Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Magnit - hvad dælen har jeg købt?


71206 danielhgaard 26/1 2015 21:41
Oversigt

Kære PI

Jeg har netop oprettet mig som medlem, efter at have fulgt debatterne lidt sporadisk (blev fanget ind af Helge via millionærklubben). Jeg glæder mig til at være en del af forummet.

Jeg håber, at nogen herinde vil kunne hjælpe med et spørgsmål.

Jeg lytter en del til Domenick Beskos og læste blandt andet denne artikel: http://momentummarkets.dk/wp-content/uploads/2015/01/Borsen19012015.pdf

Da jeg længe har villet købe russisk og ikke ved en pind om markedet, kunne den ene jo være lige så god som den anden, så jeg fulgte rådet om Magnit og Sberbank (mit spørgsmål angår kun Magnit).

I går lagde jeg så et bud på Magnit via Nordnet, og ordren gik igennem i morges. Det er denne jeg har købt: https://www.nordnet.dk/mux/web/marknaden/aktiehemsidan/index.html?identifier=5M71&marketid=4

Her er den via google finance: http://www.google.com/finance?q=ETR%3A5M71&ei=mCnGVImaLurGwAP1gIFg

Og hvad er mit problem så? Tjo - jeg aner ikke hvad jeg har købt. Der er så lidt information om produktet at det er helt vildt. Men det forstår jeg da godt: for når jeg ser nærmere efter er der (ifølge google finance) solgt hele 25 stks af aktien i dag, hvilket sjovt nok er det samme som jeg har købt. Jeg er altså den eneste i verden, som har købt det produkt i dag.

Så i bund og grund fatter jeg ikke hvad jeg har købt. Er det overhovedet en aktie eller er det en finansiel kontrakt med en eller anden tysk bank (og er fortjeneste i så fald aktiebeskattet?) - og kan jeg forvente at blive ondoleret godt og grundigt på spreadet når jeg vil ud igen. I lyset af mit (formentlige fejlkøb) tænker jeg bare at holde den til dommedag og derved mindske spreadets betydning for mit køb.

Og til en anden god gang - hvilket produkt ville I have købt, hvis det var jer som skulle købeMagnit - for ovenstående var mit bedste bud både via Nordnet og Degiro.

Med venlig hilsen - og på forhånd tak
Daniel





26/1 2015 23:27 nohope 171210



http://www.magnit-info.ru/en/

Brug lidt mere tid på dit næste køb.

nohope



26/1 2015 23:35 danielhgaard 071211



Tak - der har jeg været. Det giver desværre ikke svaret på nogen af mine spørgsmål.

I øvrigt undersøgte jeg det efter bedste evne forud for købet - men uden held. Istedet for at flygte købte jeg så bare alligevel i forhåbningen om at sandheden er derude...

Mvh
Daniel



28/1 2015 00:19 BiopOrBust 071218



Daniel, du gør mig oprigtigt nervøs - og det siger faktisk ikke så lidt med tanke på hvad jeg selv kan finde på at købe (og har købt)...




28/1 2015 09:00 chrhall 171221



Så vidt jeg kan se har du købt aktien, blot som GDR. Vær opmærksom på at du sikkert betaler en eller anden løbende afgift til den mægler der udsteder GDR'en. Til en anden gang, så benyt investeringsforeninger hvis du vil investere i lande som du ikke kender.

eks: Vostok Nafta i Sverige, eller også ville jeg se om en af de danske banker ikke havde en forening med fokus på rusland.

Det er simpelthen for dumt at købe ting man ikke ved hvad er, eller hvordan de fungerer.



TRÅDOVERSIGT