Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligations-etf'er


69362 sopax 28/6 2014 13:19
Oversigt

Jeg er netop blevet pensioneret og påtænker at overføre mine diverse pensioner (ca. 2 mill) til Nordnet og selv investere dem (horisont: 5-6 år). Ved at spare de mange gebyrer kan jeg jo "nøjes" med et mindre afkast, og kan derfor prioritere sikkerhed frem for afkast. Obl.-investerings foreninger er nyt for mig, så jeg efterlyser analyser af og forslag til hvilke indeks-profiler mht varighed mm, man skal søge, for at sikre en rimelig robusthed i kursudvikling kontra renteafkast. Jeg har kigget på iShares, men det forekommer umiddelbart uoverskueligt med de mange varianter. Planen er 80% obl i 3-4 forskellige indeks samt 20% aktier.



1/7 2014 08:26 TeamGarlic 169380



Hej sopaxJeg tror du har fat i det rigtige: kursudvikling kontra rente. Det lave rente-niveau in mente, så jages der det mindste afkast over alt og det vil gøre det svært for dig at finde et fornuftigt afkast. Jeg synes at du næsten er tvunget ud i virksomhedsobligationer, som skal holdes til udløb, så traditionelle Obligationer (stat/realkredit) er udelukket. Jeg synes dog at have læst, at i USA er virksomhedsobligationer kørt meget op og findes overvurderet.

I Danmark kan du kigge på http://www.nasdaqomxnordic.com/obligationer/danmark.
Ulempen ved at investere i disse er selvsagt selskabsrisiko, men også likviditet.

https://www.nordnet.dk/etf/center kan du kigge på Fixed Income -> Corporate Bonds -> Europe og finde tyske ETF'er. Jeg ville selv foretrække disse fremfor de amerikanske grundet valutakurs-risikoen.



1/7 2014 21:16 Occam 269387



Du vil "prioritere sikkerhed frem for afkast". Men hvad er sikkerheden i obl.foreninger? Ud over spredning og aktiv forvaltning, så er sikkerheden lige så god/dårlig som de Obligationer, de køber. Jeg kan bare ikke se, hvad det er, de køber; og det bekymrer mig.

Jeg er bange for, at de påtager sig risiko i form af:
- kursfald på lange Obligationer pga rentestigninger,
- valutarisiko,
- låntagers evt. manglende betalingsevne.

Som privatpersoner med en begrænset formue har vi den fordel, at vi kan placere beløb under 745.000 risikofrit på højrentekonti. Vi kan få 2,25% minus skat. Det er da et pænt afkast, når inflationen er 0,3%. ( http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2014/NR326.pdf )



2/7 2014 00:08 PMPirate 069390



Ja, når beløbet er mindre end EUR 100.000 per bank, er højrentekonti efter min mening mere attraktive end Obligationer.

Dog må man huske på, at selv her er det ikke helt risikofrit: I tilfælde af en systemisk kollaps kan reglerne om indskydergaranti hurtigt ændres. Det så vi på Kybern, hvor den første aftale med EU gik på, at også de små indskud - selv i banker der ikke var i problemer - skulle tabe penge. Det lykkedes ikke at komme igennem med det politisk i deres parlament, men jeg ville ikke blive forundret, hvis noget lignende sker igen.

Problemet med Obligationer lige nu er efter min mening, at man enten må vælge et afkast under inflationen, eller vælge at gå ud i de mere risikable Obligationer. Og her er mange risici: Låntager kan måske ikke betale tilbage, især lange Obligationer kan falde i kurs ved de rentestigninger de fleste tror kommer, og/eller der er valutarisici ved Obligationer i fremmed valuta.

Specielt virksomhedsobligationer er jeg skeptisk over for. Mange virksomheder køber egne (dyre) aktier, og vælger i stedet at lade sig finansiere ved Obligationer. Men hvad sker der, når renten stiger? Så har disse virksomheder et problem når gælden skal betales og de skal finde ny refinansiering.

Selv foretrækker jeg højrentekonti. Men ikke mere end 6-700.000 kr per bank.

Men man skal aldrig glemme det gamle gode råd om ikke at lægge alle æg i samme kurv. Måske ville en kombination af Obligationer og højrente kontì være det bedste?



2/7 2014 07:37 mlama 169392



Jeg kan slet ikke se idéen med Obligationer. 10-årige statsobligationer er faldet meget de seneste måneder, og er nu nede i 1,3% og kan vel snart kun gå op, og så får du et smæk på kursen.

Virksomhedsobligationer er også vanvittige. Sandvik, som er BBB ratet, kunne for et par uger siden sælge 12-årige til 3%, meget begrænset Yield i forhold til risikoen. Dygtigt af Sandvik, og det giver ærlig talt lyst til købe aktien...

Men hvorfor ikke bide i det sure æble i en periode og stå på sidelinien samtidig med at du får 1% på kontanter (dog kun for 100.000 euros per bank)? I din situation er sikkerhed af stor værdi.



4/7 2014 09:47 gongfi 069430



Her er 4 danske obl. foreninger, jeg har valgt.

Maj Invest Danske Obligationer (MAJDKO)
3,81% ÅTD
5,92% 1 år

Maj Invest Obligationer (MAJOBL)
4,55% ÅTD
4,93% 1 år

Sparinvest High Yield Value Bonds Udb. (SPIHYVB)
3,84% ÅTD
11,42% 1 år

Nordea Invest Virksomhedsobl. Højrente (NDIVOH)
5,72% ÅTD
10,57% 1 år

Alle afkast er taget fra http://www.morningstar.dk/



TRÅDOVERSIGT