Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Össur hf


69486 mortenjeppesen 12/7 2014 16:56
Oversigt

Hvad tænker i om Össur som langsigtet investering?
Tilbage i starten af maj skrev Lars Persson en analyse af aktien hvor han gav aktien en hold-anbefaling, men hvis aktien bryder igennem 12,8 så ændres det til en købsanbefaling. Som vi kan se er kursen brudt igennem 12,8, i og med at kursen i skrivende stund er 14,60.
Hvad er jeres holdning til Össur på nuværende tidspunkt, også med tanke på at de kommer med Q2 regnskab om 14 dage?
Vil det være en god langsigtet investering, og i så fald, skal man købe inden Q2 regnskabet om 14 dage eller vente til efter?



13/7 2014 12:17 Øbo 669490



Hej mortenjeppesen

Jeg har ikke sat mig ind i Össur som langsigtet investering.
Men dit indlæg opfordrer til et slags svar af en anden karakter.

Når Lars Persson skriver om, at kursen bryder igennem et niveau, er det baseret på Teknisk Analyse. Teknisk Analyse er kort sagt en analyse af den historiske kursudvikling, der er afledt af investorers adfærd og psykologi i markedet. De køber og sælger til bestemte priser, vi ved ikke hvorfor.

Vi ved dog, at virksomhedens langsigtede indtjeningsevne og fremtidsudsigter kun er en delvis årsag til kursudviklingen. Andre exogene årsager kunne være finanskriser, og dermed forværret privatøkonomi, ændret forbrugsmønster i verden og sikkert også mere kortsigtet virksomhedsspecifik dårligt omdømme pga. deres ansigt udadtil Oscar Pistorius' mordsag og overreagerende investorer mm.

Eller med andre ord: det er ikke klogt at bruge historisk baseret Teknisk Analyse, støttepunkter mm., som et argument for, om en virksomhed er god som en langsigtet fremadrettet investering. Her skal du have fat i andre værktøjer, såsom markedsanalyse, virksomhedens satsning på produktudvikling, udvikling i kundegrupper bl.a. på nye markeder grundet den globale velstandstigning, de forskellige velfærdsmodellers fremtidige villighed til at tilbyde avancerede proteser mm.

Diskussion af anvendeligheden af Teknisk Analyse er lidt af en hvepserede at stikke hånden ind i, men mit syn på sagen er, at Teknisk Analyse har sin berettigelse på kort sigt, mens du skal bruge Fundamental analyse for at kunne bedømme en virksomheds og en akties langsigtede fremtidige muligheder. Argumenter fra tekniske analytikere omkring støttepunkter er derfor ikke brugbare i en langsigtet analyse, men kun omkring entryniveauer, hvis du i forvejen bedømmer en virksomhed som langsigtet positiv.

Måske er dette alt sammen almen viden, men jeg håber det kan være oplysende for i hvert fald nyere investorer.

Med venlig hilsen og god vind fremover



TRÃ…DOVERSIGT