Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Overordnet analyse af Protector Forsikring


71249 PetterGG 29/1 2015 19:41
Oversigt

Her er mine betragtninger på Protector Forsikring, som jeg er meget bullish på. Jeg har fulgt Protector igennem noget tid nu, og efter Trygs regnskab her den anden dag, hvor flere virkede meget begejstret for deres resultater, så tænkte, at det måtte være fordi de endnu ikke har hørt om Protector! Så jeg har prøvet at samle nogle betragtninger herunder. (Tager forbehold for eventuelle slåfejl og andet)


Lidt grundlæggende info:
------------------------------------------
P/E på ca 10
Marketcap på 3,6 mia NOK
Udbyttebetaling på 3% af nuværende kurs
-------------------------------------------

Her er nogle overordnede pointers til, hvorfor den ud fra et FA synspunkt er interessant (her skylder jeg stor tak til Investor1989 fra ProInvestor, som igennem tiden har skrevet meget om den og fik mine øjne op for den)

- Protector har i de sidste år guidet utrolig megen vækst. De har over de sidste 5 år haft gennemsnit vækst på 20% (se billede 1)

- Sidste år guidede Protector 20% vækst men endte med 28%.

- I år guider de 18% vækst for året.

- Samlet set har Protector over de sidste 5 år haft den laveste combined ratio på 89 sammenlignet med Tryg, Gjensidige osv. (Tallet betyder, at deres skadesudbetaling har været 89% af deres præmieindtægter - dette er flot, da det indikerer godt overskud - se billede 2)

- Protector har over de sidste 5 år været det forsikringsselskab, som har forrentet deres penge bedst (se billede 3)

- Noget af det vigtigste og som virkelig adskiller Protector fra resten = De har kun ca 8 % i omkostninger, som er godt HALVDELEN af hvad alle de andre har. Det giver dem en utrolig flot konkurrencemæssig fordel.

-------------------------------------------------------------------------------------

Her er lidt andre betragtninger, som også giver indikation om fremadrettede muligeheder (ikke belæg ud fra TA eller FA)

- Lige nu anbefaler omtrent 6/7 norske analytikere denne som et must i porteføljen

- Den har de seneste uger fået god opmærksomhed fra de større banker - Goldman Sachs, Deutsche, Barclays, Merryl Lynch osv.

- Direktøren købte en ordenlig sjat for vist 50 mio kr i kurs 36,6 + andre folk i ledelsen købte større ind omkring kurs 36-37.

-----------------------------------------------------------------------------------------
I forhold til TA (der kunne det dog været at Anders Egsvang Rasmussen, Hans-Henrik Nielsen, eller Morten K. Thygesen ville være skarpere)

Som man kan se på kurven, så havde den en flot uptrend frem til sommeren 2014, hvorefter den nærmest lå sidelæns (til dels negativ) i området 36-40 men en klar top omkring 44-45. Umiddelbart har Protector 4 vigtige niveauer (Kurs 33 ca som har vist sig som den ultimative bund i det shaky efterår), Kurs 36-37 som har været en bund, kurs 40 som har været et loft det meste af efteråret, og så kurs 44-45 som er ATH loftet.

Lige nu ligger vi omkring ATH loftet (lukkede ATH igår). Den har haft rigtigt travlt siden jul, hvor den er brudt op igennem modstandsniveauet 36, 40 og 44 siden jul, hvor den bundede omkring 33. Dette er sket over en periode på 6 uger og er sket under pæn volume og i steady gains.
Dog ville jeg selv afvente og se om den skal teste kurs 40-41 igen, og så slå til der. Lige nu har jeg svært ved at se, at vi tester 36-37 og da slet ikke kurs 33 med den nuværende udvikling, men aldrig sig aldrig:

---------------------------------------------------------------------
Forventninger og pristarget:

Dette kan være utrolig svært at spå om, men jeg synes det er interessant at se, hvad folk gerne vil betale for de store forsikringsselskaber. Her ser vi Tryg handles til en P/E på 18 og Gjensidige til en på 15. Disse er ca market cap mæssigt 10-20 gange større. Jeg har umiddelbart svært ved at se, hvordan Protector fremadrettet fortsat kan blive handlet til sådan en 'discount' rent P/E mæssigt, når det virker til, at de andre blot slår den på størrelse. Protector vækster mere, har lavere omkostninger og er mere effektiv på combined ratio.

Så et konservativt estimat på fair value tænker jeg omkring en P/E på 15, selvom man da kunne synes, at den burde prissættes endnu mere attraktivt end de andre. Men en P/E på 15 (som jeg vil mene er et meget konvservativt fair value alt andet lige) det ville give et pristarget ud fra dagen kurs på godt 67,5 NOK i forhold til dagens kurs på 45,3 NOK.

------------------------------------------------------------------
Afslutning.

Det her skal ikke tages som en direkte købsanbefaling af Protector og mine prisestimater og betragtninger kan sagtens være tolket forkert, og der kan være faresignaler, som har undgået mig.
Dog synes jeg personligt, at Protector ligner en klar vinder og indgår derfor i min portefølje./Peter

Protector Forsikring, GJFO.ST, TRYG.CO
2/2 2015 15:53 Helge Larsen/PI-redaktør 071324Protector - Nordea sælger midlertidigt ud.

Jeg læser det som om, at Nordea gerne vil igen på et senere tidspunkt:

http://www.stocklink.no/Article.aspx?id=111485TRÅDOVERSIGT