Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas og Novozymes ned ?


70334 TAer 29/11 2014 22:38
Oversigt

Jeg er ny her, jeg ved ikke om der er nogle TA-kyndige jeg kan spare med.

Men jeg ligger ud med Vestas

4 dages gns har krydset 9 dages gns nedad, ADX peger nedad, DMI- tæt på crossover, MACD næsten lavet crossover også nedad

Novozymes

DMI- har lavet en crossover, MACD og ADX peger nedad, 4 dages gns har krydset 9 dages gns nedad

En nedtrend lurer iflg signalerne på den korte bane vil jeg mene, hvad siger I ?



30/11 2014 15:56 Solzjenitsyn 170339



Næsten alle indeks og aktier ligger jo i toppen af trendkanaler, så pilen peger ned. Fundamentalt er det en katastrofe for Vestas hvis olien bliver liggende så lavt. Ligeså for Novos bioethanolenzymer - Olien er 35 % billigere en for bare et par mdr. siden. Det vil slå benene væk under mange projekter såvel bioethanol som vind.



30/11 2014 16:34 TAer 070340



Øeh nu taler jeg om hvilke aktier der går ned lige nu, ikke at der kan ligge en nedtrend generelt i markedet i horisonten. Rent tamæssigt på den korte bane peger pilen på slet ingen måde ned af for alle aktier,men jeg mener den gør for netop de to aktier på kort sigt, jeg investerer kun kortsigtet



4/12 2014 15:47 mccarthy 070365



Hej Solzjenitsyn.
Jeg er, formodentlig som alle, umiddelbart enig i at lavere oliepris vil trykke Vestas. Men som vanlig prøver jeg at tænke modsat eller spørge mig selv; passer det nu. Lavere olie = lavere omkostninger til fabrikation af tårne og naceller og dermed en bedre profit på allerede indgåede Vestas kontrakter. Årsagen til den midlertidige billige olie kan jo skyldes at flere processer bliver omlagt fra fuel til anden energi og at denne tendens vil fortsætte. Det er flere gange blevet nævnt at olie og dets derivater ikke nødvendigvis er i skarp konkurrence med vindenergi. F.x. er fly brændstof jo et marked hvor olie taber p.t. uden at det begunstiger vindenergi. Olien skal nok stige igen, men på den lange bane skal der findes alternativer til olie og vind bliver en af de mange former for produktion af energi som kommer til at bidrage. Dette er jo et Aktie forum: jeg har været i Vestas i mange år og vedbliver med det, men det er af følelsesmæssige årsager og sandelig ikke for at få profit.



4/12 2014 16:52 mccarthy 070368



Fandt denne artikel som selvfølgelig er bias'ed
http://www.evwind.es/2014/12/04/keeping-score-why-is-a-three-week-ptc-extension-worthless/49246
Og bør selvfølgelig gentage mine gamle argumenter at Texas ikke kunne eksistere i de voldsomme varmemåneder de sidste år hvis ikke staten havde investeret i alternativ energi. Texas har aldrig haft MeltDown på et Atomkraftværk. Senest har vi jo haft et i Japan, Sverige, Belgien, Ukraine og så alle de steder der ikke oplyser.



5/12 2014 18:03 mccarthy 070384



Hej igen Solzjenitsyn.
Det går p.t. den anden vej m.h.t de aktier du nævnte. Jeg skal ikke råde andre, men jeg er gået i positioner som jeg holder frem til jul. Så tror jeg at det er tid til at søge kontant og derefter afvente. Har meget kig på den katastrofe som svenskerne udstiller p.t. og dykker aktierne og valutaen falder så er det en win-win.



1/12 2014 10:37 Henrik Munthe-Brun 170346



Måske der er nogle signaler, som indikere at Vestas skal ned. Måske får du ret. Men jeg tror det er en rigtig dårlig ide at gå short i Vestas. Vestas er på vej fremad, og der kan hurtigt komme gode nyheder som vil få kursen til at gå op. Ligeledes så følger Vestas konjunkturerne, og selvom vi måske skal have lidt pause i optrenden, så vil Vestas historisk set have stærk fremgang i perioder med konjunktur opgang.

Ligeledes er både Novozymes og Vestas selskaber jeg vil betegne som stærke selskaber og som måske ikke lige er helt velegnede til at shorte.

Dette var mine kommentarer, ikke så mange TA betragtninger fra mig, men håber du kan bruge det til noget.



1/12 2014 18:00 TAer 170352



Tak for svar. De 2 bear-certifikater med 2xgearing jeg har på de aktier gav et fint afkast i dag, hvor begge aktier røg ned som forudsagt, men jeg er opmærksom på, at de skal sælges hvis det vender og på langt sigt er det sikkert gode papirer. Men når man er rimelig meget kortsigtet i markedet betyder FA'en ikke så meget.



1/12 2014 21:34 TAer 170354



Vestas har givet en hammer i candlestick i dag, kan være en indikation af at bunden er nået



TRÅDOVERSIGT