Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ProstaLund, god potential


71298 John Galt 1/2 2015 11:38
Oversigt

Analys av Prostalund (PLUN), bolaget som närsomhelst lanserar sin teknik på den gigantiska Kinesiska marknaden. Bolaget växer kraftigt i både Norden och USA och har utvecklat en metod att bota godartad prostataförstoring, en sjukdom som 50% av män över 50 lider av. Aktien har god potential att stiga kraftigt under 2015.

Några utdrag:
-ProstaLund är Lundabolaget som utvecklat en effektiv och smidig behandlingsmetod mot godartad prostataförstoring. Metoden som kallas "Coretherm" går ut på att via en kateter genom urinröret värma prostatan till en noga monitorerad temperatur kring ca 50 grader och på så sätt avdöda prostataceller, detta får prostatan att krympa och patienten blir sedan besvärsfri.
Metoden som primärt används i Sverige idag förkortas "TURP" och innebär att prostatavävnad hyvlas bort, detta är ett kirurgiskt ingrepp som kräver att patienten sövs samt förblir hospitaliserad i tre dagar efter operation. TURP är således mycket kostnadskrävande. ProstaLunds metod Coretherm tar enbart 10 minuter och kan ske utan inläggning.

-Coretherm plockar nu snabbt marknadsandelar från TURP i Sverige, just nu utförs 10% av behandlingarna med Coretherm, som nu erbjuds vid de flesta sjukhus i landet. Bara under det senaste året har andelen behandlade med Coretherm i Norden ökat med hela 30%.

-Coretherm är godkänd som behandlingsmetod av både Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) i Sverige samt FDA i USA.
Närsomhelst kommer Coretherm att få ett godkännande även i Kina där produkten har efterfrågats starkt. I Kina är TURP ett omöjligt alternativ, kostnaderna för ingreppet är alldeles för höga och tillgången på kirurger räcker inte för att behandla denna enorma befolkning. Coretherm är därför den perfekta lösningen, behandlingen kan genomföras av distriktläkare polikliniskt och tar som tidigare nämnt bara 10 minuter, utfallet är dessutom bättre än TURP.

Riktkursen har satts till 35kr/aktie för 2015.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/prostalund/bolaget-med-bast-utsikter-2015



1/2 2015 13:31 Helge Larsen/PI-redaktør 171304



Afhøvlingen af prostatavæv med den vanlige metode er en omstændelig og dyr omgang for sygehusvæsenet. Coretherm burde derfor have gode muligheder for et godt salg i de fleste lande.

En spændende præsentation fra ProstaLund:

http://www.mediawebb.se/sedermeradagen2014_sthlm/prostalund_ab.html



1/2 2015 17:33 Gjern 171309



Ser interessant ud men forklar mig lige hvad der har fået kursen til at stige 65% på en uge, da jeg ikke kan finde nyheder ?



1/2 2015 17:40 John Galt 171310



I det svenska forumet så är konsensus att storägare har ökat sitt innehav inför resultatet på den sk 10 000 studien som kommer snart. Den kommer att bekräfta att Coretherm har en cancerpreventiv effekt med mellan 30-70%. Tidigare studier med patientunderlag på 1500 patienter har visat detta. Dessutom kommer besked om godkännande för försäljning på Kinesiska marknaden vilken dag som helst. Konsesus är att det är större ägare (vilket kan ses på avsluten) som har köpt aktier.

John Galt



2/2 2015 12:13 Helge Larsen/PI-redaktør 171321



Metoden virker meget lovende. Bruges i Danmark på urologisk afdeling på Herlev Hospital, Frederiksberg Hospital og Odense Universitetshospital.

ProstaLund har dog det samme problem som andre virksomheder i medicobranchen. Penetrationshastigheden for nye behandlingsmetoder i sundhedssystemet er meget langsom.

Dansk hjemmeside:

http://www.prostalund.dk/

Disclaimer: Har i dag købt en lille portion aktier i selskabet.







TRÅDOVERSIGT