Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Olie-opdatering


71149 AndersEgsvang 24/1 2015 15:53
Oversigt

Det er noget tid siden sidste opdatering på oliepriserne, men her får i en ny.

Vi har haft nogle dage med en sidelæns tendens i markedet. $46.60 området fungerede som support, men det har vi nu brudt under igen. Priserne har bevæget sig mellem $47-$49, men nu har vi igen brudt under support, og fortsætter nu muligvis vores gang nedad.

Der er support igen på $45, så det skal vi først bryde igennem før vi kan begynde at lugte til de $40. WTI bevæger sig stadig inde i en bearish channel og hver gang køberne prøver at bryde ud af den, så bliver de straks afvist og skubbet ind igen.

Jeg har tegnet 4 salgsbokse på mit chart, ud over alle supply zonerne over os. De 3 første bokse er klart de bedste. Bryder vi igennem alle de 3, og kommer helt op til den sidste, så kan man stadig godt se efter om der skulle være sælgere her, men man skal være lidt forsigtig og se på markedstendensen, om køberne har taget kontrollen eller sælgerne stadig har den.

$47.15-$47.61 er den første boks vi møder på vej op. Er der sælgere til stede er det en god salgsmulighed. $48.26-$48.65 falder sammen med boksen på $48.47-$49.24. Det at boksene falder sammen giver en rigtig god salgsmulighed. Skulle jeg derfor vælge ét punkt at sælge, så ville $48.50 være det bedste område lige nu. $46.60 området som fungerede som support, kan også sælges, da support bliver til modstand når det bliver brudt.

Vi befinder os samtidig under 200 EMA'en som også er en indikation på at sælgerne stadig er i kontrol. Midterlinjen i vores bearish channel vil fungere som support, og der kan muligvis godt komme et lille bounce, når vi rammer den igen. Det er derfor også en mulighed at tage lidt profit der, hvis man er short, ellers er profit områderne support på $45 og så ellers holde fast og traile den ned til de $40.

- Anders

CRUD.L
24/1 2015 18:21 RTH76 371153spændende og gennemarbejdet analyse Anders :-) det bliver interessant at se, om din spådom om WTI på 40 USD kommer til at holde stik :-)24/1 2015 18:30 Michael_Krasnik 171155Fin opdatering Anders :)26/1 2015 16:46 Oliefreak 071199Hej Anders

Tak for dine altid gode analyser. Jeg har igennem længere tid fulgt olieprisens fald, men har endnu ikke bevæget mig ind i markedet.

Jeg er tilbøjelig til at tro, at du får ret i en bund omkring ~40USD, men også overbevist om en relativ hurtig rebound. Dette drevet af følgende faktorer i ikke prioriteret rækkefølge.

1) omkostningsstruktur for olie. Breakeven er ofte over 40USD for adskillige felter (selv hvis man anser upfront investering som sunk cost)

2) makroøkonomisk er vi på vej op => øget efterspørgsel

3) historisk ser vi ofte rebound efter store ned-/opture

4) evt OPEC intervenering eller politisk ustabilitet i producerende lande

På baggrund heraf overvejer jeg nu at ligge en bullish oliestrategi, som baseres på oliecertifikater med gearing faktor 2.

Min tanke er at eksponere mig med et frimærke, som sidenhen kan bakkes op med yderligere midler såfremt olieprisen falder. Et eksempel kunne være

1) invester 10% ved oliepris 45USD

2) invester 15% ved oliepris 42,5 USD

3) invester 15% ved oliepris 40

4) invester 10% ved oliepris 37,5

Restbeløbet investeres hvis vi kommer under dette niveau.

Min argumentation vil være, at der ved denne strategi er betydelig udside potentiale (måske mulighed for fordobling?) mens downside er begrænset, da der vel er et reelt gulv for hvor lavt olieprisen kan gå. Eller er jeg helt galt på den ift et eventuelt gulv?

Tusind tak på forhånd hvis du vælger at svare. Jeg er meget interesseret i dit syn på denne strategi.

Vh
Oliefreak
26/1 2015 17:52 AndersEgsvang 171201Du er ikke helt skævt på den nej. Men oliemarkedet er et risikofyldt marked at investere langsigtet i, efter min mening. Det du skal gøre op med dig selv er hvad er din risikovillighed? Hvad sker der hvis priserne falder til $25? Vi kan alle sammen godt prøve at sige hvor vi tror bunden er, men når alt kommer til alt, så er der jo ingen der ved det med sikkerhed.

Det lyder meget fornuftigt, men også risikofyldt. Kan man tåle risikoen så er det fint, men lige nu er markedet meget spekulativt.

Jeg investerer selv kun langsigtet i oliefirmaer, da jeg ikke kan gennemskue markedet på den lange bane. Ingen ved hvad priserne vil være om 6 måneder, 12 måneder eller 18 måneder. Vi må antage at der på et tidspunkt vil være et gulv, og at vi der fra vil komme op i højere lag, men hvornår kan vi kun gætte på. Jeg ville derfor personligt hellere vente, med at gå lang med gearing, til jeg ser en grund til det.

Så for at opsummere, er det en fornuftig tankegang, men også en risikofyldt strategi da der er brugt gearing i et marked, som ikke har vist tegn på at vende endnu. Så mine råd er at fastlægge en præcis stop loss strategi og evt. vente med at placere dig for meget i markedet, til vi får et tegn på en vending. Du kan evt. skrive til anders.egsvang@gmail.com hvis du skal guides lidt :-)

Held og lykke med det.

- Anders1/2 2015 16:37 markus_1967 071307Hej Anders.
Har du en kommentar til det store spring som olien lavede i fredags. 8% på en dag er alligevel en del.

Markus1/2 2015 17:54 AndersEgsvang 171311Hej Markus

Rent teknisk er det meget tydeligt hvad der skete. En masse der sælger et salgsniveau på $45.40 bliver "Squeezed" pga. lav volumen sidst på fredagen, ugen, og måneden. Der er en enorm Bear trap lige under salgsniveauet, hvilket indikerer at en masse købere støder til lige efter der er blevet shorte, og der er nu en masse sælgere der er fanget i en position de ikke har lyst til at være i.
Er man mere til nyheder, så var der noget rig-optælling og andet der kan være med til at understøtte dette. Men da jeg ser på teknikken, så forholder jeg mig til ovenstående.

Om dette er bunden bliver vi nødt til at vente med at se hvordan der bliver reageret mandag. Det var under forholdsvis lav volumen dette skete, så det er ikke helt til at sige om det vil fortsætte.

- Anders

CRUD.L
1/2 2015 18:37 markus_1967 071312Hej Anders.
1000 tak for at du ville kigge på det og skrive en kommentar på en søndag.
Jeg har en del Seadrill og Statoil aktier som jeg har købt billigt og jeg tænkte om man skulle tage lidt profit i morgen hvis de steg pænt og så evt. se om man kan købe dem billigt igen.

MarkusTRÅDOVERSIGT