Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Olie analyse


70904 AndersEgsvang 11/1 2015 21:40
Oversigt

Oliepriserne er ved at være lidt i problemer ift. forholdet mellem købere og sælgere. Lige nu er forholdet lidt mikset. Vi ser mange købere der placere sig i markedet her ved de lave priser, og det giver os en idé om, at der muligvis skal en korrektion til før sælgere igen ser værdi i markedet. Det har derfor givet mig til at lede efter denne grund, og zoomer man ud, så bliver det ret indlysende hvorfor sælgere ikke er så entusiastiske lige nu.

Ved at bruge forskellige udvalgte punkter at måle fra, så giver det altså massiv support her på $47.05-$47.15 området. Det er både et 127.2% ext niveau og et $161.8% ext. Niveau. Det betyder altså at flere forskellige slags investorer og tradere lige nu tager profit på deres handler. Både langsigtede og kortsigtede. Jeg er derfor en smule skeptisk på at sælge langsigtet lige nu. Vi skal bruge en korrektion i markedet, før jeg tror at sælgerne igen vil se værdi. For brager vi igennem $47 uden en korrektion, så er markedet irrationelt og vi skal derfor passe på med at shorte for store positioner med for høj risiko. Et irrationelt marked kan forblive irrationelt længere end vi kan tænke klart. Dvs. brager vi igennem $47 uden korrektion, så vil der komme en måske forskellige tradere til, som er svære at tyde. Uerfarne vil sælge pga. lave priser, hedge funde vil prøve at "snyde" disse uerfarne tradere, og det skaber et marked der er svært at forudsige. Det bedste scenarie fra min side er derfor at vente med at sælge til vi rammer de to salgsbokse, som jeg har tegnet på mit chart.

De aggressive kan stadig godt sælge $49.30 området, men det er på eget ansvar. Jeg vil ikke gøre det. $50.96-$51.94 er det næste punkt jeg vil se efter at sælge. Derefter kommer boksen på $53.33-$54.16. Det er også en god mulighed for sælgere, at få en bedre pris. Sidste punkt lige foreløbigt er $54.38 som tidligere har fungeret som support/modstand. Der vil også være sælgere til stede her formentligt. Brager vi igennem dette punkt og holder os over, så skal vi til at se på andre muligheder til både købere og sælgere.

Der er forskellige bearish trendchannels der arbejder sig nedad lige nu. Både kortsigtet og langsigtet. Trenden er stadig bearish, men sælgere har det svært lige nu. Åbner vi et historisk chart så er det tydeligt at se hvorfor. Vi nærmer os massiv support på $41.50. Efter at vi har givet hele opturen tilbage fra 2009, så vil der være en del profit-tagere og købere i den kommende tid. Vi er snart så langt nede at vi skal til at se efter en bund på Oliepriserne. Mit bud er en bund på $40 +/- $2-$3. Jeg ser ikke priserne gå ned i $29 som nogle snakker om. Det er derfor, for mit eget vedkommende snart tid til at placere sig i solide olieselskaber og olierelaterede selskaber rundt om i verden. Men lad os se hvad næste uge bringer, og hvem der tager kontrollen i markedet.

Ser vi Brent Crude fra Nordsøen så er det samme scenarie som på WTI crude fra Texas. Jeg har derfor ikke tænkt mig at gå yderligere ind i salgsområder osv. Som på WTI. WTI og Brent følges ad næsten 100%, den eneste forskel der er, er at Brent er en lille smule dyrere end WTI. Brent har dets udmålte profitområde på lige omkring de $50. Det er her vi befinder os nu, så fortsætter vi ned her fra, så er markedet irrationelt, og der gælder samme struktur som på WTI. Kører vi op herfra, så vil der igen være gode salgsmuligheder. Men Brent skal ligesom WTI bruge en korrektion før det er godt at være sælger igen. Man skal til at være hurtigere med sin profit, da vi er så langt nede. Vi kan ikke forvente at markedet vil falde $20 mere med en snuptag. Olien er så billig nu, at det kan være svært for mange at holde sig væk fra købsknappen.

- Anders

Bøjden, Olie, statoil, COP, CRUD.L, CVX, OXY, XOM

Bøjden, Olie, statoil, COP, CRUD.L, CVX, OXY, XOM

Bøjden, Olie, statoil, COP, CRUD.L, CVX, OXY, XOM

Bøjden, Olie, statoil, COP, CRUD.L, CVX, OXY, XOM
12/1 2015 12:22 Henrik Munthe-Brun 170906Du har tydeligvis lavet et godt stykke arbejde med at analyser olien. Jeg selv lurer lidt på en rebound i olien. Dog skal vi nok længere ned ?

Dog tænkte jeg på at olien er værdisat i USD, som jo bekendt er stigende, således at lande med anden valuta end USD ikke oplever så stort et fald i olienprisen, som folk i USA. Jeg tænkte på om din analyse vil se markant anderledes ud hvis du f.eks. lavede TA på olien imod Euro.12/1 2015 18:27 AndersEgsvang 170909Ja jeg siger $40 +/- $2 bliver bunden. Meget længere ned tror jeg ikke vi kommer. Jeg begynder stille og roligt snart at købe positioner i nogle forskellige solide firmaer.

Der ville da sikkert være en forskel i analysen, men på selve olieprisen ville der ikke, tror jeg. Det er en meget spændende tanke. Men olieprisen er handlet i $, så valuta svingninger burde ikke have den helt voldsomme virkning.

- Anders12/1 2015 22:40 Occam 270914Man behøver ikke tegne mange streger for at få øje på den gamle bund fra 2008 i 40$. Den opstod ganske vist i en helt anden situation. Men hvis tilstrækkeligt mange markedsdeltagere tror på den, så kommer kursen nok ikke længere ned.

Det svære spørgsmål er, hvor længe bliver kursen dér? Hvis kursen skal drives op af reduceret udbud, så går der vel mindst 1/2 år, før konkurser har gjort deres virkning?13/1 2015 09:15 Henrik Munthe-Brun 170915Olie begynder at se interessant ud. Førhen spekulerede mange i Guld, men nu ser det ud til at olien er ved at tage den plads, da guld har stabiliseret sig og olien nu bevæger sig meget.

Jeg vil ikke satse så meget på en bund omkring 40$ pga. af TA. Det er udbud og efterspørgsel der afgør den sag og da krisen startede var olien nede under 40$. Nu har vi en anden situation med masser af udbud.

Men rigtigt nok en bundvending tager nok lidt tid, da vi nok skal igennem nogle konkurser i olienbranchen. Så måske burde man bare vente og se.
Jeg kan sagtens forestille mig en endnu lavere olienpris end 40$.13/1 2015 10:10 AndersEgsvang 170916Udbud og efterspørgsel vil helt sikkert komme til at være den afgørende rolle, men det kan man også bruge TA til at få et indblik i. Det er derfor jeg bruger supply/demand zoner. De viser hvor man vil forvente at udbuddet og efterspørgslen vil stige. Jeg kan også sagtens forestille mig en pris under $40. Men ikke på den lange bane. Der er så mange der begynder at spekulere i de lave priser. Folk vil jagte den på vej op, som vil skyde prisen op igen. Lige nu kører vi bare ned. Men når først at købere ser værdi igen, så vil det gå rimelig stærkt op igen, efter min mening.13/1 2015 21:47 Occam 170940Et andet olie emne er prisforskellen mellem Brent og WTI. Lige nu er den på vej mod nul, efter at Brent har været dyrest et stykke tid. Artiklen her forklarer dette med, at der er flere ledige olietanke i USA.

http://www.reuters.com/article/2015/01/13/us-markets-oil-idUSKBN0KM0BT20150113

Artiklen fortæller også, at nu bliver tankskibe brugt til oplagring. "In the case of Brent, some the world's biggest traders booked supertankers to store at least 25 million barrels at sea in recent days to try profit down the line if prices recover."
13/1 2015 22:08 Kenstar 170941Det som jeg hæfter mig ved i øjeblikket er, at det amerikanske markedet starter ud med at stige kraftigt pga. den billigere olie. Og sidst på dagen vender stemningen og bliver negativ - pga. endnu billigere olie.
Det er tydeligt at se, at mange investorer er nervøse for olien og hvor den skal hen - og om det egentlig er godt eller skidt.

Jeg selv er næsten begyndt at tænke, at det måske er en politisk magtkamp, i det tilfælde kan olien holdes nede igennem rigtig lang tid. Hvad tænker I om dette scenarie?13/1 2015 22:12 AndersEgsvang 070942Oliemarkedet er et stort spekulationsmarked. Spekulanter over hele verden handler med olie, lige meget om det er store funde, firmaer, privat personer eller tradere. Casen med tankskibe er bare en del af denne spekulation.
Det er helt sikker også en politisk magtkamp. Men at priserne skulle blive nede i lang tid har jeg svært ved at se. Kommer selvfølgelig an på hvad lang tid er. Men jeg tror ikke vi ser priser på $40 det næste års tid.13/1 2015 23:06 Occam 070944Hos saudierne m.fl. er der en klar sammenhæng mellem forretning og stat. Deres position i oliekrigen er, at de ikke vil reducere deres produktion. Deres mål er, at nogle af konkurrenterne skal gå konkurs eller skrue ned for efterforskningen. Midlet er at lade overproduktionen drive prisen ned. Det tager nok mindst et halvt år. Mange har vel solgt noget af produktionen på kontrakt. Så prisfaldet mærkes først på nye kontrakter.

I USA er politikken ikke så indlysende. Der er mange flere forbrugere, der har glæde af faldende priser, end der er producenter, der lider under dem. Det var noget andet under Bush. Han var valgt på oliepenge, og han leverede varen: En krig med et olieland, der førte til højere priser.22/1 2015 22:11 Boejden 071113Saud fører krig mod Iran og Rusland - de har pt. en stedfortræderkrig i Syrien, og Iran er blevet allieret med Irak = ingen grænseværn mod Iran!! Og samtidig fører de produktionskrig mod skiferen samt mod omstilling til grøn energi - de ønsker ikke selvkørende el-biler (men de kommer snart :−)
Og saud har gamle, billige oliekilder.TRÅDOVERSIGT