Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

GT Advanced Technology


69863 Hans-Henrik Nielsen 6/10 2014 20:35
Oversigt

Jeg er flere gange blevet spurgt om, hvad jeg mente om GT Advanced Technology (GTAT). Den har været meget omtalt i forbindelse med Iphone 6, og nu har Apple så valgt en anden leverandør, hvilket ikke har været specielt godt for aktien.

Rent fundamentalt har aktien været i rigtig dårlig stand, og teknisk har den kørt i en lang sideværts (og meget bred) kanal mellem 13,5 og 19,5.

Som I kan se i grafikken har volume-indikatoren været faldende længe, hvilket indikerer at der er mere gang i omsætningen ved fald end ved stigning, hvilket igen betragtes som en "leading indicator".

D. 10/9 brød kursen ned gennem 200 dages EMA (salgssignal 1). D. 15/9 brød den ned gennem kanalbunden (salgssignal 2). Disse to signaler blev understøttet af faldende volume (salgssignal 3). Omkring d. 24/9 ser vi DmiStoch topper, men hvor prisen slet ikke får fart opad (salgssignal 4).

Hvis aktien havde været en del af min portefølje, så har der været rigeligt af tegn på, at aktien skulle sælges. Kunne man have forudset den udvikling, der kom i dag? Næppe. Ikke ud fra den Tekniske Analyse. Men der var mange tegn på, at investorerne var på vej ud af aktien.

Grunden til jeg skriver dette er ikke for at sidde og virke helt vildt bagklog. Det er primært for at give et eksempel på, hvad du skal passe på, når du overvejer at købe på et fald (buy on the dips). Så når du sidder og overvejer at købe fordi "nu er aktien blevet for billig", så overvej volume, støtte/modstand, oscilator (RSI, stoch eller lign.) osv.

Jeg håber ikke nogen af jer har haft aktien i porteføljen de seneste dage. For det har været dyrt. Firmaet kører dog stadig, og kører under en "chapter 11 bankruptcy", så der er stadig muligheder i firmaet for at blive rekonstrueret. Sad jeg med aktien lige nu, så ville jeg beholde den, da den er faldet 90-95%. Men jeg ville ikke gå ind og købe nu, da der er høj sandsynlighed for, at den ikke kommer tilbage.

Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/16540038..

GTAT
7/10 2014 13:45 Aspekulant 2698755-10% er trods alt bedre end 0, og det ser ud til at gå den vej. Jeg ville personligt sælge hvis jeg havde gtat aktier.

Et lille c/p fra Matt Margolis:
"It is evident now that GTAT did not meet the required metrics to receive the final prepayment from Apple. In addition, GTAT burned through $248m of cash during the past two months leaving it with just $85m of cash as of September 29th."9/10 2014 14:16 Aspekulant 069891Det første konkurs retsmøde er sat til kl 16 dansk tid i dag, og jeg gætter på der bliver lukket for handel. Hvis man spekulerer i de store sving, kunne det måske være en god ide at være ude inden da.

Matt Margolis har lavet et nyt SA skriv om hvad man kan forvente/håbe: (En del vrede kommentarer som bebrejder ham for deres store tab)
http://seekingalpha.com/article/2548935-gt-advanced-t..

Jeg har fulgt GTAT og en af deres underleverandører TechPrecision længe, og er glad for det kun blev ved overvejelserne.TRÅDOVERSIGT