Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvad mener I om Erik Damgaards robot og koncept?


69664 Helge Larsen/PI-redaktør 22/8 2014 14:28
Oversigt
22/8 2014 16:53 Henrik Munthe-Brun 169665Jeg var med til hans første præsentation af produktet, hvor jeg tror der var kommet mange for at se giraffen. Produktet var dengang kommet "beyond friends and family", som han meget humoristisk fortalte om.

Hvis man er til robot og copytrading, så er det klart en mulighed. Og måske et produkt der med tiden vil blive et af de mere seriøse indenfor dette område.

Der hvor jeg bare bliver lidt forundret, er hvorfor man bruger så meget tid på at opbygge sin egen tradingplatform istedet for en whitelabel løsning, hvor man så bygger sit robot og copytrading konceptet ovenpå.

Måske der er nogen som har en forklaring på dette?22/8 2014 18:19 JAFFASIMON 169666Jeg har lidt den samme fornemmelse som Henrik nævner omkring den præsentation, som jeg var til i Aarhus. Den type mennesker som var der slog mig hvertfald ikke som målgruppen.

Når det er sagt, så synes jeg at det virker som et spændende system, og jeg har da også selv oprettet en demo-konto for at lave en robot, der handler EURUSD.

Ideen med systematisk trading på den måde tiltaler mig meget - no feelings, just pure strategy.22/8 2014 19:52 Symbiot78 169667Det virker lidt.. sådan lidt.. hmm.. synes ikke det smager helt rigtigt..

Jeg har stor respekt for Lars P. men nok en hel del mindre for Erik.

Tror kaninen bliver flået før den kommer ud af hullet.

Konceptet.. ideen er sådan set fin.. så kan man som privat mini investor hægte sig på de store som en igle, og suge resultatet af deres viden til sig..

Men det er godt nok ikke noget jeg vil sætte mine penge i..23/8 2014 16:20 Hans-Henrik Nielsen 769669Jeg får ofte stillet spørgsmål om netop Erik Damgaards nye produkt"Straticator".

Og jeg vil godt komme med mine tanker om denne slags produkter, skønt ikke har førstehåndskendskab netop dette.

Det er jo ikke nogen ny tanke at lægge en række parametre ind i en "handelsrobot" og så lade denne trade automatisk på markedet.
Tanken er ligetil og det kan have den store fordel, at man ikke får alt for meget psykologi blandet ind i de enkelte handler.
Derudover kan man, hvis man ikke selv er en haj på området, trade andres modeller (såkaldt copytrading).
Dette er alt samme fint nok. Men der er en række ting, vi skal huske på i denne sammenhæng.

1. Finansmarkedet er temmelig effektivt

Når jeg skriver at finansmarkedet er temmelig effektivt, så betyder det, at man skal være skarp, fokuseret og med på noderne for at have en "edge" i forhold til de bedste på markedet.
Det betyder kort sagt, at hvis man har fundet en model, hvor man konsekvent kan lave 31% på to måneder som i artiklen uden at tage en stor risiko, så har man fundet de vises sten.
Man kan sagtens lave et program, der kan lave 31% om måneden, men der vil komme store udsving. Og lad os nu sige, at der lavet 31% de første to måneder, og man så taber 20% de næste to måneder. Ja så er det jo stadig +11% på to måneder, hvilket jo er fint. Ja, hvis du kom med fra starten. Men hvad nu hvis du startede efter 2. måned. Så er du nu nede med 20%.

2. Udvalgte statistikker

Dette punkt er ikke specifikt rettet mod straticator, men jeg har kendskab til mange af disse robotter fra hele verden. Og de kan godt vise mig en dokumenteret statistik, der viser, at de har handlet en bestemt strategi i 5 år med +20% om året. Flot!
Men hvad de ikke viser mig er, at de også har handlet 19 andre strategier, som alle har tabt mellem 50-100%.
Men i salgsmaterialet ser de +20% jo flot ud. Vi ved bare ikke om det er ren "cherry picking" af statistik.

3. Alle strategier virker nogen gange i nogle markeder

Jeg kan til hver en tid vise jer en strategi, der tjener 30% om året i bull-trend markeder. Dette kan jeg påvise ved at backteste de sidste 3o års data. Men hvordan ved jeg præcist når et bull-marked begynder og slutter.
Mange af de rigtigt gode trendfollowing strategier laver 15-25% om året. Men de har også drawdowns på 40-60% engang imellem, når man ramler ind i et marked hvor strategien ikke virker.
Og nogle af de klogeste hoveder i verden på dette område får millioner af dollars om året for at sidde i de største banker i verden og regne på, hvordan man løser præcist disse problemer.
Så man må spørge sig selv, om ham/hende man kopierer ved præcist, hvordan deres strategi passer til hvert enkelt marked, hvornår der skal skiftes strategi osv. osv.

4. Hvis det var nemt at tjene 20% om året, så var vi alle lige så rige som Warren Buffet!

Warren Buffet er udråbt som et investeringsgeni (jeg ved godt at han ikke er teknisk analytiker). Og han har lavet i omegnen af 15-20% om året 50 år i træk. Dette bliver udråbt som unikt og enestående. Så vi skal også engang imellem spørge os selv, om det kan passe, at vi for få kroner kan få lov at kopierer en strategi, der kan lave 5, 10 eller 20% om måneden.
Prøv at tage din lommeregner frem og regn på hvor hurtigt en million bliver til en milliard ved "blot" 10% om måneden.

5. Tør du blive i samme strategi for evigt?

I starten nævnte jeg at du undgik psykologien i hver enkel handel. Dette er også rigtigt. Men hvad nu hvis du starter med en strategi, der første måned taber 15%. Tør du så blive i den?
Måske er det bare et drawdown, men du vælger at stoppe og skifte til en ny strategi. Den nye strategi taber nu 15% den næste måned, hvor i mod den første strategi du fulgte tjener 20%.
Du har nu faktisk valgt en god strategi fra starten, men blev nervøs og skiftede til en ny tabsgivende strategi.
Så du er faktisk ikke helt ude over psykologien i gamet alligevel.

6. Er det en god ide at "slå hjernen fra" og lade andre bestemme?

Det kan jeg ikke give et godt svar på.
Jeg sætter en ære i at uddanne folk til selv at kunne tage uddannede og kalkulerede valg.
Hvis vi overlader alt til andre, så har vi svært ved at vide, hvornår vi skal stå af toget, idet vi ikke forstår mekanismerne bag investeringerne.
Personligt bruger jeg aldrig en teknik eller indikator uden at vide præcist, hvordan den fungerer og i hvilke typer markeder den stopper med at virke.


Konklusion:
Jeg kan ikke sige hverken godt eller skidt om Straticator eller andre lignende produkter (som der er en del af).
Men jeg plejer at følge et gammelt ordsprog, der hedder: "Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det ofte for godt til at være sandt".

Så lad være med at lade jer dupere af 31% på to måneder el.lign. Hvis jeg skal kopiere en andens metode, så vil jeg vide præcist hvordan den virker. Jeg vil se backtest statistik fra de sidste 20-25 år, så jeg ved præcist hvor slemt strategien bliver ramt i markeder ala 2000-2001, 2008, 2010, 2011 osv.
Lad jer aldrig slå til tåls med 1-2 år statistik. Som jeg plejer at sige "I et bullmarked er vi alle genier". Det er så nemt at manipulere med tal.

Så mit råd:
Tænk jer om, uddan jer, træn, forstå markedet, forstå jer selv.
Og virker Straticator stadig som et godt produkt, så prøv det.

Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772TRÅDOVERSIGT