Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hjælp til første skridt for min portefølje


70803 Fri Buffett 6/1 2015 18:06
0
Oversigt

Hej ProInvestors

Jeg har længe gået med tanken om at investerer min mindre formue (50-100 af de længste er det område jeg vader i PT) og efter at have læst en del artikler om det grundlæggende, såsom at fastholde en strategi og hvordan jeg griber det an, har jeg fået selvtilliden til at springe ud i det. Da jeg er 20 år ung så har jeg fået det indtryk af at jeg har chancen for at gå stort da jeg ikke står og skal bruge min opsparing nødvendigvis (kan overleve uden)
Jeg er villig til at tage chancer men tænker det bliver når min portefølje har dannet en solidt grundlag.

Jeg har tænkt mig at bygge en portefølje delt på 60% aktier og 40% Obligationer. Jeg vil så sprede mine aktiver i forskellige brancher/sektorer, som anbefalet næsten over alt. Jeg tænker at grundstenen i min portefølje vil være at gå langt/holde aktien i længere tid (tænker umiddelbart 3-5 år, men er væksten der og sikkerheden bag så kunne jeg godt overveje at holde en bestemt aktier i lad os sige 15 år, HVIS det altså er den rigtige gevinstgivende Aktie.

Til start vil jeg basere køb på FA, anbefalinger og villighed da jeg er ny i gamet og først skal udvide mit kendskab til TA før jeg tør satse langt ELLER kort ud fra TA.

Mine spørgesmål til jer er så følgende:
Er det nødvændigt at kontakte min bank før jeg starter? (Har tænkt mig at bruge Nordnets platform - da den virker meget begynder venlig) Vilke fordele ulemper er der ved at kontakte banken? (Skal siges jeg godt ved at en bank er en virksomhed og de til tider kan værer ret kryptiske i forhold til deres gevinst og deres anbefalinger. Derfor har jeg også tænkt mig at danne mine egne indtryk før jeg handler.

Er det nødvændigt at have Obligationer i sin portefølje? Har lidt svært ved at gennemskue hvad forskellen på en 7% realkreditsobligation og så en stabil Aktie der måske forventes at give 7% i årligt afkast. Er det udelukkende sikkerheden bag Obligationer? Er en 7% Yield obligation 100% sikker? Hvad kan gå galt i obligationhandel, hvad skal jeg værer opmærksom på?

Hvordan vil i anbefale at jeg opbygger min portefølje? Nu tænker jeg udelukkende om jeg skal købe alle de aktiver jeg ønsker ind på samme tid eller om jeg bør starte med at købe op i en Aktie ad gangen? Hvordan har i gjort fra start? Hvad virker/ikke?

Hvordan ser i Apple aktien med henblik på at holde i 3-5år+?
Hvor vigtig/effektiv ser i et børsen abonnemt? (Skal jeg afmelde eller beholde?)

Alle råd OG KRITIK er velkommen, bestemt til hvordan jeg skal forholde mig til at opbygge min første portefølje.

Vil ønske alle en god jagt og godt held på forummet og på forhånd tak for svar.

Venlig hilsen
Casper "Fri Buffett" Aagaard

PS: Hvis nogen føler overskuddet til at agerer "mentor/rådgiver" vil jeg sætte stor pris på dette og tænker ikke at i skal fungerer som en guru jeg kan kime ned hver uge, men mere som en jeg kan vende mine investerings intentioner hos og få lidt feedback samtidig med hjælp til lidt grundlæggende for at få den bedst mulig start, hvis der skulle opstå scenarier hvor jeg føler jeg ikke kan bunde/usikkerhed.



6/1 2015 21:52 kasperroed 070807



Hey Casper,

Jeg vil anbefale dig at læse følgende bøger, før du giver du ud på markedet:
The Warren Buffett Way
The Intelligent Investor
Børshandlens Psykologi

Jeg er selv ny på markedet, men hvis du har lyst til at sparre lidt omkring aktier, så smid mig endelig en mail på kasperbii@hotmail.com

Mvh.
Kasper



6/1 2015 22:07 Fri Buffett 070808



Hey Kasper

Tak for din feedback.

Har du kontaktet din bank før du begav dig igang med at investerer?

Hilsen den frie buffett



6/1 2015 22:08 kasperroed 070809



Hej igen,

Nej, det havde jeg ikke. Jeg benytter blot Nordnet. Super simpelt, og det virker upåklageligt.

Mvh.



8/1 2015 18:04 actdk 070844






TRÅDOVERSIGT