Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Guld


69467 Nippon1976 8/7 2014 17:55
Oversigt

Jeg har tidligere skrevet om guld som investering, hvor timingen har været for tidlig. Det er et godt argument for at ikke investerer alle kronerne på en gang. Der er igen købssignaler i flere guldaktier, her vist ved Sandstorm. Andre af de store som f.eks goldcorp viser samme chart.
Her er et eksempel på hvordan den kunne være handlet. Der er fire købssignaler, markeret ved grønne pile. Først købssignal er en dobbeltbund. Der er også et morning doji star-pattern, som også er bullish.
Næste købssignal er er sidste bund, der bliver taget ud samtidig med at der er divergens på macd (dead cat bounces).
Tredje købssignal er et brud på både nedtrend og neckline på en head and shoulders. Her kan vi også beregne et target.
Sidste købssignal er retest af neckline. Er man mere konservativ handler man den føst når sidste top bliver taget ud, i dette tilfælde køber man ved 7,25.
Target er ca. 12,5. Bunden af trendkanalen kan bruges som stop.

guld, GG
10/7 2014 22:28 PMPirate 069479Jeg skrev for nyligt i en anden tråd om guld som et alternativ til Obligationer. Mange har Obligationer som en alternativ aktivklasse til aktier, men jeg bruger selv guld som min første alternative aktivklasse.

Aktier i guldminer følger ofte guldprisen, som man kan se af grafen. Der er naturligt, da minernes produkt er guld der skal sælges.

Men samtidig har man også de vurderinger man altid har ved aktier: Er det en veldreven virksomhed der kan give overskud i fremtiden? Vil aktien stige og/eller give udbytte? Tror man ledelsen kan levere de resultater man ønsker?

Selv har jeg holdt mig fra aktier i guldminer. Mest fordi jeg ikke kender ret meget til minedrift og hvordan disse selskaber drives. Og heldigvis for det, når man ser hvordan det er gået med guldmineaktierne de sidste par år.

Grafen for Sandstorm viser et langt større fald end faldet i guldprisen, og det er ikke specielt for Sandstorm. Her må man huske på, at guld er en speciel råvare på grund af forholdet mellem produktion og lager.

På grund af prisfaldet ligner guldmineaktierne lige nu et godt køb.

Men man skal huske på, at de har faste produktionsomkostninger der ikke kan ændres lige så hurtigt som prisen på det produkt de skal tjene deres penge på. Så derfor ligner guldmineaktierne for mig mest en gearet investering i guld, samtidig med at det for investoren bare er en Aktie i en virksomhed.11/7 2014 10:16 Nippon1976 069480Hej PMpirate
Sandstorm hører til de mere sikre guldmineinvesteringer, hvis man kan snakke om sådanne. Det er et streamingselskab og skiller sig derfor ud hvor alm. mineselskaber. Det betyder, at de låner til eller finanserer guldmineselskaber mod at få en del af deres mineraler til en fixed-price. Der kan f.eks være at de får 25 % af deres guld til 300 USD pr/OZ, derfor vil de være profitable uanset guldprisen.
Ledelsen i sandstorm er bl.a de bedste i brancen.
De betaler dividente. Jeg kan ikke lige huske det præcise tal, men mener at det er ca. 2% pa. Det er ikke urealistisk at aktien stiger tre gange, dvs. at man lægger inde med en dividente Aktie på 6% pa.

FA´en i guld er simpel. Stort set ingen af de store selskaber tjener penge ved en guldpris på 1300, dvs. at det prisen ikke er holdbar i længden. Så før eller siden skal den op. Om det er nu eller der går 1-2 år ved jeg ikke. Men over en 5 års periode vil guld også være en god investering fra nuværende niveau.
Det er en god ide at gemme lidt penge og ikke investere det hele nu, hvis guldprisen skulle falde en tak mere, hvilket jeg mener er en mulighed.TRÅDOVERSIGT