Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DNO Q3/2014 Report / Broadcast 10:00 CET


70205 fcras 13/11 2014 10:50
Oversigt

13.11.2014
Broadcast 10:00 CET
https://www.dno.no/13/11 2014 19:51 runski 170210Det er nu blevet konfirmeret at DNO eksportere olie. Deres lokalsalg er faldet pga de har solgt mere til eksport. Indtjeningen fra eksporten er endnu ikke at finde i deres regnskab. Det sammen med ISIS krisen har gjort de har haft en mindre omsætning end tidligere.

Det er konfirmeret at KRG har penge på vej til olieselskaberne i Kurdistan, og at der vil komme faste indbetalinger hver måned og senest hvert kvartal. Som Mossani svarerede da han blev spurgt hvordan han opfattede meddelelsen fra KRG omkring pengeoverførelserne.

Tawke vil skale op til 200.000 fat/dag i start 2015, som Mossani sagde, så vil opskaleringen ske ret eksplosivt. De kan næsten selv bestemme tempoet, som han sagde så sidder DNO med den ene fod på bremsen og den anden på speederen og forsøger at styre igennem de forskellige udfordringer der er i øjeblikket i Kurdistan.

DNO bekræfter at de er meget lidt berørt at den faldende oliepris, fordi de sælger stort set til faste priser på lokalmarkedet, e pris der er væsentligt under normalprisen. Ved eksport har de tæt på dobbelt pris af hvad de er vant til at sælge til lokalmarkedet, derfor derfor vil et eksportsalg på bare 80 dollar/fat være en væsentlig forbedring af indtjeningen i DNO.

Der er rigtig mange ting der ser ud til at lykkeds inden for ganske kort tid. Det er trodsalt nyheder der er ventet på i årtier.

At den falder idag skyldes nok en skuffelse over at der ikke kom store nyheder iforbindelse med at regnskaber for alle olieselskaber i regionen havde fået pålagt at aflægge regnskab på samme tid. Nyheden viser sig nok var den der slap ud i fredags om at KRG har planer om at sende penge til olieselskaberne både for ny eksport og for den tidligere eksport der endnu ikke er betalt.

At aktien handles omkring de 17-18 kr syntes jeg er lidt af en gåde, ser den ihvertfald som en rigtig god langsigtet investering. Når der først kommer rigtig gang i eksporten og der er faste betalinger, så tror jeg nemt den går i 30 kr.

sent from iPhone13/11 2014 21:00 Helge Larsen/PI-redaktør 070212Aktiekursen falder vel pga den uventede store afskrivning og faldet i olieprisen.13/11 2014 21:58 runski 170213DNO er jo netop ikke særlig påvirket af olieprisen. De har jo hidtil solgt til lokalmarkedet i Kurdistan, hvor de har solgt, hvor de har solgt olie relativt billigt, cirka til halvpris. Men det er en pris der ligger fast, og som ikke bliver påvirket af at olieprisen falder. Så vidt jeg lige husker sælger de olien til 30-35 dollar lokalt.

At de så er begyndt at eksportere er jo relativt nyt. Og kan de bare få 70 dollar for olien så bliver deres indtjening væsentligt forbedret. Derfor er olieprisen ikke så afgørende for DNO.

At nedskrivningen resulterer i, at de får et negativt resultat, er især påvirket af, at de har eksporteret mere. Det mere de har eksportere har de solgt mindre på lokalmarkedt. Dermed fået en lavere omsætning.

Hvad de har eksporteret i perioden er endnu ikke medtaget i regnskabet, da de først bogfører ved betaling. Den betaling der er på en del af på vej her i november og, i en eller anden form fast fremover.13/11 2014 22:44 runski 170214Hvis rygtet holder vand, så bliver det en spændende tid fremover. lad os nu se det først, men det er sidste sten i skoen.

http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/iraqi..13/11 2014 22:46 runski 170215Her fra Rudaw. Lader til at rygtet/nyheden spreder sig.
http://rudaw.net/english13/11 2014 22:57 Helge Larsen/PI-redaktør 170216Jeg tror ikke, at ret mange af investorene der solgte ud i dag er bevidste om, at DNO reelt ikke indtjeningsmæssigt rammes ved et fald i den generelle oliepris. Der sælges jo også ud i andre olie/gasrelaterede aktier, hvor fald i olieprisen reelt ikke betyder noget for selskabets økonomiske resultater. Det ser vi f.eks. med Hexagon. Folk vil bare væk fra sektoren.TRÅDOVERSIGT