Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gå ikke glip af 4,5% i merafkast på din kapitalpensionsord.


69540 StockRate 23/7 2014 11:05
Oversigt

Omlægning af kapitalpension til aldersopsparing

Pas på med bankernes og pensionsselskabernes lange ekspeditionstider - Gå ikke glip af 4,5% i merafkast af opsparingen på din kapitalpensionsordning.

Regeringen vedtog i 2012 en skattereform, som omfattede en ny skattebegunstiget pensionsordning kaldt aldersopsparing.

Folketinget besluttede samtidigt, at du kan omlægge dine bestående kapitalpensionsordninger til den nye alderspension, indtil udgangen af 2014, mod at betale afgiften af deres kapitalpension.

Staten giver i den forbindelse en rabat på afgiften på 2,7 %.

Rabatten får du glæde af, når du en gang får din pension udbetalt. Udbetalingen vil til den tid ske uden afgift og være op til 4,5 % større, end hvis du ikke havde foretaget omlægningen.

Foretager du dig ikke noget, fortsætter din kapitalpension, men der kan ikke læn­gere indbetales. Du kan godt omdanne din kapitalpension til en aldersopsparing efter 2014, men så får du ingen rabat på afgiften

Som hovedregel vil vi derfor anbefale dig at omlægge dine kapitalpensionsordninger inden udgangen af 2014. Men der er nogle undtagelser f.eks. hvis der er nogle garantier knyttet til din ordning som evt. bortfalder og/eller alt efter bankernes og pensionsselskabernes gebyr for at foretage omlægning contra opsparingens størrelse. Hvis din kapitalpension er beskeden, kan det ikke betale sig at tage imod tilbuddet.

Hvis du har en kapitalpensionsordning, bør du derfor i god tid inden udgangen af 2014 tage stilling til, om det kan betale sig for dig, at omdanne din kapitalpension til en aldersopsparing, da pensionsselskaber typisk har en lang ekspeditionstid.

Tigran Dinons
StockRate

http://stockrate.dk23/7 2014 17:24 Bryan 269541Vi er helt enige :

http://www.proinvestor.com/boards/66622/Lidt-kedeligt-om-skat-og-pension

Og min er da også omlagt for et halvt år siden.

Det er ret enkelt hvis det drejer sig om en alm. ordning man selv har oprettet i banken, og det tog ikke mange dage for mit vedkommende. Det er straks mere kompliceret hvis det er en arbejdsgiverordning hvor der udover garantirenter også kan være noget forsikring man skal være opmærksom på.

Man kan da godt forestille sig at der bliver travlt hos pensionsselskaberne sidst på året, så man skal nok ikke vente for længe.24/7 2014 08:04 TeamGarlic 069548Og hvis din arbejdsgiver-ordning er blevet omlagt i et pensionsselskab, som f.eks. BankPension i mit tilfælde, så har man nu både en aldersopsparing og en livrente. Den livrente er besværlig at flytte, da f.eks. NordNet ikke kan håndtere den. De samarbejder med TopDanmark.24/7 2014 22:41 Symbiot78 069555hvordan finder man ud af om man kan gøre brug af dette.. og hvad er kriterierne før det er noget værd at gøre..
Jeg har en arbejdsgiver-pension .. som jeg forstår det, styret af willis men liggende i Nordea.

men om det er en kapital pension.. hmmm. ..

jeg har tit tænkt på om der er noget man kan gøre for at øge dens værdi fremadrettet.

Håber ikke ovenstående lyder alt for dumt.. jeg må indrømme at pension ikke er noget jeg har sat mig så meget ind i.. jeg er først i år begyndt at investere osv. Så mange ting er lidt tågede :−)25/7 2014 09:07 StockRate 169556Kære Symbiot78

Jeg synes at alle burde tage stilling til deres pension.

I sidste uge faldt jeg over dette citat hos Pensionspleje:

"Forleden dag havde jeg møde med en ny kunde, hvis indgangsvinkel til pension gav rigtig god mening. Han sagde følgende til mig:
"Kunne du forestille dig Frank, at du aldrig kiggede på din bankkonto, fordi du ikke kunne overskue det? Det er det vi gør med vores pensionsordning. Det er nok den største bankkonto vi har - og vi kigger aldrig på den"."

Jeg har i øvrigt ingen forbindelse til Frank Peter Sørensen, hverken personligt eller forretningsmæssigt.

Du kan tale med din bank, eller finde en uvildig rådgiver. Når ens fremtid, i så høj grad afhænger af de valg man fortager sig i dag, så synes jeg at man som minimum skal sætte sig ind i ens pensionsforhold, og optimere det i forhold tid ens behov.

Med venlig hilsen

Tigran Dinons
StockRate25/7 2014 16:22 Bryan 369559Du kan starte her :

https://www.pensionsinfo.dk/Borgerservice/velkommen.html

Så kan du få et overblik over alle dine pensioner, hvis du har flere forskellige.

Arbejdsmarkedspensioner er ofte sammensatte af flere typer, altså både kapitalpension, ratepension og livrente. Kapitalpension udbetales som et engangsbeløb, mens de øvrige udbetales over flere år.

De beregninger der ligger derinde skal selvfølgelig tages med et vist forbehold, især hvis du har mange år til pensionsalderen, men de giver alligevel et godt overblik.

Og når du så har studeret de mange tal, er du bedre forberedt til mødet med rådgiveren. Jeg tror at en væsentlig årsag til at folk undgår at tage stilling til pension er at man finder det uoverskueligt og man kan ikke lide at sidde til møde med en rådgiver hvor man er helt blank. Det bliver mindre ubehageligt hvis man føler sig velforberedt.25/7 2014 20:04 Symbiot78 169560Hej Bryan..
tusind tak for svar.. det var sådan noget jeg jagtede..

nu kiggede jeg lige på min pension via nordea..

der står med fin skrift:

Betal afgiften på din kapitalpension nu og få 338 kr. i skatterabat

Foreløbig beregning af afgiften på din kapitalpension pr. 25.07.2014


Kapitalpension: 30.669 kr.
Gebyr: -750 kr.
Afgift: -11.152 kr.
Beløb efter afgift: 18.767 kr.

ja, der er ikke så meget i kassen..

Det jo'tte møj... men det er vel værd at tage med? går lidt ud fra at det vel ikke kan betale sig ikke at gøre det? eller hvordan?25/7 2014 21:04 Bryan 369561Rabatten ved at lægge om i 2014 er 2,7%.

Gebyret er 750/30.669*100 = 2,45%.

Forskellen er 0,25% svarende til ca 79 kr. Det bliver selvfølgelig til mere med renter hvis du har lang tid til pensionen, men det er nok Nordea der tjener mest på det. <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Der kan ikke indbetales mere på kapitalpensioner. Det betyder at hvis der fortsat indbetales til ordningen vil det fremover blive på en alderspension. Så der kan måske være en praktisk fordel ved at få det samlet på alderspensionen når du nu skriver "jeg har tit tænkt på om der er noget man kan gøre for at øge dens værdi fremadrettet". Hvis du måske på et senere tidspunkt vil investere selv eller flytte til privat ordning eller andet, kan det være praktisk at have det samlet.

Umiddelbart er der ikke den store gevinst i dit tilfælde, men jeg ville da tage en snak med Nordea og høre om der er noget specielt du skal være opmærksom på ved lige netop din ordning. Der er mange individuelle forskelle på arbejgsgiverordningerne, så jeg vil helst ikke anbefale noget her.25/7 2014 21:07 Symbiot78 169562Igen tak for godt svar.
Det er nok Willis jeg skal snakke med, da det er dem der er tilknyttet vores pensionsordning.
Jeg gad godt selv kunne bestemme placeringen, men ak...

Havde nok valgt nordnets nye fond..1/8 2014 16:48 vouskootia 169582Husk også at alderspension for rigtig mange ikke er attraktiv versus at spare op i frie midler:

http://www.appension.dk/AP-Update/2013/Derfor-anbefaler-AP-Pension-ikke-aldersopsparing

"Aldersopsparingen kan være en fordel for personer, der tjener under 320.000 kr. om året, og for enlige, som ikke betaler topskat."

Det er en pensionsordning der slår sig op på at man med den ikke bliver modregnet i sociale ydelser når man bliver pensioneret (selvom vi endnu ikke kender hvilke politikere der sidder ved roret til den tid - og som det er gået de nuværende ordninger - så kan man nok ikke stole på det).

Spar op i frie midler - og stem på et politisk parti der ikke vil råde over din opsparing/pension!

http://www.appension.dk/AP-Update/2014/AP-Pension-opfordrer-til-enklere-pensionsreglerTRÅDOVERSIGT