Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TK Development - K/I for peers


68795 mlama 12/5 2014 14:59
Oversigt

TK Development handles i dag til K/I på 0,59. En temmelig stor rabat i forhold til NAV med tanke på at risikoen er minimeret markant i forbindelse med det seneste salg af outletcenteret i Tjekkiet til en pris over bogført værdi. Samtidig så har insidere hamstret aktier i stor stil de seneste par måneder, hvilket kunne indikere at de også ser de bogførte værdier for lavt sat i forhold til det nuværende marked. Den største aktionær, Storm Real Estate, talte om hvordan de ser værdierne i TK Development i deres webcast efter kvartalsregnskabet i sidste uge, som kan ses her 11.30 inde: http://webtv.hegnar.no/presentation.php?webcastId=19246859
Mon ikke vi kan forvente at den nuværende Egenkapital på 1,55 mia. i virkeligheden ligger 5-10 højere og rabatten derfor er endnu større? Nordea vurderer at den kommer op i 1,8 mia. i 2016/17, hvilket 15% højere end i dag.

Hvis vi ser på K/I for andre peers i development sektoren kan vi måske få et fingerpej om, hvad TK Development på lidt længere kommer til at handles til:

Persimmon PLC: 2,02
Taylor Wimpey PLC: 1,53
Unibail-Rodamco SE: 1,37
Barratt Development PLC: 1,17
Atrium: 0,66

Det er med andre ord ikke skrevet i sten at en developer skal handles til under indreværdi. Selv om disse alle pt. har bedre indtjening så bør man vel kunne forvente at TK inden for overskuelig fremtid vil handles som minimum til bogført indreværdi, men nok snarere et sted mellem 1,3-1,5. Forudsat at TK holder sig til den nuværende strategi (hvilket lader til at være tvunget igennem af storaktionærerne, så hvorfor ikke?) og at ejendomspriserne ikke falder tilbage, så må en tredobling af kursen på tre års sigt vel være inden for rækkevidde? Eller hvad mener I? Og hvis aktiemarkedet som helhed korrigerer, hvad mener I det vil have af indflydelse på TK?



14/5 2014 08:36 Helge Larsen/PI-redaktør 268811



Gode overvejelser miama. Du er ikke alene om at lure på TK Development. Det gør jeg også. Jeg tror også, at de store aktionærer er langsigtet i casen. Det uanset hvor meget aktiemarkedet korrigerer.

Med venlig hilsen

Helge



TRÅDOVERSIGT