Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lars Tvede kommenterer på dansk thorium-forskning


69729 Helge Larsen/PI-redaktør 6/9 2014 08:09
1
Oversigt

Lars Tvede på på facebook d. 5/9-2014.

"Liquid fluoride thorium reaktorer kan ikke eksplodere eller smelte ned, og de laver under en promille af den affaldsmængde (lidt afhængigt af, hvordan man beregner det), vi får fra traditionelle atomkraftværk, som desuden nedbrydes naturligt meget hurtigere. Kompleksiteten er desuden meget mindre end ved traditionelle atomkraftværker, da de arbejder med overtryk, og vi har brændstof nok til flere hundrede tusind års global energiforsyning. Når man gør alle faktorer op er det måske den mest miljøvenlige teknologi, vi kan anvende i dag, og det eneste, der kunne overgå det er kernefusion, hvis det kommer til at virke. Nedenfor en spændende lille artikel fra Jonna Vejrup Carlsen, som inviterede mig med til et besøg på Thor Energy i Norge, hvilket jeg desværre ikke havde tid til. men godt, at der er nogle (få), som slår på tromme for det. Hvorfor slår de nordiske lande sig ikke sammen om at lave en økonomisk og miljømæssig vurdering af Thoriums potentiale? Hvad hvis en lille, kompakt thorium reaktorer leverer lige så meget energi som 15.000 kæmpevindmøller med et gaskraftværk som backup? Hvad hvis det er lettere at makulere en udtjent thorium reaktor end 15.000 udtjente kæmpevindmøller?"

http://denkorteavis.dk/2014/danmark-sakker-bagud-i-den-nukleare-forskning/



6/9 2014 16:02 Helge Larsen/PI-redaktør 069730



Selskabet er desværre ikke børsnoteret:

http://www.thorenergy.no/



7/9 2014 17:12 Occam 069734



Der skal jo være nogle felter, som Danmark ikke er forrest i. Og der kan argumenteres for, at thorium reaktorer er et af dem.

Thorium reaktorer fremstår ikke som en produktmodnet teknologi. Wikipedia nævner en række problemer ved teknologien. Jeg kan ikke vurdere tyngden af disse. Men jeg kan se, at der ikke er ibrugtaget nye thorium reaktorer siden 1985. I dag er kun 4 thorium reaktorer i drift, heraf de 3 i Indien. Hvor mange mia vil det koste at produktmodne den teknologi? http://en.wikipedia.org/wiki/Thorium_fuel_cycle

Når Danmark har en principbeslutning om ikke at anvende kernekraft, hvorfor skal vi så opprioritere forskning i det?



8/9 2014 22:31 JesperSL 169736



Fordi kernekraft er det absolut eneste reelle alternativ vi har til at nedbringe menneskehedens miljøpåvirkninger. Hvis man nørder tallene vil man også se at risici ved atomkraft er vildt overdrevne. Disse tal og modstanderne imod atomkraft er i høj grad sponsoreret af olieindustrien. Der er vandvittigt store interresser i spil.

Det eneste problem akraft har er, at det desværre er pengegriske forretningsmænd og store konglomerater der ejer dem. Hvorved at det er de billigste (og dårligste) reaktor designs der bliver bygget!

Gør jer selv og jeres familie den tjeneste at tage et kritisk blik på akraft igen - og vælg derefter side.



8/9 2014 23:02 Occam 069737



A-kraft har et forretningsmæssigt problem i Danmark. Og problemet er ikke teknik, det er image! Flertallet af befolkningen vil simpelthen ikke have det stads.

Se bare, hvordan man ikke kan slippe af med affaldet fra Risø.



28/3 2015 09:50 Helge Larsen/PI-redaktør 072012



"..World's first Thorium based nuclear reactor is ready.

India Today Online brings you the first look of design and prototype of the Advanced Heavy Water Reactor, also termed as AHWR.

It is the latest Indian design for a next-generation nuclear reactor that will burn thorium as its fuel ore.

The design is being developed at Bhabha Atomic Research Centre (BARC), in Mumbai, India and aims to meet the objectives of using thorium fuel cycles for commercial power generation.

The AHWR is a vertical pressure tube type reactor cooled by boiling light water under natural circulation. The unique feature of this design is a large tank of water on top of the primary containment of vessel, called the gravity-driven water pool (GDWP). This reservoir is designed to perform several passive safety functions.

Dr R K Sinha, chairman, Atomic Energy Commission, in an exclusive interview to India Today Online said, "This reactor could function without an operator for 120 days".

http://defence.pk/threads/india-designs-worlds-first-thorium-based-nuclear-reactor.300229/



TRÅDOVERSIGT