Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Præklinisk toksikologisk forskning.


69303 Henning 20/6 2014 15:37
Oversigt

Exiqon deltager i et forskningsprojekt under HESI sammen med FDA og en lang række af medicinalvirksomheder og laboratorier.
Formålet med projektet er undersøge, om man kan finde nye veje/måder til at vurdere kommende medicinalprodukters toksikologiske indvirkning på mennesker i det prækliniske stade.
Som en udløber at dette projekt lancerede Exiqon så i april sidste år 3. generations microRNA qPCR paneler til præklinisk toksikologisk forskning.
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=552236&messageId=681054
Det praktiske testarbejde blev tilendebragt for ca. 1 år siden, og den mellemliggende tid har bl.a. været brugt til at projektets parter har valideret testen, samt at FDA vurderer om resultaterne kan udmøntes i fremtidige lovkrav.
Læs evt. om projekter her (læg mærke til navnene på de deltagende virksomheder):
http://www.hesiglobal.org/files/public/Factsheets/2013/Genomics%2012-13%20fact%20sheet.pdf

Jeg har tidligere spurgt Exiqon om hvor stor markedsinteressen kunne være for et sådant produkt samt potentiale. Her er svaret:
Citat:
"Såfremt testen kan valideres og adopteres i USA vil det økonomiske incitament være tilstrækkeligt til at sikre en global adoption; besparelserne som medicinalindustrien kan opnå ved brug af en sådan test er meget betydelige, hvorfor interessen også er stor. "
Citat slut.
I en anden forbindelse har Exiqon oplyst mig, at markedspotentialet er ca. US$ 50 mio.
Min nysgerrighed for projektet er atter blevet vakt, fordi man ved at google " Pre Clinical Toxicologist" kan se, at en lind strøm af laboratorier og medicinalvirksomheder søger efter ledende medarbejdere indenfor området. I min verden tolker jeg det derhen, at medicinalindustrien er ved at forberede sig på, at FDA vil stille nogle fremtidige lovkrav indenfor præklinisk toksikologi.
Jeg har derfor rettet et par spørgsmål til Exiqon om emnet og i dag fået følgende svar:

Citat:
"Kære Henning
Vi har nu fået data fra vores samarbejdspartnere under HESI men endnu ikke modtaget tilladelse til at offentliggøre data. Vores vurdering af markedet er uændret men vi har ikke offentliggjort forventninger til netop dette marked, hvor vi endnu afventer FDA's anbefalinger. Jeg forventer, uanset FDA's anbefalinger, at der vil blive konkurrence i markedet.
Jeg beklager vi endnu ikke har kunnet offentliggøre yderligere, men det er en tung proces, og den er ude af vores hænder.
Med venlig hilsen
Exiqon A/S

Hans Henrik Chrois Christensen, CFO"
Citat slut.

Jeg tolker tilbagesvaret derhen, at de deltagende medicinalvirksomheder har valideret testen nu, men Exiqon mangler endnu tilladelse til at offentliggøre resultaterne, ligesom vi også afventer en afklaring fra FDA om, hvilke krav de vil stille til fremtidens prækliniske toksikologiske test. Men det, at medicinalindustrien over en bred kam søger efter ledende " Pre Clinical Toxicologist" synes jeg lyder rigtig interessant i denne forbindelse.



22/6 2014 20:15 bikube 069321



Jeg er ved at få nervøse trækninger over MPI, der pludselig har fået firdoblet kursen på 14 dage. Er de en direkte konkurrent til Exq, der er ved at overhale indenom, eller er der så stor forskel på,hvad de laver, så der er plads til begge.



TRÅDOVERSIGT