Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TORM. Forventninger til den nylige positive udvikling i Torm


71076 C.p.Bruus 21/1 2015 13:28
Oversigt

Hvad er helt kort, forventningerne til Torm's positive udvikling.. Da oliepriserne begyndte at være rekord lave, lavede jeg en større investering i Torm, grundet deres position på dette markede.
Men nu jeg i tvivl, om jeg skal formønte min gevinst, eller se hvad det kan udvikle sig til de næste dage.

Hvad er jeres vurdering?21/1 2015 21:16 Helge Larsen/PI-redaktør 171087Jeg følger den ikke, men kan kun ønske dig tillykke med din gevinst. Den er sikkert blevet endnu større i dag. God set. :−)

22/1 2015 12:39 bikube 071096Jeg lægger mærke til, at TORM fra nytår er oppe med næsten 150%, mens Nordic Shipholding, som jeg regner for mere sikker, kun er oppe med ca. 40%.22/1 2015 12:53 C.p.Bruus 171099Nordic Shipholding A/S er ikke helt uinteressant...23/1 2015 20:44 Hya 1071139Som jeg tidligere har skrevet på om på Euroinvestor, så er Torm og andre rederi aktier - som har haft en kæmpe kursnedgang i nogen år - aktier der er gode at købe et lille frimærke i for nuværende, tror jeg.

Man skal skyde med spedehagl på brancen, f eks købe et lille frimærke i 6 forskellige aktier - og lave en køb og hold strategi - på den måde er det billigt at komme ind i de branche relaterede aktier, og potientialet er stort på sigt, når næste "cykle" i branchen starter.

OG risikoen er lille når man f eks kun køber 10000 stk Torm aktier a 0,38 kr pr stk.

Enten går de konkurs - så mister jeg KUN 3800kr, eller også er kursen er steget voldsomt til om 5 år.

Og når jeg har 6 små frimærker i brancen - så er chancen for at jeg rammer "de gode aktier" bredere, end hvis jeg smider samme beløb på een af de 6 aktier, og skulle en gå konkurs betyder det jo intet hvis 5 andre performer fint.

Derudover er omkostningerne minimale idet køb og hold strategien gør at der kun betales kurtage få gange.

Ofte gør jeg det hvis aktien stiger hurtigt og meget, og udfra TA, samt at de "overordnede konjunkturer" ser ud til at trænge til en større markeds korrektion, at jeg sælger ½ delen af positionen for at genkøbe dem i et lavere kursleje igen.
På den måde indkapsler jeg lidt af gevinsten - samtidig med at jeg får min investerede kapital ud og kan starte forfra med små frimærker indenfor en anden branche, eller kan øge lidt i en af de 6 aktier jeg har der performer godt.

Endelig når jeg starter op som her i dec/jan i omkring Torm Maersk og Dnord osv - så er det samlet i brancen for max 3-5% af min samlede investerings kapital, så med et lille frimærke mener jeg virkelig et LILLE beløb.
På den måde kan jeg sove roligt, og være afventende over år - og for få midler få hele det kommende boom i branchen med.

MIN erfaring som investor siden 1999 er altså at denne taktik er den jeg hidtil har tjent mest på både i % og kroner over tid.

Forøvrigt kan I huske hvad der blev råbt og skreget om GN i kurs 17, VWS i kurs 27 eller Pandora til kurs 34?
for slet ikke at tale om genmab på bunden . . .

OG se så på hvor kurserne er idag.

Det er tit når kursfaldet i en branche er over 60-80% fra toppen langsigtet og alle skriger konkurs, emission eller skodaktie - at den største chance for en god langsigtet investering kan skabes -

JEG ejer Torm og Norden aktier i øjeblikket.

Jeg har IKKE skrevet dette for at anbefale køb i nogen enkeltaktier -

MEN derimod forsøger jeg at beskrive hvordan JEG gør, hvilke taktikker jeg bruger der virker for mig, og for at fortælle til "nye" hvordan man kan investere "næsten" risikofrit langsigtet for få midler, uden at skulle bekymre sig om kurver og kurser hvert minut i døgnet.

Jeg bliver nemlig totalt rystet indimellem når jeg læser hid og og did at nogen har købt f eks 500000 torm aktier - eller laver et sving i aktien med mange tusinde kroner for at tjene 10% -
det kalder jeg gambling - ikke investering

Rigtig god weekend til alle ;)
Kh Hya24/1 2015 12:39 Helge Larsen/PI-redaktør 271141Tak for super indspark Hya. Det blev jeg rigtig glad for. Vi har jo begge skribenten LE som inspirationskilde.

Det er godt at se, at du har holdt den samme gode strategi gennem årene. Dit indlæg har fået mig til reflektere og revurdere min egen.

Du investerer småt og bredt i en sektor på vej i uptrend efter en bundvending.

Mit udgangspunkt er det samme som dit, men har jeg har dog i større grad forsøgt mig på at stockpicke de selskaber med størst stigningspotentiale.

Det er lykkedes rigtigt godt for mig nogle gange i 2007 (skifergas), 2009 (oliesektoren) og 2012/13 (laks). Her har jeg så i modsætning til dig kun valgt maks. 2-3 selskaber med små beløb for så løbende at købe mig større ind i det positive trendforløb. F.eks senest i laksesektoren med kun Marine Harvest og Bakkafrost i porteføljerne.

At jeg er begrænset i mit antal af selskaber, kræver rigtig meget arbejde og overvågning for at sove roligt om natten. Det er min tid desværre ikke rigtigt længere til.

På nuværende tidspunkt har jeg også rederibranchen i kikkerten - især LNG. Har ikke foretaget nogle køb endnu. Når det kommer dertil, så vil jeg denne gang mere rendyrket bruge din strategi. Tak for reminderen. :−)

Forsat god weekend.

Mvh

Helge
24/1 2015 14:03 Hya 471143Ja jeg har jo levet stille og tavs i debatterne i en rum tid - men nu synes jeg tiden er til at skrible lidt igen - fordi jeg er nervøs på mange af de nye investor's vegne.
Der har gennem den seneste tid været en del blinkende read alert på de ting jeg læser.
OG mange aktier/ markeder har været stigende siden 2008.
Det har været let for de unge at komme ind og tjene styrtende via gearing af valuta og råvarer bl a.

Og der er kommet computer programmer og handler, samtidig med at de professionelle mæglere kan se meget mere end os små private, og som derfor ofte kører efter folks SL og lige lidt skævt i forhold til TA eller FA, så de stille og roligt plukker gevinsterne.

Og mange der følger debatterne hælder sig op af 18-22 årige og ser dem som orakler.
(kan de bestemt også være indenfor nicheområder, altså markedet set fra en luftballon med kikkerten for øjet og blikket rettet mod de enkelt græsstrå - MEN jeg synes nu at de savner turen op i luftlagene og overblikket helt ud til horisonten og historiens vingesus.)

Senest så vi Schweitz frigive deres valuta, og hvilken effekt det havde på mange - der i tryghed havde investeret gearet, eller skabt gæld i valuta - og hvordan de nu lider og har tabt hele deres formuer med en gæld istedet som de ikke kan betale og som umuliggør og ændrer deres livsdrømme.

DET bekymrer mig virkelig at investering i nuet virker som gambling, hvor unge studerende som kun har overblik over en niche af den samlede verdens økonomi, konjunkturer, politik, historie og handels psykologi osv bliver så store orakler at mange novicer hopper i med begge ben og leger med på "konen med æggene" eller "sorteper" spillet.
Og mange gør det uden at kende risikoen, eller have et dybere kendskab til hvordan de redskaber de bruger egentlig virker.

Jeg tror simpelthen ikke på den strategi og metode for den "lille" investor er en måde at tilgå markedet på i et langsigtet perspektiv og det bekymrer mig hvad der kommer til at ske når det hele uventet styrtdykker næste gang.

Og ja, du har ret mht. LE, hans strategier var gode og holdbare på sigt. Han så det som sin fornemste opgave at klæde den lille private investor på med viden og overblik til at kunne føle sig tryg omkring forvaltningen af sin egen økonomi og beskytte sin kapital.

Også fortsat god weekend til jer.

kh Hya

PS det er en artikel som denne der er med til at fodre mine read alerts
http://www.business.dk/privatoekonomi/21-aar-og-speku..

"For at lære den nye valutaverden at kende har Mads Brandt betalt 2.500 kroner hos den australske onlineguide Infinite Prosperity. Siden har givet ham adgang til handelsstrategier, som han selv har lært at give et personligt strejf."

fordi hvis vi alle betaler 2500kr for at opnå den viden, så gør markedet jo ikke som vi venter - da der er for mange der ligger ens i ordrer, og så tjener de kloge igen mest på at stoppe de små private ud ved at agere modsat det forventede.

OG hvor meget viden har man så opnået ved at betale de 2500 kr - altså andet end dårlig erfaring.24/1 2015 14:40 Helge Larsen/PI-redaktør 171147

Jeg er helt enig Hya. Den lette tilgang til valutahandel, day- og spreadtrading med gearing er også noget, jeg er meget bekymret for på de nye private investorers vegne.

Jeg tror desværre ikke, at udviklingen er til at stoppe. Er i denne sammenhæng glad for, at der trods alt er ved at komme flere gode og ansvarlige undervisere ind i denne del af investeringsuniverset. Disse forstår at formidle, at træerne ikke vokser ind i himlen. Dette er så en modvægt til "sælgerne" af instrumenterne på investeringsplatformene.


26/1 2015 10:01 Hya 171189Jeg har idag reduceret min position i Torm. da den er steget over 175% på meget kort tid. så nu er jeg blot inde med et lille symbolsk beløb igen.
Gevinsten er så blevet til 2 nye frimærker et i BWLNG og et andet i FRO.

og TAK til malurt for de indsigtsfulde indlæg omkring Torm's økonomi og skibe i weekenden, hvilket gør at også jeg vil afvente nyt omkring rekonstruktion før jeg genovervejer at genkøbe flere aktier i Torm.

Kh Hya29/1 2015 20:22 hbmtw 271253Tak for dit indlæg Hya det er dejligt at blive klogere af jeres erfaringer som ny investor.

Du skriver lidt om hvad man ikke skal gøre som privat investor :) Men hvad mener du så er den rigtige strategi for førnævnte nye investorer?

Er det buy and hold ved korrektioner, eller at sprede med havl som du også er inde på? eller? :)

Mvh30/1 2015 00:31 Hya 771258Jeg bruger forskellige strategier til forskellige aktier.

swingtrader i aktier der ligger godt til det, hvor jeg plukker aktien på tilbagefald og sælger når jeg har tjent nogen få %.

Jeg bruger både TA og FA når jeg går ind i en position - og forsøger at ha' fod på de overordnede konjunkturer, cykler, politik osv

jeg læser næsten aldrig prof analyser, og deres køb, hold, sælg opfatter jeg ofte som modsatrettede budskaber

jeg forsøger at fange "brancher" der er faldet meget gennem lang tid udfra frimærkemodellen, hvor jeg tror på vækst i branchen indenfor de næste år. der køber jeg lidt af hvert for et meget lille beløb og ofte med en 5 års horisont.

Stabile udbytteaktier er dem jeg har flest af, og der hvor jeg bare ligger lang over år.

Jeg har altid en stor del af min kapital som kontanter - mellem 20 til 50% for at beskytte min kapital, da jeg er "gammel" og ikke vil miste alt ved et krak over night.

I perioder som her i jan og feb er jeg online meget og følger markedet og handler på news og regnskaber f eks coloplast idag hvor jeg samlede stort op da faldet udløste mange SL og solgte igen før luk.

Når vi når til senest marts mdr ejer jeg kun mine langsigtede aktier, dvs udbytteaktier og frimærker og er ihvertfald 50% cash, fordi jeg elsker min have og naturen, og rejser en del, så der skal det kunne passe sig selv mens jeg nyder livet.

sidst på sommeren giver jeg porteføljen et syn, og regulerer lidt - hvis de er steget meget, idet mange fonde sælger ud i løbet af efteråret for at skabe årets gevinst.
Når vi når hen midt i okt start af nov og hvis der har været kursfald som jeg forventer pga gevinsthjemtagning for året, begynder jeg at genkøbe lige så stille og efter 15 dec ved jeg i hvilke kurve jeg vil lægge mine æg frem over nytåret.

Jeg tænker altid skat når jeg realiserer store gevinster, og må sommetider skubbe et salg for ikke at tjene for "meget" pr år.

Jeg gearer aldrig og køber aldrig for lånte penge.

Mit mål er at forrente min samlede kapital med 20% pr år og det lykkes for det meste.

Så jeg er ikke grådig, risikofyldt eller laver ludoman investeringer.
Og jeg ved godt at jeg kunne tjene langt mere - men da penge ikke gør mig lykkelig, så nøjes jeg bare med at tjene dem der gør hverdagen meget behagelig og så leve livet ved siden af.

Hya30/1 2015 14:52 hbmtw 171274Fantastisk svar :) Mega inspirerende :) og endnu engang masser af lærestof.


Tusind tak :)12/3 2015 10:30 kryler 071864Hya ja ærger mig år jeg læserdet du skriver ,for det erjo det jeg for en del år siden have besluttet mig for at sådan ville jeg handle for at få mere tid til andet end aktier , meeen !det gik jo ikke alligevel , jeg kunne ikke holde mig væk ! så handler nu stadig vildt og voldsomt :−)jeg har jo stor "kærlighed" til Norden men er pt. næsten ude da jeg tror på at den bør på et kedeligt regnskab ned i ca 130 i sommer ( men den er så kommet op de ca 150 igen sååå ?)TRÅDOVERSIGT