Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

17.10.2014 Public listing of Entra ASA at Oslo Børs


69935 fcras 17/10 2014 10:27
0
Oversigt

Entra is one of Norway's leading real estate companies. The property portfolio consists mainly of office properties and is centralised around the four largest cities in Norway. Entra has a solid customer portfolio with a high proportion of public tenants. The company is a professional owner, developer and manager of property in Norway. The company's strategy is focused on delivering profitable growth, high customer satisfaction and environmental leadership.

TICKER: ENTRA

ENTRA Website:
http://entra.no/

ENTRA Oslo Børs:
http://www.oslobors.no/ob_eng/markedsaktivitet/stockO..17/10 2014 10:42 fcras 069937John Fredriksen hamstrer 18.350.000 Entra aksjer• Publisert: Oct 17, 2014 8:53 AM
• Sist oppdatert: Oct 17, 2014 8:57 AM
http://www.hegnar.no/bors/artikkel522277.ece


John Fredriksens Geveran Trading Co. Ltd. har sikret seg Entra-aksjer for milliardbeløp.

John Fredriksens Geveran Trading Co. Ltd. har sikret seg 18.350.000 aksjer i Entra ASA i forbindelse med børsnoteringen av selskapet fredag. Det tilsvarer 9,99 prosent av selskapet.

Med en IPO-kurs på 65 kroner legger Fredriksen 1,2 milliarder kroner på bordet.

----------------

Torsdag ble det kjent at Geveran Trading har kjøpt ytterligere 11.337.235 aksjer i Norwegian Property (NPRO)

Eierandelen her er på 30,3 prosent.

NPRO Website:
http://www.norwegianproperty.no/

NPRO Oslo Børs:
http://www.oslobors.no/ob_eng/markedsaktivitet/stockO..18/10 2014 10:33 fcras 069942Analytiker overrasket over Fredriksens aksjekjøp


• Publisert: Oct 17, 2014 3:04 PM
• Sist oppdatert: Oct 17, 2014 3:13 PM


Analytiker Truls Engene i Enskilda mener dette støtter opp om Fredriksens eiendomsstrategi.

Da Entra gikk på børs fredag var investor John Fredriksen en av dem som gikk tungt inn i selskapet.

Rett over børsåpning ble det klart at Geveran Trading, Fredriksens investeringsselskap) hadde sikret seg 18.350.000 aksjer i Entra som tilsvarer en eierandel på 9,99 prosent i børdebutanten.

Fredriksen har også kjøpt seg kraftig opp i eiendomsselskapet og bransjekameraten NPRO, og sitter på 30,3 prosent av den totale aksjebeholdningen.

Mulig fusjon?

Det får mange til å spekulere i om det kan gå mot fusjon mellom de to selskapene, men analytiker i Enskilda, Truls Engene, sier til Hegnar.no at han ikke tror det vil skje med det første.

- En fusjon mellom Entra og NPRO har det vært spekulert mye i tidligere. Vi skal ikke utelukke at det kan skje på sikt, men nå Entra på børs og man har fullt fokus på det, så får vi se hvordan det utvikler seg fremover, sier analytiker Truls Engene i Enskilda til Hegnar.no.

Han tror ikke en mulig fusjon står øverst på agendaen nå, men sier at det er ikke utenkelig at det kan skje noe på sikt.

- Ønsker å investere i norsk eiendom

- Det er interessant å se er at Fredriksen tar over 20 prosent av hele plasseringen i Entra og eier nå nær 10 prosent av selskapet. Det bekrefter tidligere uttalelser om at de ønsker å investere i norske eiendom, kommenterer Engene.

Han peker på at Fredriksen-systemet har solgt seg ned i andre selskaper, og ser ikke bort fra at dette kan dreie seg om porteføljediversifisering.

Overraskende

- Det var ikke direkte overraskende at han gikk inn i NPRO på det tidspunktet han gjorde, da aksjekursen reflekterte en til dels høy rabatt mot underliggende verdier (verdijustert egenkapital), sånn sett gikk han inn på et gunstig tidspunkt, sier Engene og fortsetter;

- Det var kanskje mer overraskende at han har blitt så stor i NPRO såpass raskt, og nå tar en stor del av plasseringen i Entra.

Administrerende direktør i Entra, Klaus-Anders Nysteen var gjest i HegnarTV fredag.

Se intervjuet her:
http://www.hegnar.no/webtv/?mid=7C114D70TRÅDOVERSIGT