Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Årets første olieanalyse


70758 AndersEgsvang 2/1 2015 23:57
Oversigt

Så blev det 2015. Aktiemarkedet er åbent igen, og det kræver en ny analyse.

Efter markedet i går d. 1. holdt lukket, åbnede det igen i dag, med lidt blandede bolsjer. Vi startede med at falde lidt i pris, hvorefter køberne tog lidt over, hvor efter sælgerne igen fandt værdi. Det er ikke så overraskende at markedet her sidst på 2014 og først på 2015, bevæger sig lidt uden nogen retning. Ingen trendchannels passer, og ingen horisontale ranges passer på markedet. Dette kan godt skabe lidt tvetydighed, da mange forskellige tradere, vil handle alle mulige forskellige ting. Markedet er altid nemmest at gennemsnue, når alt går lige efter bogen. Når det hele bliver lidt choppy, skal man være mere konservativ, og holde sig på sidelinjen til man ser en retning. Dermed ikke sagt at jeg tror markedet er ved at skifte retning, det tror jeg bestemt ikke. Vi skal først teste $51.25, før vi kan begynde at se på longs, efter min mening. Skulle vi derimod komme ned og teste $51.25 de næste dage, vil det stadig ikke betyde longs, bare lige for at gøre det endnu mere indviklet. ☺

Lad mig forklare det lidt nærmere:

$51.25 er et udmålt Fibonacci nivaeu, som er meget vigtigt efter en trekantsformation er brudt. 99% af gangene bliver 50% ext. Altid testet efter en brudt trekant. $51.25 er dette niveau, og en reversal i markedet før det, vil jeg se meget skeptisk på. Får vi en reversal før $51.25 er testet, så skal vi over $55.34 før jeg vil ændre min indsigt i markedet fra short til mulig long.

Analyse:

Ser vi langsigtet på markedet (64NT Renko chart), så er der én stor grund til at markedet lige nu har svært ved at falde yderligere. Den stiplede gule linje i midten af vores channel, fungerer lige nu som support. I store channels, er der tit en midterlinje, som skiftevis fungerer som support/modstand. Lige nu da prisen er over linjen, fungerer den som support. Lige så snart vi bryder under, får markedet meget nemmere ved at falde, da de aggressive købere nu er væk igen. Men lige nu, vil der være folk der køber denne linje hver gang vi rammer den. Det betyder ikke at shorte markedet er ude af billedet. Det betyder bare at man skal være opmærksom på denne linje, og at shorts godt kan gå lidt langsommere inden denne linje er brudt.

Skal vi så tage et nærmere kig på, hvor de næste vigtige punkter befinder sig, skal vi have fat i vores 60m chart. Det er klart mit favorit anchor chart, da det viser tingene meget tydeligere end andre tidsrammer. Samtidig med dette handler mange hedge funde, og langsigtede investorer ud fra et 60m chart og da det altid er bedst som privat investor at være på de store drenges side, er 60m chart et perfekt chart at kigge på.

Vores 60m chart, viser at vi lige nu bevæger os i en mulig megafon. Megafoner er yderst vigtige. De fungerer ligesom trekanter, her bliver området bare større og større, for hver gang vi kommer længere hen. Det vi skal holde øje med her, er at langsigtet er markedet bearish, dvs. at sælge toppen af megafonen, er det absolut bedste bud lige nu. Den absolut allerbedste mulig lige nu som sælger, er derfor at shorte $55.34. Dette område har tidligere været et stærkt forsvaret område af købere, hvilket vil sige det var support. Som de fleste ved, så bliver brudt support til modstand, og det er nøjagtigt hvad vi kan forvente nu. Samtidig er $55.34 bunden af en supply zone, og vil muligvis også være toppen af megafonen. Kan disse 3 ting kombineres, så er det en gylden mulighed at shorte.

Megafon mønstre er sjældne i markedet. Det er ikke noget vi ser hver dag, derfor er de super vigtige når de dukker op. Men samtidig skal vi også holde os åbne over for andre bud. Skulle megafonen vise sig at fejle, midt i det hele, så vil jeg stadig shorte markedet. Jeg har derfor 2 salgsbokse, som jeg ser som andre muligheder. De ligger på henholdsvis $54.46-$54.77 og $53.35-$53.94. Sidst nævnte er den mest aggressive af de muligheder vi har. Det er et punkt der allerede er blevet testet, hvor sælgerne tog fat første gang. En test igen er derfor ikke det bedste scenarie. Fib områder er klart bedst første gang der er reaktion. Jo flere gange de bliver testet jo dårligere. Første gang vil mange sælgere være klar, anden gang er nogle af dem væk pga. at de tog den første gang, tredje gang endnu mindre tilstede osv. Jo flere gange vi tester den samme salgsboks inden der bliver taget fat, jo mindre sandsynligt er det altså, at den vil være vigtig.

Vores absolut bedste mulighed er derfor lige nu at vente på en test af $55.34 og shorte der. Dog skal vi være åbne for de andre muligheder også.

Profit/reversal-områder ligger på $52.40, $52.00(megafonbund), $51.25 og $50.00.

Så selvom vi i dag har set en del købere deltage i markedet, så er jeg altså stadig short. Der er stadig massere af sælgere til stede. Samtidig er det ikke overraskende at der er mange der køber oliepositioner på årets første handelsdag. Oliepriserne er faldet over 50% på 6 måneder, så et køb virker jo ikke helt dumt på årets første handelsdag, for en mindre erfaren investor. Lige nu er der bare mange der køber fordi prisen er lav. Der er ikke mange andre gode grunde til at købe. Og det er en af de største grunde til at jeg stadig er short i markedet. Alt TA viser short, de store drenge er short og trenden er bearish. Derfor vil de købere der er tilstede, få det meget svært, da de baserer deres handler på mavefornemmelser.

Handel hvad du ser, og ikke hvad du tror. Jeg følger derfor hvad mine charts viser mig og ikke hvad jeg har af mavefornemmelser. Markedet er ligeglad med min mavefornemmelse.

Godt Nytår!

- Anders

Olie, Prosafe, Statoil, CRUD.L

Olie, Prosafe, Statoil, CRUD.L




3/1 2015 12:58 Clydesdale 170760



Olieaktierne begynder at være uening med dig.

Jeg er i hvert fald.

Udvindingsprisen på olie i shale, og oilshale områderne i canada og usa er omkring 40 dollars og så er transportomkostningerne næsten på 20 dollars.

Held og lykke.



3/1 2015 17:30 AndersEgsvang 070762



Det er ikke første gang folk er uenige med min analyse Clydesdale. Og det skal man have lov til at være. For hver køber skal der være en sælger, så vi lever af at være uenige.

Jeg ved godt at olieaktierne er uenige lige nu. Det overrasker mig ikke det store når man tænker på at det er først på et nyt år, og folk skal placere sig i nye positioner.

Jeg holder mig derfor til hvad mine charts fortæller mig, og lader være med at gætte mig til hvad der vil ske. Jeg kan ikke forudsige fremtiden. Men jeg kan reagere og forberede mig på den.

Held og lykke i det nye år.

- Anders



4/1 2015 01:28 Cervinia14 070766



Hej Anders
Jeg er meget fascineret over den detaljegrad, hvormed du laver din analyser. Jeg har her omkring jul siddet med spænding og læst dine opdateringer på udviklingen af olieprisen. Hvis jeg havde fulgt dine anbefalinger til punkt og prikke og en lille sikkerheds margen ville det også havde været ganske profitabelt. Det skal siges at jeg er en novice inden for feltet TA, men det er flot at du bruger den energi på at oplyse os andre omkring din teknik og hvad der kan uddrages af strategi udfra din analyse her på dette fora.

Jeg er lidt nysgerrig på hvilke værktøj du bruger eller vil anbefale til at lave egne analyser navnligt, hvis jeg ikke skal bruge dage på at sidde og Nørde den bare for at bruge softwaret?

Som de fleste andre her inde sidder jeg også med en del kontanter hvor jeg venter på det rigtige tidspunkt til at hoppe ind i olie aktier inden det igen går op, særligt Statoil og tilhørende gearede produkter, og naturligvis alle de andre som Clydesdale og andre har forslået. Dine analyser hjælper mig til at slå koldt vand i blodet meget velargumenteret!! Meget stor ros.

Jeg har dog set lidt på f.eks. Statoil og prosafe tilbage i 2008 og det virkede som om de kurs stabiliserede sig omkring et par md før det igen gik op for olieprisen+-, men nogenlunde i forhold til de forudgående store procentvise fald.
Sidste spørgsmål vedrørende olie. Hvilke produkter handler du og her mener jeg nok kun de mest simple af dem, som man nemt kan handel via danske bank og nordnet, dog også med en lille gearing?

Mvh Frank



4/1 2015 03:45 AndersEgsvang 070767



Hej Frank
Tak for de fine ord. Det er en fornøjelse, med den gode feedback.

Omkring TA, så er det en jungle. Der er så mange forskellige værktøjer og platforme man kan vælge. Jeg bruger selv en platform kaldt Ninjatrader, hvor jeg har tilkøbt flere forskellige pakker af indikatorer til at gøre mit arbejde meget nemmere. Jeg er så privilgeret at være en del af Schooloftrade, som gør et kæmpe arbejde i at udvikle TA produkter. Som de vigtigste TA indikatorer vil jeg nok nævne, Fibonacci retracements, Fibonacci extensions, Trendlinjer og trendchannels. De følger alle med diverse platforme som standard. Dog med enkelte undtagelser. Mangler du nogle af dem på din platform, kan de muligvis laves med lidt snyd. Derudover bruger jeg også en indikator kaldt Supply/demand zoner som viser udbud og efterspørgsel i markedet. Det svære ved alle disse indikatorer er at benytte dem korrekt. Ellers forvirrer de mere end de gavner.

Jeg handler selv olie via futures, dvs. at jeg handler direkte på oliemarkedet, dog med gearing. futures er gearet rimelig meget, så der skal man være lidt forsigtig som nybegynder. Det produkt jeg handler på er gearet så +$0.01 giver $10 profit pr. kontrakt. Du kan dog handle olie på andre måder med fx. CFD'er eller andre tilsvarende produkter.

Jeg tror der er godt potentiale i de store oliefirmaer ved den lave oliepris. Dog tror jeg ikke bunden er der helt endnu. Jeg venter derfor selv med at investere noget i disse firmaer før jeg ser en reversal i markedet. Priserne kan stabilisere sig på bunden i et stykke tid, eller de kan stige hurtigt. Så derfor venter jeg med at se, hvad markedet vil, før jeg investerer.

- Anders



4/1 2015 11:59 Clydesdale 070768



Kan ikke svare på dit indlæg.

Jeg tænker som en virksomhedsejer og derfor er min filosofi 180 grader forskellig fra din.

Held og lykke.

Skal nok komme med resultat om 6-12-24 måneder.

/Jan



4/1 2015 12:57 AndersEgsvang 070772



Jep vi har 2 vidt forskellige handelsmetoder, så det er klart vi har forskellige betragtninger. Jeg tænker som en daytrader. <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Vi må lave status om et års tid.

- Anders



4/1 2015 18:16 Clydesdale 070782



og du mener man ikke kan lave Daytrading fordi man tænker som en virksomhedsejer.

Det er ikke rigtigt.



4/1 2015 18:47 AndersEgsvang 070784



Det har jeg ikke sagt noget om. Jeg siger kun at der er mange forskellige måder at se markedet på, og jeg tvivler på at vi ser markedet på den samme måde.



4/1 2015 12:46 TAer 070771



Jeg synes det er meget interessant at læse dine betragtninger, bruger du samme tekniske indicatorer uanset om du analyserer råvarer, markedsindeks, aktier ?



4/1 2015 12:59 AndersEgsvang 370773



Udgangspunktet er sådan set altid det samme ja. Det er ikke tit jeg analysere konkrete aktier, men derimod kun indeks og råvarer. Men min analyse metode virker på alle markeder.

- Anders



TRÅDOVERSIGT