Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS opjusterer efter stærkt kvartal


69658 fcras 21/8 2014 09:18
Oversigt

DFDS opjusterer efter stærkt kvartal


Af Christina Jul Nielsen,Torsdag den 21. august 2014, 07:55

DFDS sejlede et stærkt kvartal hjem med en omsætningsvækst på 8 procent, og lavede et resultat før skat på 217 millioner kroner.

I andet kvartal øgede rederiet DFDS A/S deres omsætning med 8 procent, hvilket giver en opjustering, efter fremgang i både omsætning og indtjening.

Onsdag morgen kom halvårsregnsskabet for rederiet, som viste godt nyt. Efter andet kvartal øgede DFDS omsætningen med 8 procent svarende til 3.306 millioner kroner. Samtidig er resultatet før skat på 217 millioner kroner modsat 93 millioner i 2013. En stigning på 133 procent.

DFDS's fragt på Nordsøen og den Engelske Kanal fortsatte i andet kvartal. Samtidig var påsken en glædelig nyhed for rederiet, da det påvirkede alle dele af rutenetværket positivt. Baltic Sea er dog mærket af konflikten mellem Ukraine og Rusland.

»Kvartalets resultat var igen noget bedre end forventet, og juli, der er den første måned af vores højsæson i tredje kvartal, var også lidt bedre end forventet. Vi forudser fortsat moderat vækst for vores nordeuropæiske shipping- og logistikaktiviteter, mens visse ruter i vores baltiske netværk påvirkes negativt af konflikten mellem Rusland og Ukraine,« skriver topchef i rederiet, Niels Smedegaard til regnskabet.

Rederiet øger udlodningen med 200 millioner kroner gennem et nyt aktietilbagekøb, som forventes initieret i starten af september 2014. De opjusterer EBITDA-forventningen til 1,3-1,45 milliarder kroner for 2014, deres driftsresultat før afskrivning på driftsaktiviteterne og goodwill.

»For at styrke DFDS's resultatudvikling forfølger vi toplinjevækst gennem initiativer på kundesiden og opnåede en tilfredsstillende organisk vækst på 5 procent for vores logistikaktiviteter. På omkostningssiden arbejder vi med flere forbedrings- og effektiviseringsprojekter. Med afsæt i halvårsresultatet er vi nu mere sikre på vores resultatforventning og opjusterer derfor EBITDA-intervallet med 50 millioner til mellem 1,30 milliarder og 1,45 milliarder,« skriver Niels Smedegaard.

http://www.business.dk/transport/dfds-opjusterer-efter-staerkt-kvartal?ns_mchannel=Mailing&ns_source=red_nb&ns_linkname=13

http://www.dfdsgroup.com/

Webcast 21.08.2014 kl. 10:00
http://presenter.qbrick.com/?pguid=39bd8c79-ec4e-4016-83df-060f08aacbc8

DFDS.CO




22/8 2014 15:28 fcras 069663



DFDS satser på opkøb i 2015

Fredag 22. august 2014 kl: 12:35

Oven på det gode regnskab rederiet DFDS fremlagde i går med et overskud på 72 millioner for første halvår i 2014, har selskabet meldt ud, at man satser på store opkøb i 2015, fordi man forventer at en række konkurrenter vil få det svært med de nye miljøkrav. Det skriver Børsen.

DFDS satser på opkøb i 2015

"Med brændstofpriser, der pr. 1. januar vil ligge 45-50 pct. højere end i dag er der i allerhøjeste grad udsigt til en konsolideringsbølge i 2015. En række af de svagere rederier vil sandsynligvis komme i knibe og derfor holder vi lidt af opkøbskrudtet tilbage. Vi har afsat de nødvendige kræfter i ledelsen for at kunne udnytte situationen til at foretage et eller flere opkøb", siger Niels Smedegaard til Børsen.

DFDS har i flere år været på udkig efter opkøb af rentable forretninger for at øge omsætning og indtjening, men er hidtil blevet overbudt af blandt andet kapitalfonde. Det har ført til udvidelse af selskabets logistikforretning, men ikke flere færgeruter.

Når skibsfarten i Nordeuropa fra 1. januar bliver påbudt enten at sejle på dyr, svovlfattigt brændstof eller alternativt installere røgrensningsanlæg på skibene, for at formindske udledningen af skadelige stoffer, forudser DFDS, at en del færgerederier ikke kan få økonomien til at hænge sammen og bliver nødt til at sælge.

DFDS har allerede investeret i røgrensningsanlæg på de skibe, der sejler på ruter, der vil blive omfattet af de nye krav og vil derfor have en fordel frem for de konkurrenter, der ikke har haft råd eller vilje til at foretage de nødvendige investeringer i røgrensningsanlæg eller nye skibe.

Kilde: Børsen

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=23660



TRÅDOVERSIGT