Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvilken fusion - spillet kører den rigtige vej


70127 Darvin 6/11 2014 10:14
Oversigt

Fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske falder grundet de respektive ledelser og bestyrelsers utrolige klodsethed og udygtighed. Klamphuggere må man sige. De må stå til kollektive fyringer. At de gennem pressen forsøger at spille smarte gør det kun værre. De spiller det eneste elendige kort de har - nemlig et forsøg på at udstille Spar Nord som en slem dreng og prøver at puste lidt til ilden m.h.t. evt. opbygning af badwill ift Spa Nord.

Spar Nord - hold fast og tag det højeste stik hjem i kan. Alt andet vil være tåbeligt.

----

Det går nu nøjagtig som jeg skrev om for 3-4 uger siden og aktiemæssigt var der udsigt til stigning i både Nsb Bank og Spar Nord. Det er også sket men stigningerne er formentlig ikke tilendebragt.

Der var blot ikke rigtig nogen her på sitet der interesserede sig for det.

Der kunne kun blive en udgang og det er at Nsb Bank fusionerer med en anden end Nordjyske. Spar Nord kan og skal ikke være så dumme at tage et tab (eller gå glip af en gevinst) på at lade dem fusionere til favørpris. Det er logikken.

Nørresundby Bank har totalt blottet sig og ligger på savannen som et let bytte for en byder.

Spar Nord skal have en langt højere pris end dagens kurs får at lade sig købe ud, så de står til at vinde på det uanset hvad - og det er mindst 30-40 pct oveni dagens kurs for deres aktiepost. Dette er vel at mærke kun såfremt den planlagte fusion køber dem ud.
Enten får de en således en gevinst eller også kan de få Nørresundby bank (billigt fordi de allerede ejer 55 pct) og kan høste meget store synenergier.

Der er dog også den mulighed at der bliver budkamp, hvor specielt Sydbank eller Jyske kunne være interesseret. Især den første. Iden situation skal de dog langt højere op i budsum før de kan slå Spar Nord. Jeg vil mene de som minimum skal op i kurs 375 før Spar Nord vil begynde at give sig. Dette vil naturligvis være ærgerligt for Spar Nord - men dog give cool cash og gevinst på kursen.

Altså står både Spar Nord og Nsb Bank aktien fortsat til en potentiel stigning. Det er nærmest en vinder situation uanset hvad som aktionær.



TRÅDOVERSIGT