står vi overfor et langvarigt bull marked i 2014 ?


68781 kiss 11/5 2014 18:59
Oversigt

Jeg læser andetsteds, at Lars Tvede i millionærklubben gør sig til talsmand for, at aktiemarkedet står overfor 5-6 gode år.

Jeg stiller mig tvivlende, da historiske data taler imod dette.
Bl.a Shillers PE 10, der pt er 25,36.
Ifm alle langsigtede bunde i aktiemarkedet i mere end 100 år er dette sket med PE 10 i niveauet 5-10.
Altså meget langt under det nuværende niveau.

http://www.multpl.com/shiller-pe/

Vedhæftet 3 PDF-filer, der supplerer indlægget.



Jeg ser bestemt ingen grund til at løbe en unødvendig stor risiko i det nuværende marked og den aktuelle prissætning.
Pt. er markedet mest til swing trading og stockpicking.
Det "sikre" langsigtede bull marked ligger 5 år forude.
Altså en helt anden konklusion end Lars Tvede.

kiss
keep it simple strategy
pdfStock_This_Secular_Bear.pdf
pdfStock_Secular_PE.pdf
pdfStock_Secular_Chart.pdf



11/5 2014 19:34 kiss 068782



Mit bud er at aktiemarkedet står overfor en langsom, glidende tilpasning over en årrække.
Et turbulent marked med et langvarigt nedadgående pres på aktiekurserne.

kiss
keep it simple strategy



11/5 2014 21:07 kiss 068783



Jeg kan samtidigt konstatere, at udviklingen i de meget lange månedscharts (12 mdr. glidende gennemsnit) til forveksling ligner udviklingen i 2007/08 med den samme type negative divergenser (RSI 5 mdr) i Dow Jones og S&P500.
Og NASDAQ indexet er tæt på et regulært nedbrud.
Gentager 2007/08 sig i 2014 ?

kiss
keep it simple strategy



12/5 2014 00:03 mlama 168784



Jeg har også svært ved at se det generelle bullmarked fortsætte ret meget længere med tanke på at Shiller PE 10's nuværende niveau samtidig med at virksomhederne holder sig tilbage med at investere for fremtiden og QE afvikles. Hvor skal løftet i indtjeningen komme fra? Kommer det ikke meget snart, risikerer vi lidt af et brag nedaf.



12/5 2014 11:16 TeamGarlic 268792



Der er et par modsatrettede trends. Besparelser har bidraget til bedre resultater og margins. Men nu skal resultaterne forbedres via toplinien og det kræver øget salg af de selvsamme forbrugere, der oplever løn-tilbageholdenhed og/eller er ramt af besparelserne.
Med hensyn til investeringer, så har mange virksomheder købt egne aktier op (til stadig højere priser, så det betimelige i dette kan man filosofere over), men i de seneste uger har vi stødt stigning i M&A særligt i medico-branchen. Bevæggrunden er fortsat besparelser for at spare på stabe osv. Medico har nogle langsigtede trends om diabetes, fedme og hørelse, men må også blive presset af de offentlige budgetter.
Et broget billede synes jeg.



12/5 2014 18:11 RoxyTrooper 168799



helt enig. Jeg har den sidste måneds tid undret mig over, at markedet har bevæget sig så sidelæns - i stedet for nedad. Ikke at situationen i Ukraine er så afgørende, men det er da negativt. Det er dog det mindste af det. Kigger man på kurverne over de sidste 5 år, så skriger markedet på korrektion, hvilket vel også ville være meget passende. Det er dog ildevarslende som det kører sidelæns, næsten opad nu ... Det varsler en brat korrektion, men sådan er det jo tit ...



12/5 2014 16:42 Occam 468796



Vi ikke bare vurdere aktiemarkedet isoleret. Obligationsrenten er - især i Nordeuropa - helt i bund. Det driver PE opad, fordi alternativet til aktier slet ikke giver noget afkast.

Problemet må være stort for forvaltere i pensionskasser og investeringsforeninger. Hvis de anbringer pengene sikkert og tager 1% til sig selv, så bliver afkastet negativt. Det giver sure småsparere.

Det, der foregår lige nu, er asset inflation. Foreløbigt omfatter det aktier og Obligationer; men boligerne kommer nok med igen.

Det er selvfølgelig en boble, og den falder sammen på et tidspunkt. Men ingen ved hvornår.



13/5 2014 10:58 Livermore 368804



De amerikanske økonomiske nøgletal ser generelt - med undtagelse af boligmarkedet - meget pæne ud. Og med den meget lave rente er der intet alternativ til aktiemarkedet. Så derfor vil bull-markedet fortsætte, indtil euforien når et niveau, hvor den bliver helt hysterisk. Eller indtil der udbryder en stor krig eller der indtræffer en alvorlig terrorhandling etc.

Det eneste, vi behøver at vide, er: "It's a bull marked, you know"...



13/5 2014 21:45 Conner 268809



Som oftest, så er jeg enig med dig. Jeg har kun hovedrysten til overs for indeksniveauet, men det er i forhold til tidligere tiders toppe.

Ser man bort fra det og sammenligner med, hvad der er af muligheder, for at få sine penge forrentet, så kniber det lidt. Derfor har vi et realistisk niveau, som kan gå meget højere, så længe renten er, som den er.

Boblen bliver synlig, når renten stiger, og os der er over tredive, kan huske betydeligt højere renter, og vi ved, at det kun er et spørgsmål om tid, inden den falder igen.

Det er lige nøjagtigt dette der er drivkraften bag stigende aktiekurser. For alle forventer, at renten stiger, men hvad nu hvis det ikke sker i de næste tre, fem eller syv år ? Så kan indeks lige så langsomt snige sig op.

Der er simpelthen ingen der kan spå om fremtiden, men vi kan alle vurdere baseret ud fra historiske betragtninger. Forsikringsselskaber taler om hundredårsbegivenheder, og renten kunne teoretisk set være ude for en sådan begivenhed - altså en flad eller negativ udvikling over de næste år.

Man må samtidig tage højde for, at krisen har skabt en større produktivitet, og alle er blevet mere effektive, dette har været med til at profitmaksimere. Verdensbefolkningen stiger og dermed kommer der flere forbrugere til. Alt andet lige stiger antallet af potentielle forbrugere verden rundt i kraft af stigende velstand - og taler jeg ikke om antallet af rige, men blot at folk har råd til at købe, og en stigende mellemklasse - her gætter jeg, men det er ud fra BRIK og next eleven bør have skabt og skaber rigtig mange nye forbrugere.


Mvh
Perma bear <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



TRÅDOVERSIGT