Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Nu er proinvestor jo stedet hvis man ønsker vejledning omkring laks... Jeg har for nylig købt Bakkafrost men har her efter Handelsbanken har opdateret deres kursmål for de forskellige lakseproducenter kigget lidt nærmere på Norway Royal Salmon. Hvad er grunden til at Bakkafrost er "kursraketten" for mig at se på nøgletallene får man mere for pengene ved Norway Royal Salmon, det er "kun" udbyttet der er bedre hos Bakkafrost? Hvad overser jeg? mvh. Peter13/1 2015 17:22 Helge Larsen/PI-redaktør 070932Hej byggegrej, Jeg skriver om, hvorfor jeg foretrækker Bakkafrost i den vedhæftede tråd. Hos mig tæller det meget at Bakkafrost har den største indtjening pr. kg og faste lange kontrakter med supermarkeder over hele Europa. Læs mere her:

http://www.proinvestor.com/boards/70136#7093113/1 2015 22:46 byggegrej.dk 070939Hej Helge. Tak for svar. Når du skriver lange kontrakter tænker jeg straks at det nok er til priser der er fastsat ved kontraktforhandling? Vil det så sige at stigende priser ikke kommer dem til gode her og nu men på et udskudt tidspunkt, og at deres indtjening formentlig vil stige når kontrakterne på et tidspunkt skal genforhandles? Selvfølgelig afhængig af prisen fra sidste kontrakt blev indgået, eller laves sådanne kontrakter til dagspriser? Håber du kan og vil bruge tid på at svare. Faldt over en artikel fra 2011 hvor 1. afsnit på s. 27 antyder at det er aftalte priser ud i fremtiden?? Er sådanne kontrakter offentlig tilgængelige? Peter.
http://issuu.com/maritimedanmark/docs/fiskerbladet_12_1114/1 2015 08:34 Helge Larsen/PI-redaktør 070947Hej byggegrej, Kontrakterne er på pakning og levering af laks under kundernes label. Den slags er de fleste producenter i fødevarebranchen meget glade for. Det giver en stabil afsætning.

I lakseindustrien er det helt almindeligt at bestille varerne til en låst pris ude i fremtiden. Hvorledes Bakkas kontrakter ser ud på dette område vil jeg lige undersøge nærmere og vende tilbage til dig om.15/1 2015 09:33 Helge Larsen/PI-redaktør 170966Hej Byggegrej, Denne artikel om Bakkafrost har kørt under min radar.

" En dedikert ledelse, fullt integrert produksjon og nær perfekte klimatiske forhold for lakseoppdrett, har dannet grunnlaget for at selskapet nå er verdens mest lønnsomme lakseoppdretter".

http://www.hegnar.no/personlig_okonomi/artikkel532432.ece
22/1 2015 12:17 Helge Larsen/PI-redaktør 071094BAKKAFROST opgraderet af Nordea.

Jeg har af og til været uenig med Nordeas anbefalinger i laksesektoren. Især da de nedgraderede Bakkafrost sidste gang. Nu har de så gjort skaden god igen:


"LAKS:NORDEA NEDGRADERER MARINE HARVEST OG GRIEG SEAFOOD TIL SELG

10:01
Oslo (TDN Finans): Nordea nedgraderer Marine Harvest og Grieg Seafood til selg.Det fremgår av en oppdatering torsdag.Meglerhuset viser til at den sterke dollaren bidrar til økte frkostnader for lakseoppdretterne. De venter et kostnadsnivå på rundt 30 kroner pr kilo i 2015. Samtidig påvirkes etterspørselssiden av en svært svak rubel.Det er en risiko for at valutasvingninger vil bidra til å øke kostnadene i laksesektoren i 2015, uten at man får en tilsvarende prisgevinst. En stagnerende prisutvikling kombinert med kostnadsinflasjon er en negativ risiko som vi må ta høyde for, skriver meglerhuset i oppdateringen.De nedgraderer Marine Harvest og Grieg Seafood ettersom de mener at nåværende utsikter tilsier at det vil være marginpress fremover. De beholder samtidig kjøpsanbefaling på Lerøy og oppgraderer Bakkafrost fra hold til kjøp etter det de mener er et overdrevent prisfall de siste ukene.Nordea kutter samtidig lakseprisestimatene for 2015-2016 til 43 kroner pr kilo (45)".halvor.ripegutu@tdn.no

TDN Finans, +47 22 00 11 5524/2 2015 23:00 byggegrej.dk 071628Hvorfor oplyser bakkafrost udbytte i danske kroner?24/2 2015 23:29 byggegrej.dk 171631Fandt lige selv svaret, så blev jeg så klog...

Færøske kroner (færøsk: føroyska krónan) er valutaen på Færøerne.

Færøske kroner er ikke en uafhængig valuta, men almindelige danske pengesedler med færøske motiver og de udstedes ligesom anden dansk valuta af Danmarks Nationalbank. Mellem 2001 og 2005 blev den hidtil anvendte serie erstattet af en ny serie med forbedret sikkerhed, der skulle beskytte mod forfalskninger. Der bruges samme mønter som i resten af Danmark.

Eftersom færøske kroner ikke er en uafhængig valuta, findes der ingen tilsvarende ISO 4217-kode. I stedet bruges blot ISO 4217-koden for danske kroner, dvs. DKK.

Danske kroner kan vederlagsfrit veksles til færøske kroner og omvendt af Danmarks Nationalbank. Selv om danske pengesedler ikke formelt set er gyldigt betalingsmiddel på Færøerne, accepteres de alligevel dér i de fleste situationer. I Danmark er kendskabet til færøske kroner til gengæld meget småt; folk ved som regel ikke, at de har samme værdi som danske og at de kan veksles vederlagsfrit. Derfor rådes folk, der rejser fra Færøerne, ofte til at veksle deres pengesedler, inden de tager af sted for at undgå komplikationer, da mange danske butikker ikke vil tage imod færøske sedlerTRÅDOVERSIGT